opskrifter
Søg i 12.594 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Lys kalvefrikassé med ærter, gulerødder & dild

Lys kalvefrikassé med ærter, gulerødder & dild

Lys kalvefrikassé med ærter, gulerødder & dild
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(134)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
18.339
Visninger
369
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
ca. 700 g dansk kalvebov
4 gulerødder
ca. 150 g friske, bælgede
ærter (ell. dybfrosne)
4 dl piskefløde
2 store æggeblommer
saften fra 1/2 citron
1 bdt dild
salt og friskkværnet peber
1 kg små kartofler
eller et godt brød


SÅDAN GØR DU
Skær kalvebovs-stykket i tern på ca. 5 x 5 x 5 cm. Kom ternene i en rummelig, tykbundet gryde og hæld vand i til kødet er dækket.
Lad gryden koge op og skum urenhederne fra. Tilsæt lidt salt og lad kødet simre under låg i 50 minutter.
Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i gryden til kødet efter de 50 minutter og lad dem simre med i ca. 15 minutter. Herefter tages både kød og gulerødder op.
Væden (fonden) i gryden hældes nu gennem en si over i en anden gryde. Skru op for varmen og lad fonden koge ind til ca. det halve og til den er blevet god kraftig i smagen.
Hæld så fonden over i en blender og tilsæt piskefløden, de to æggeblommer og saften fra den halve citron. Det hele blendes til en ensartet creme. Har du ikke en blender, kan ingredienserne kommes i en skål og piskes med en håndmixer eller piskeris til en ensartet creme.
Kød og gulerødder kommes tilbage i den første gryde. Cremen hældes over, og der tilsættes ærter og plukket/ hakket dild. Det varmes igennem under omrøring.
MEN det må ikke koge, for så skiller saucen. Smag til med salt og peber og servér retten i dybe tallerkner. Kan serveres med små pillede kartofler eller et godt brød.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Lys kalvefrikassé med ærter, gulerødder & dild fra Maduniverset.dk i kategorien Kalvekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Lys kalvefrikassé med ærter, gulerødder & dild, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Andebryst i ovn til mange     Grov go'e boller     Hjemmelavet fyldt chokolade     Fersken suppe (den er genial)     Svampet kanelkage     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Mormors Stegte sild i eddike     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Raclette med det hele     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Kvædemarmelade     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Rejesalat     Trylledej (ikke spiseligt)     Marcipan kokoskugler med rom - julekonfekt     Hurtig frugtsalat     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Hjemmelavet modellervoks     Gode Råd - lette og luftige     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]