50 g soltørrede tomater
1 rødløg i tern (ca. 50 g)
3 dl kogende vand
½ dl vindruekerneolie
½ dl vand
1 spsk balsamicoeddike
1 tsk røde krydderbær i lage (rosa peberkorn)
½ tsk fint salt
2 dl vand
Salat:
3 dl røde ris (ca. 250 g)
9 dl vand
l tsk groft salt
Tortillas:
1 dåse hakkede tomater (ca 400 g)
25 g smør
600 g hakket oksekød 12%
3 hakkede rødløg (ca. 200 g)
3 små knuste fed hvidløg
2 røde peberfrugter i tern (ca. 225 g)
1 squash i kvarte skiver (ca. 250 g)
75 g jalapenos (skiveskåret grøn chilipeber i lage)
2½ tsk groft salt
1 tsk sukker
16 tortillas - usødede majseller hvedepandekager (ca. 20 cm i diameter) 150 g Karoline's Gratinerings-Ost
Salat, fortsat:
1 liter salat revet i grove stykker, fx egeløvsalat (ca. 100 g)
300 g frosne, optøede majskerner
tomatsalsa: Læg tomater og løg i en skål, og hæld kogende vand over. Lad det trække ca. 5 min. Hæld vandet fra og kom tomater og løg i en minihakker sammen med olie, ½ dl vand, eddike og krydderier. Hak blandingen i ca. l min. Kom salsaen i en skål og rør 2 dl vand i. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.
Salat: Skyl risene. Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Lad risene køle af i en sigte.
Tortillas : Hæld tomater til afdrypning. Smelt halvdelen af smørret i en pande, og svits halvdelen af kødet til det smuldrer og skifter farve -evt. væde skal fordampe. Læg kødet i en skål og fortsæt med resten af smør og kød. Når kødet er svitset, tilsæt løg og hvidløg, og svits yderligere i ca. l min. Hæld blandingen i skålen og vend peberfrugt, squash og de afdryppede tomater i. Hak chiliskiverne og vend dem i sammen med
salt og sukker. Smag til - det bliver stærkere ved opvarmning.
Pak de 16 tortillas ind i et fugtigt viskestykke. Læg dem i et ovnfast fad, og dæk med alufolie. Lun pandekagerne i ovnen så de bliver bløde. Læg ca. l dl fyld på hver tortilla og fold som en aflang konvolut. Fordel de fyldte pandekager, med lukningen nedad, på 1-2 plader med bagepapir. Fordel osten på pandekagerne og bag midt i ovnen.
Salat, fortsat: Anret salat, majs og ris lagvis i serverings-skåle, og server sammen med tomatsalsa og de lune tortillas.
Tips; Server evt. ekstra jalapenos i en skål ved siden af. Røde ris kan erstattes af vilde