opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Helstegt oksesteg med svømmende kartofflesalat, grillede fer

Helstegt oksesteg med svømmende kartofflesalat, grillede fer

Helstegt oksesteg med svømmende kartofflesalat, grillede fer
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(88)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
19.908
Visninger
222
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
4-5 kg oksetyndsteg uden ben ( culotten må gerne sdide på )
salt & peber

Til Barbecue:
500g tomatepure
1 dl engelsk sauce
2½ dl olivenolie
2 spsk paprika
1 dl HP sauce
6 fed hvidløg
2 dl brun farin
2 spsk salt
2 dl vand

Til Kartoffelsalat:
3½ kg kolde, nykogte små kartofler
5 dl lys eddike
5 dl vand
3 dl sukker
3 spsk salt
1 kg cherrytomater
4 rødløg i skiver

Til grillede ferskner:
20 ferskner
2 kviste rosmarin
olie til pensling

Til grillede majskolber:
20 majskolber
olie til pensling
salt

Til caesar salt:
5 rosmaine salathoveder
20 store flager parmesanost
2 flutes
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie

Dressing til salaten:
1 dl pasteuriseret æggeblomme
2 dl olivenolie
5 ansjosfilet'er
1 fed hvidløg
3 dl reven parmesanost
1 citron, kun saften
salt & peber




SÅDAN GØR DU
Kødet:
Begynd med at ridse fedtlaget i rundetern & gnid det med salt. Kom så stegen i ovnen ved 180 graden i ca 40 min.
Så tages den ud & anbringes på den varme grill - dæk evt. rillstængerne med stanniol.
Stegen kan også anbringes på roternende spid, hvis du har sådan et.
Stegen skal have middelvame på grillen i ca 35 min. Tag den så af & lad den hvile i ca 15 min et lunt sted pakket ind i stanniol & et viskestykke.

Barbecue:
Inden stegen kommes på grillen laves en barbecue-dressing til pensling af stegen. Rør alle ingredinserne til barbecuen sammen i en passende skål & hav den stående ved siden af grillen sammen med en god pensel. Stegen skal først pensles med barbecuen lige før den er færdigstegt - ellers vil sukkeret i barbecuen brænde & kødet bliver sort.

Kartoffelsalat:
Skrub kartoflerne & kog dem i 15-20 min i letsaltet vand. Lad dem blive kolde. Pil rørløgene & skær dem i tynde stykker fra top til bund.

Bland så eddike, vand, sukker & salt i en stor skål. Heri kommes hele cherrytomater, de kolde kartofler & løgskiverne. Bland det hele godt så er kartoffelsalaten klar til servering.

Grillede ferskner:
Fersknerne halveres & stenene tages ud. Pensl dem med lidt olie & drys med rosmarin. Kom dem så p grillen & giv dem 3-4 min på hver side. Krydr dem med salt 6 peber & tag dem af grillen. Anrettes på fade eller store tallerkner.

Grillede majskolber:
Pluk bladene af majskolberne. Skær dem ud i ca 4 stykker på tværs, pensl med lidt olie & kom dem så på grillen til de ser lysebrune & saftige ud på alle sider - ca 5-6 min i alt.

Salaten:
Skyl salaten & riv den ud i grove strimler. Fordel salaten i et par store skåle & kom flagerne af parmesanost over.

kom alle ingredienserne til dressing i en blender & blend det til en glat, skinnende dressing. ( lidt tykflydende )

Skær flutene i tynde skiver & pensl dem med olie. Kom dem på grillen et par min, til de er gyldne. Gnid dem med hvidløg.

Bland dressingen ned i salaten & pynt med skålene foroven med de ristede flutes-skiver.

SERVERING
Pak stegen ud. Skær den i tynde skiver på tværs af kødtrådene & server med alt det spændende tilbehør. Et rigtig festmåltid.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Helstegt oksesteg med svømmende kartofflesalat, grillede fer fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Helstegt oksesteg med svømmende kartofflesalat, grillede fer, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu P1010003-fastelavsboller.JPG 10168-DSC_0868.JPG 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
15-andebryst-solbaer-chokolade-sauce-rodfrugtmos.jpg 10634-hindbaer-kaviar.jpg 10546-marengsreder-citronfloedeskum.jpg
Næste
Valentinsdag er lige om hjørnet
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Svampet kanelkage     Fersken suppe (den er genial)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Mormors citronfromage     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Hannes vafler.     Yoghurtboller     Raclette med det hele     tarteletter med rejer asparges og fiskeboller     kagecreme - yderst bagefast     Pastaret i fad     Gulerodskage (Rå)     Skinke, porre tærte     Mormors Stegte sild i eddike     irsk stuvning med svinekød     Nemme pølsehorn     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Grov go'e boller     Den bedste Kylling i Karry!     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]