1 kylling, ca. 1500g
ca. 2 liter vand
suppeurter (gulerod, porre, persillerod)
salt
8-10 hele peberkorn
2 løg
50-60 g smør
1-2 spsk karry
4-5 spsk mel
kyllingesuppen (det vand kyllingen er kogt i)
2½ dl fløde 13%
timian
1 laurbærblad
1 syrligt æble
salt, peber
5-6 skiver bacon
Læg kyllingen i en gryde og hæld vandet ved, så den er dækket. Bring langsomt kyllingen i kog, skum suppen, tilsæt salt, peberkorn og en eller flere delte suppeurter. Lad kyllingen koge mør ca. 1 time. Tag kyllingen op, befri den for skind og ben og skær kødet i mindre stykker. Si suppen.
Smelt smørret, svits de hakkede løg og karry heri. Rør melet i og spæd med den siede suppe. Tilsæt fløde. Krydr med timian og laurbærblad. Skræl evt. æblet, befri det for blomst, stilk og kernehus, skær det i både og kom æblebådene i suppen. Lad suppen koge igennem. Varm kyllingekødet i suppen. Rist baconen sprød på en tør, varm pande. Klip/skær baconen i mindre stykker.
Servér suppen rygende varm med et drys bacon