3 dl lunkent vand
30 g gær
2 tsk salt
30 g (2 spsk) olivenolie
ca. 500 g pizzamel
480 g flåede tomater (2 ds.)
2 fed hvidløg, knust
30 g (2 spsk) olivenolie
Salt
Peber
500 g PizzaOst
2 - 2½ spsk oregano
200 g chorizopølse i pålægsskiver
2 stk. danske salathoveder
75 g parmesanost i spåner
olivenolie
Rør lunkent vand med gær, salt og olie, og tilsæt mel - til dejen hænger sammen. Ælt dejen sammen til en let og smidig dej. Lad den hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Fyld: Knus de flåede tomater uden saft let og vend dem med hvidløg, olie, salt og peber og lad denne rå sauce trække 1 time. Del dejen i to og rul hver del ud til en tynd plade, der passer til en bageplade. Læg bagepapir på 2 bageplader og drys med 1 spsk groft salt på hver bageplade. Læg den udrullede dej herpå. Drys halvdelen af pizzaosten på bundene, fordel tomatsaucen herpå og drys resten af osten over. sammen med pølseskiverne, Drys med oregano. Bag pizzaen ved 225 grader i 12-15 minutter.