2 spsk citronsaft
1 1/2 spsk olivenolie
2 spsk frisk hakket mynte el. 1 tsk tørret
2 fed hvidløg, finthakket.
salt og peber.
400g kyllingebryst uden skind, i 1 1/4 cm
tykke skiver på tværs af fibrene.
salatblade og tomater, ganiture.
I et stort, lavt fad røres citronsaft, olivenolie, mynte, hvidløg, salt og peber sammen. Vend kyllingekødet i; tildækkes og afkøles op til 5 timer i køleskab. Bringes tilbage til stuetemperatur inden stegning.
Andvendes træspyd, opblødes 4-5 spyd, 15 cm lange, i vand i 30 min. Sæt kødet på spyddene og steg dem under ovnens grill rller over trækul i 2 1/2- 3 1/2 min. på hver side.
Serveres på et leje af salatblade, garneret med tomater.
Der kan også serveres pasta eller ris til.