Marengsreder:
Forvarm ovnen til 150 grader. Kom bagepapir på en plade og tegn fire cirkler på 9 cm i diameter.
Kom æggehviderne i en stør, ren, tør skål og lad dem stå i nogle minnutter, så de får stuetemperatur. Pisk æggehviderne til blødt skum med en el-pisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen (pist godt hver gang), indtil blandingen er tyk og blank. Husk ikke at piske for længe.
Fordel noget af massen over de fire cirkler på papiret i 5 mm tykkelse. Kom resten o en sprøjtepose med 1 cm stjernetylle. Sprøjt langs kanten af marengsbundende, så der dannes en rede på 1-2 cm i højden.
Bag 30-35 min., indtil marengsen er let gylden, sluk for ovnen og lad marengsrederne køle af i den åbne ovn. Tag dem forsigtigt af pladen, og opbevar dem i en lufttæt beholder til de skal bruges.
Mousse:
Hak chocoladen groft. Bring en gryde med ca. 4 cm vand i kog og tag den fra varmen. Kom chocoladen i en ovnfast skål og sæt den over gryden, uden at skålens bund kommer i berøring med vandet. Rør indtil chocoladen er smeltet. Lad det afkøle. Pisk fløden og sukkerret med el-pisker til blødt skum. Kom en tredjedel af skummet i den smeltede chocolade, og bland det godt Vend resten af skummet i, dæk skålen til og sæt den i køleskab i 2 timer.
Når moussen er fast, kommes den i marengsrederne. Pynt med chocoladeruller (se nederst) og servér omgående, drysset med flormelis.
God fornøjelse!
Chocoladeruller:
Hæld smeltet chocolade ud på en marmorplade eller et tykt skærebræt. Når den er let stivnet laver man ruller ved at trække en kniv eller en metaldejskraber i en 45 graders vinkel. Hvis chocoladen er for hård går den i stykker og knækker, så man skal være lidt hurtig når chocoladen har den rette temperatur. Det kræver lidt øvelse, men ser rigtig flot ud når det lykkes.