opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Marengsreder med chocomoussefyld

Marengsreder med chocomoussefyld

Marengsreder med chocomoussefyld
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(127)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
10.811
Visninger
138
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]
Online

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
Marengs:
2 æggehvider
125 g. sukker

Mousse:
60 g. god, mørk chocolade
2,5 dl. piskefløde
60 g. sukker

evt. ekstra chocolade til chocoladeruller.


SÅDAN GØR DU
Marengsreder:
Forvarm ovnen til 150 grader. Kom bagepapir på en plade og tegn fire cirkler på 9 cm i diameter.
Kom æggehviderne i en stør, ren, tør skål og lad dem stå i nogle minnutter, så de får stuetemperatur. Pisk æggehviderne til blødt skum med en el-pisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen (pist godt hver gang), indtil blandingen er tyk og blank. Husk ikke at piske for længe.
Fordel noget af massen over de fire cirkler på papiret i 5 mm tykkelse. Kom resten o en sprøjtepose med 1 cm stjernetylle. Sprøjt langs kanten af marengsbundende, så der dannes en rede på 1-2 cm i højden.
Bag 30-35 min., indtil marengsen er let gylden, sluk for ovnen og lad marengsrederne køle af i den åbne ovn. Tag dem forsigtigt af pladen, og opbevar dem i en lufttæt beholder til de skal bruges.

Mousse:
Hak chocoladen groft. Bring en gryde med ca. 4 cm vand i kog og tag den fra varmen. Kom chocoladen i en ovnfast skål og sæt den over gryden, uden at skålens bund kommer i berøring med vandet. Rør indtil chocoladen er smeltet. Lad det afkøle. Pisk fløden og sukkerret med el-pisker til blødt skum. Kom en tredjedel af skummet i den smeltede chocolade, og bland det godt Vend resten af skummet i, dæk skålen til og sæt den i køleskab i 2 timer.
SERVERING
Når moussen er fast, kommes den i marengsrederne. Pynt med chocoladeruller (se nederst) og servér omgående, drysset med flormelis. God fornøjelse! Chocoladeruller: Hæld smeltet chocolade ud på en marmorplade eller et tykt skærebræt. Når den er let stivnet laver man ruller ved at trække en kniv eller en metaldejskraber i en 45 graders vinkel. Hvis chocoladen er for hård går den i stykker og knækker, så man skal være lidt hurtig når chocoladen har den rette temperatur. Det kræver lidt øvelse, men ser rigtig flot ud når det lykkes.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Marengsreder med chocomoussefyld fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Marengsreder med chocomoussefyld, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Lækre sprøde æbleskiver og varm gløgg til de 4 advent søndage
Advent er de fire søndage før jul. Mere præcist søndagene op til den 25. december. Hvis juleaften falder på en søndag, er denne dag også fjerde søndag i advent.
Se opskrifter her
hvid streg
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Julekonfekt prøv fx. Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Køkkenuniverset Køkkenudstyr - rabatkode





Populære søgninger: Oksekødsgryde     Saltbagt knoldselleri     Rugbrød (2 brød)     Laksesalat med dild og citron     Æbleskiver med æg     Andebryst     Bruschetta med tomat     Kiwi mousse     Banan/cheesecake m. blåbær     Bløde løg, der ikke feder     Tomatsild     Burritos med svin eller oksekød     Hyldebærpocherede pære i hvid chokolade med kokos     Citron sirup     Mormors Stegte sild i eddike     lammedespid med ristede grøntsager     H.C. Lumbye-kage     Hjemmelavede snebolde med marcipan og sprød chokolade     Hakkebøffer med stegte grønsager og hjemmelavet chilimayo     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]