Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør flødeosten sammen med creme fraiche i en skål.
Tunen hældes i en si, så vandet løber fra. Blandes herfter sammen med citronsaft, salt, peber og evt. chili i skålen med creme fraiche/oste blandingen. Rør det hele godt sammen.
Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smeltes i en skål i vandbad. Afkøl herefter husblasen med lidt af tunblandingen og bland dette med resten af tunblandingen.
Hæld tunmoussen i en springform beklædt med film, og lad det stå koldt og tildækket til næste dag, hvorefter tunmoussen er blevet fast i konsistensen og så kan vendes ud på et fad. Pyntes til slut med rejer eller andet - se evt. under ingredienser.
Man kan også hælde tunmoussen i et alm. dybt fad, som herefter står på køl til den efterfølgende dag. Denne metode kan bruges, hvis tunmoussen skal serveres i samme fad.
Serveres med flutes eller ristet brød og smør.