4 stk. svinekoteletter(175 gr. stk.)
8-12 hele nelliker
3 dl. æblejuice
2 dl. mad rødvin
2 stk. madæbler(i pæne tern)
100 gr. champignon(hele)
1 stk. løg(i tern)
75 gr. bacon(i tern)
4-6 stk. mandariner(i lameller)
2 spsk. melis
700-800 gr. skrællet kartofler(i skiver)
2 stk. gulerødder(i tern)
1 lille stk. selleri(i tern), kan også bruge bladselleri
3-4 spsk. madolie(til stegning og glasering)
salt, peber, timian, og lidt st. allehånde.
Fremgangsmåde:
Koteletterne bankes let, krydres med salt og peber, og vendes i mel, stik 3-4 nelliker i hver kotelet(efter temperament og smag), brun dem godt, tag dem af panden, kog panden af med rødvin og æblejuice, jævn det evt. lidt af, hæld det i en gryde og hold det lun, og brug det som lidt saùce. kom bacon på panden sammen med lidt olie og lad det gyldne, kom så kartofler, gulerødder og selleri på, lad det få lidt farve, krydre det med salt, peber, timian og st. allehånde, hæld det hele op i et ovnfast fad eller bradepande, sættes i en forvarmet ovn(200 gr.) giv det 8-12 min. til koteletterne er færdig, det er ikke sikkert at kartf. o.s.v. er færdig, tag koteletterne ud og hold lune, mens resten bliver færdig.
I mens retten er i ovnen, ristes æbler og champignon af, hold det lidt lun, og hæl det over retten når det serveres.
Glasering af mandariner foregår på følgen måde(selv en husmor kan lave det): tag lidt olie og lun det op, kom melis på, lad det bruse op, kom så mandarinerne(i lammeler, lad dem evt. tørre lidt på køkkenrulle) på, vend dem godt rundt og de er færdig til servering.
Koteletterne serveres ovenpå kartf.o.s.v. læg æbler og champignon på den ene side af koteletterne og mandarinerne på den anden, lune ærter og lidt salat ved siden af vil være godt. Velbekomme!!!
Knud Toft