Bund:
200 g mel
125 g smør
2 spsk. Sukker
2 spsk. Vanille
1 æggeblomme
ca. 2 spsk. Vand
Fyld:
2 æg
2 æggeblommer
1 dl sukker
2 dl creme fraise 18%
100 g blød smør
2 dl mandelmel
½ dl likør, eks. Orangelikør
Top:
2 dl clementinsaft
1 dl citronsaft
3 dl sukker
10-12 klementiner i tynde skiver
Bund: Mørdejen samles og hviler koldt i ca. 30 minutter. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og forbag den ca. 12 minutter 200 grader.
Top: Saft og sukker koges sammen i en gryde til sukkeret er opløst. Tilsæt klementinskiverne og lad dem simre til de er klare, ca. 20-30 minutter. Tag klementinerne op med en hulske, og kog saften ind til den er tyk og sirupsagtig. Stil den til side til at glasere tærten med til sidst.
Fyld: pisk æg og æggeblommer let sammen, rør sukkeret i. pisk smør, creme fraice, mandelmel og likør i, og hæld massen i den forbagte bund. Bag ved 180 grader i 30-40 minutter.
Afkøl og pynt med klementinmassen. Den nedkogte saft pensles over.
Serveres med flødeskum eller blød vanilleis til.
tip: Jeg har prøvet den med havregryn i stedet for mandelmel, og det blev fuldt ud lige så godt...