Hak løget fint og skær baconen i små stykker (1x1 cm). Knus og hak hvidløgene. Hæl olivenoilie en i bredbundet gryde (sauterpande) og giv fuld varme. Når olien er stegeklar, svitses bacon i 1 minut og løg tilsættes. Når løgene er bløde tilsættes hvidløg samt paprika og kort herefter det hakkede kød. Der steges nu, indtil kødet er helt løst og fået farve; det tager ca. 5 minutter, og der arbejdes med grydeske på at få klumper løsnet. Tomaterne blendes i 10 sekunder og tilsættes, når kødet er brunet. Alle krydderier drysses i, og det hele får lov at simre ca. 20 minutter under låg. Tilsæt mælken og smag til med salt; det skal smage en anelse mere salt end man er vant til, da lasagnepladerne tager meget smag. Hvis konsistensen er meget tynd, kan saucen jævnes. Tænd ovnen på 225 grader. Lagnen lægges nu lagvist sammen i et ildfast fad på ca. 30x40cm. Først 4mm sauce, så plader, sauce, plader. Efter 4 eller 5 lag plader sluttes af med et lag suace. Lasagnen sættes i den varme ovn (225 grader) i 30-35 minutter. Øsnkes en blødere top på lasagnen, kan man efter 20 minuttes bagetid tage lasagnen ud og dryppe mælk ud over. Det gøres let med en lukket mælkekarton, som har været åbnet. Herfter bages lasagnen den resterende tid.
Server lasagnen direkte fra ovnen med en kraftig rødvin eller en frisk øl (stærk pilsner passer fint med chilien). Hvis lasagnen er lavet pefekt, vil den ikke flyde ret meget ud, når den serveres, og man vil let kunne tælle lagene af plader.