500 g kyllingebrystfilet
2 tomater
1 stort løg
2 stk rød peberfrugt
250 ml fløde
4-5 dl vand
1 spsk stødt paprika (edelsüss el. rosen)
1 spsk tomatpure (evt.)
Salt, peber
Olivenolie
Tilbeghør:
Kartofler, Paprika, basilikum, salt, peber, olivenolie
Kyllingefileterne skæres i ca. 4-5 stykker hver på tværs. Løget hakkes fint, og tomaterne skæres i grove stykker. Toppen skæres af peberfrugterne, og kernen tages ud, hvorefter frugterne skæres i strimler. Olivenolie varmes op i en sautepande og løget svitses. Halvvejs i svitsningen tilsættes stødt paprika, og der steges videre ca. et halv minut, før kyllingen tilsættes. Kyllingen steges og vendes meget, så alle sider bliver "lukket", hvorefter tomat og peberfrugt tilsættes og steger med, indtil grydebunden bliver fri for evt. fastbrændt kylling (tomatsaften løsner fastbrændt kød). Så tilsættes vandet, og det sættes til at simre under låg i ca. 20 min. Nu tilsættes fløde, salt og peber, og der kan evt. smages til med tomatpure (det giver også mere farve). Når retten har kogt op en gang med fløden i, er den færdig.
Som tilbehør anbefales hvide ris eller ovnstegte kartoffelbåde:
Skræl ca. 1 kg kartofler og skær dem i både. Læg dem i et ildfast fad og drys ca. 1 spsk paprika over samt basilikum, salt, peber og olivenolie. Vend det godt sammen med hænderne og sæt det i en 225 grader ovn i ca. 35 min.
Kyllingestykkerne serveres med ris eller ovnstegte kartofler med paprikasaucen fordelt ud over samt evt. godt brød og salat. Der er meget smag i retten, så man kan godt drikke rødvin til.
03.03.2016, 09:21