Anden renses for indmad og skylles. Gnides herefter godt med salt og peber indvendig og udvendig.
Æblerne skrælles og skæres i både eller store tern. Kernehuset tages fra.
Puttes herefter ind i anden sammen med sveskerne. Anden lukkes med en kødnål. Hvis man ikke har en kødnål, kan en tandstik i træ bruges.
Anden stilles i en bradepande på en rist med brystet nedad.Kom vand i bunden af bradepanden og evt. et lille løg, der er skåret i både (gir smag til sovs).
Stilles midt i en varm ovn og steger nu i ca. 6 timer på 60-80 grader. Efter 4 timer vendes anden og steger herefter færdig. Kan også steges i 3-4 timer på 125 grader.
Bemærk, jo større vægt jo længere stegetid. Tjek om anden er færdig ved at stikke en kødnål i, og hvis saften er klar, er anden færdig. saften må ikke være rødlig i farven.
Ved langtidsstegning opnår man et langt bedre resultat. Anden bliver ikke tør, og kryber ikke så meget som ellers.
Når anden er færdig hælder man fedtet fra i en skål. Man tager lidt af fedtet og smører anden med, og griller herefter nogle minutter, så skindet bliver sprødt.
Herefter parteres anden og anrettes på et fad med sveskerne/æblerne i midten.
Man kan tilberede anden dagen inden servering:
Når anden er færdig stilles den tildækket til næste dag, hvor den parteres og anrettes på et ildfast fad med æbler/svesker i midten. Anden smøres med andefedt og sættes i forvarmet ovn på 225 grader i 10-20 minutter. Så er den klar til servering.
SERVERING
Serveres med andesovs, brune og hvide kartofler samt rødkål.
I opskriften: Flæskesteg med det hele - står hvordan man laver brune kartofler.
Andesovs laves på samme måde som flæskesteg sovs, blot med andefonden - se opskriften: Flæskesteg med det hele!
hej jeg er bosiddende i thailand og har aldrig proevet at stege and,jeg har en gas ovn men den har kun under varme og ingen grill,goer det nogen forskel hvis jeg bruger opskriften ovenfor eller er der et andet raad? MVH djanta og rigtig glaedelig jul til alle
Svenn
24.12.2007, 09:40
Langtidsstegning er en god ting. Husk at angive størrelsen på anden, de findes jo i mange størrelser, 2.6-4.6 kg.
Søren Pedholt
24.12.2007, 08:15
Min and har været i ovnen siden kl 02 denne nat. Også stegen får mange timer, ja selv julemedisteren kommer ind i god tid.
Det er rart at have det hele klar så man kan hygge sig med gæsterne, fremfor at stresse rundt, og alligevel er kun halvdelen af maden klar til spisetid.
Finn Larsen
23.12.2007, 17:08
Jeg håber du er gift eller lovet væk......for ellers bor jeg i mørkøv, jeg har lavet en "prøveand" med alt til, og den smagte "wunderbar".....
Targui
14.12.2007, 06:12
Jeg har ikke prøve den endnu, men den lyder alletiders. Den skal jeg lave den 24/12 i år, for nogle Englisk gæster.
Denne gode opskrift på Andesteg (langtidsstegning) med billede & video fra Maduniverset.dk i kategorien Andet Fjerkræ opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Andesteg (langtidsstegning), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.
Følg Maduniverset
Lækre opskrifter på Lucia brød til den 13 december Se opskrifter her
31.12.2008, 15:34