opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Andesteg (langtidsstegning)

Andesteg (langtidsstegning)

Andesteg (langtidsstegning)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(597)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Andesteg (langtidsstegning)
298.682
Visninger
10.122
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 27.05.2014 Andesteg (langtidsstegning) var dagens opskrift den 27.05.2014

DU SKAL BRUGE
1 And (ca. 3400 gram)
3 røde æbler
1-2 små poser svesker
Groft salt og Peber


SÅDAN GØR DU
Anden renses for indmad og skylles. Gnides herefter godt med salt og peber indvendig og udvendig.

Æblerne skrælles og skæres i både eller store tern. Kernehuset tages fra.
Puttes herefter ind i anden sammen med sveskerne. Anden lukkes med en kødnål. Hvis man ikke har en kødnål, kan en tandstik i træ bruges.

Anden stilles i en bradepande på en rist med brystet nedad.Kom vand i bunden af bradepanden og evt. et lille løg, der er skåret i både (gir smag til sovs).
Stilles midt i en varm ovn og steger nu i ca. 6 timer på 60-80 grader. Efter 4 timer vendes anden og steger herefter færdig. Kan også steges i 3-4 timer på 125 grader.

Bemærk, jo større vægt jo længere stegetid. Tjek om anden er færdig ved at stikke en kødnål i, og hvis saften er klar, er anden færdig. saften må ikke være rødlig i farven.

Ved langtidsstegning opnår man et langt bedre resultat. Anden bliver ikke tør, og kryber ikke så meget som ellers.

Når anden er færdig hælder man fedtet fra i en skål. Man tager lidt af fedtet og smører anden med, og griller herefter nogle minutter, så skindet bliver sprødt.

Herefter parteres anden og anrettes på et fad med sveskerne/æblerne i midten.

Man kan tilberede anden dagen inden servering:

Når anden er færdig stilles den tildækket til næste dag, hvor den parteres og anrettes på et ildfast fad med æbler/svesker i midten. Anden smøres med andefedt og sættes i forvarmet ovn på 225 grader i 10-20 minutter. Så er den klar til servering.
SERVERING
Serveres med andesovs, brune og hvide kartofler samt rødkål. I opskriften: Flæskesteg med det hele - står hvordan man laver brune kartofler. Andesovs laves på samme måde som flæskesteg sovs, blot med andefonden - se opskriften: Flæskesteg med det hele!
Andesteg (langtidsstegning) - 4572-andesteg_billed2.jpg
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Peter Rasmussen
31.12.2008, 15:34
Du er bare en STJERNE. Resultatet bler/er perfekt. Tak og godt nytår 2009 Mvh Peter

jonna
24.12.2008, 11:51
kan man stege nakkesteg sammen med anden

rene
23.12.2008, 15:45
Den lyder kanon. Kan man godt lave 2 stk ænder af 3400 på samme tid, eller skal der ændres i temp eller stegetiden

johnny
23.12.2008, 09:27
Det lyder godt men jeg vil gerne være sikker skal den steges i 6 timer v. 130 gr.

conni
17.12.2008, 13:16
denne måde at stege and på, har jeg gjort de sidste 10.år ,og det er en And på ca 3200 gram, og den bliver bare SUPER SUPER

michael pedersen
14.12.2008, 13:45
hej jeg er bosiddende i thailand og har aldrig proevet at stege and,jeg har en gas ovn men den har kun under varme og ingen grill,goer det nogen forskel hvis jeg bruger opskriften ovenfor eller er der et andet raad? MVH djanta og rigtig glaedelig jul til alle

Svenn
24.12.2007, 09:40
Langtidsstegning er en god ting. Husk at angive størrelsen på anden, de findes jo i mange størrelser, 2.6-4.6 kg.

Søren Pedholt
24.12.2007, 08:15
Min and har været i ovnen siden kl 02 denne nat. Også stegen får mange timer, ja selv julemedisteren kommer ind i god tid. Det er rart at have det hele klar så man kan hygge sig med gæsterne, fremfor at stresse rundt, og alligevel er kun halvdelen af maden klar til spisetid.

Finn Larsen
23.12.2007, 17:08
Jeg håber du er gift eller lovet væk......for ellers bor jeg i mørkøv, jeg har lavet en "prøveand" med alt til, og den smagte "wunderbar".....

Targui
14.12.2007, 06:12
Jeg har ikke prøve den endnu, men den lyder alletiders. Den skal jeg lave den 24/12 i år, for nogle Englisk gæster.
 
Denne gode opskrift på Andesteg (langtidsstegning) med billede & video fra Maduniverset.dk i kategorien Andet Fjerkræ opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Andesteg (langtidsstegning), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Sankt Hans Dag er den 24. juni, hvor der er præcist et halvt år til Juleaften. Traditionen tro tænder vi bål og brænder hekse af aftenen før, nemlig den 23. juni, som altså kaldes Sankt Hans Aften. Mange hekse bliver futtet af på Sankt Hans Aften, men heldigvis er de lavet af træ, papir og pap og pyntet med diverse klædningsstykker. Den sidste ”rigtige” heks kom på bålet i Danmark i 1693.
Se opskrifter her
hvid streg
Studenterkørsel: Hvad skal I servere?
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mad til kør selv ferien
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Snobrød     Ægte indianer-røv     Ørred på grill     Grillede små kartofler med bacon på spyd     Fondue     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Frikadeller med havregryn     Mors gulerodssalat med rosiner     Indbagte rejer     Rebildsalat     Kold avocadosuppe med fløde     Ovnsstegt laks i folie     Victoria-kage med fyld     Raclette med det hele     Farmors æbleskiver     Banankage -uden fedt     Flødestuvet spinat     Helstegt grillet oksefilet     Sellerifrikadeller de bedste.     Boller med olie     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]