Hvis du bruger friske, udblødte bønner, skal du koge dem 30-45-60 min., til de bliver helt møre - smag dig frem.
Hæld olivenolien på en pande, svits det fintsnittede rødløg med de pressede hvidløgsfed og steg bønnerne heri, mens du moser dem med noget, panden ikke ta´r skade af. Det tager ca. 1 time. Rør den hjemmelavede salsa i, så det ikke brænder på og smag til med friskkværnet havsalt. Hvis blandingen er for tyk - dvs. har du meget svært ved at røre rundt, så hæld noget af væden fra kogningen/dåserne. OBS: Den bliver mere lind af osten, så pas på, du ikke hælder for meget væde i. Nu steger det under omrøring ca. 10-15 min. til det bliver ensartet. Tag panden af varmen. Rør først cheddarosten i, til den er helt smeltet og ikke kan ses, dernæst flødeosten på samme måde. Køles helt af.
Smag på dippen - hvis den er blevet for sej, kan du hælde mere hjemmelavet salsa i.
Storartet til tortillachips eller grøntsagsstave sammen med førnævnte salsa og min egen guacamole.
Kan også kommes på rugbrød eller grovflûte som pålæg i madpakken. Mætter godt.