opskrifter
Søg i 12.594 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Auberginegratin

Auberginegratin

Auberginegratin
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(126)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
9.644
Visninger
204
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 kg mellemstore auberginer
1 kg modne, faste tomater
1 bundt basilikum
100 g friskreven parmesan + 2 spsk. ditto
300 g frisk mozzarella
(og hvis du er helt vild med ost, så også 200 g reven mozzarella)
2 hårdkogte æg
2 fed hvidløg
rigelig olivenolie til stegning og til fadet
groft salt og friskkværnet peber


SÅDAN GØR DU
1. Auberginerne vaskes, stilkene fjernes, frugterne skæres på langs i ½ cm tykke skiver. De drysses med salt, lægges på tallerken, dækkes med endnu en tallerken og noget tungt lægges ovenpå. Lad dem stå i mindst 1 time, så bitterstofferne trækkes ud.

2. Sauce: Tomaterne skylles, flås og udkernes. Frugtkødet hakkes fint og varmes i en gryde. 1/3 af basilikumen skæres i strimler, hvidløgsfeddene presses, og begge dele tilsættes. Det hele koges til en tyktflydende sauce og smages til med salt og peber. Der røres af og til.

3. I mellemtiden skylles aubergineskiverne let under rindende vand, de drypper af og tørres grundigt med et rent viskestykke. Rigelig olivenolie (d.v.s. mindst 1 cm) varmes i en pande, og skiverne steges gyldne heri efter tur. De drypper godt af på køkkenrulle.

4. Et ildfast fad smøres. Resten af basilikumen skæres i strimler. Den friske mozzarella og de hårdkogte æg skæres i skiver. Ovnen forvarmes til 175 gr.

5. Fadet dækkes med et lag auberginer. Noget parmesan drysses over. Nogle skiver æg lægges på, dernæst frisk mozzarella i skiver (og evt. reven mozzarella derefter). Der dækkes med tomatsauce, og basilikum strøes over. Der dækkes nu med auberginer og fortsættes med alle ingr. i den nævnte rækkefølge. Der sluttes af med tomatsauce.

6. Auberginegratinen sættes i den forvarmede ovn og bages ca. 30 min.
10 min. før bagetidens afslutning drysses med 2 spsk. friskreven parmesan.
SERVERING
Gratinen bør ikke serveres lige fra ovnen, men skal helst være lun. Smager himmelsk godt, også som enkeltstående ret med masser af groft landbrød.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Auberginegratin fra Maduniverset.dk i kategorien gratin/soufflé opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Auberginegratin, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Christmas stollen     Børnenes kokoskugler     Banankage Med kakao     Dansk/Amerikansk Thanksgiving     Flødestuvet spinat     Hvidløgs-champignon     Bananlikør     Bamses Leverpostej     Mørdejssnitter     Farmors æbleskiver      Gullash suppe     Atun en hojas de plátano (røget tun i banan blade)     Kartoffelmos og kødsauce i ovn     Amerikanske pandekager med vanillestang     Hjemmelavet fyldt chokolade     fisk i fad med spinat og gulerodssauce     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Min chipotle gryde.     Helstegt Oksestriploin     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]