Annoncering | Mobil/tablet version | 310 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Auberginegratin

Auberginegratin

Auberginegratin
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(126)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
8.963
Visninger
191
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Tapas

DU SKAL BRUGE
1 kg mellemstore auberginer
1 kg modne, faste tomater
1 bundt basilikum
100 g friskreven parmesan + 2 spsk. ditto
300 g frisk mozzarella
(og hvis du er helt vild med ost, så også 200 g reven mozzarella)
2 hårdkogte æg
2 fed hvidløg
rigelig olivenolie til stegning og til fadet
groft salt og friskkværnet peber


SÅDAN GØR DU
1. Auberginerne vaskes, stilkene fjernes, frugterne skæres på langs i ½ cm tykke skiver. De drysses med salt, lægges på tallerken, dækkes med endnu en tallerken og noget tungt lægges ovenpå. Lad dem stå i mindst 1 time, så bitterstofferne trækkes ud.

2. Sauce: Tomaterne skylles, flås og udkernes. Frugtkødet hakkes fint og varmes i en gryde. 1/3 af basilikumen skæres i strimler, hvidløgsfeddene presses, og begge dele tilsættes. Det hele koges til en tyktflydende sauce og smages til med salt og peber. Der røres af og til.

3. I mellemtiden skylles aubergineskiverne let under rindende vand, de drypper af og tørres grundigt med et rent viskestykke. Rigelig olivenolie (d.v.s. mindst 1 cm) varmes i en pande, og skiverne steges gyldne heri efter tur. De drypper godt af på køkkenrulle.

4. Et ildfast fad smøres. Resten af basilikumen skæres i strimler. Den friske mozzarella og de hårdkogte æg skæres i skiver. Ovnen forvarmes til 175 gr.

5. Fadet dækkes med et lag auberginer. Noget parmesan drysses over. Nogle skiver æg lægges på, dernæst frisk mozzarella i skiver (og evt. reven mozzarella derefter). Der dækkes med tomatsauce, og basilikum strøes over. Der dækkes nu med auberginer og fortsættes med alle ingr. i den nævnte rækkefølge. Der sluttes af med tomatsauce.

6. Auberginegratinen sættes i den forvarmede ovn og bages ca. 30 min.
10 min. før bagetidens afslutning drysses med 2 spsk. friskreven parmesan.
SERVERING
Gratinen bør ikke serveres lige fra ovnen, men skal helst være lun. Smager himmelsk godt, også som enkeltstående ret med masser af groft landbrød.

 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Auberginegratin opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Auberginegratin fra Maduniverset.dk i kategorien gratin/soufflé opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Auberginegratin, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Den bedste Kylling i Karry!     Krydder frikadeller     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Svampet kanelkage     Glace til kage     Helstegt grillet oksefilet     Kogning af majs     Tunmousse      Absolut bedste BBQ marinade     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Grillet vildt dyrekølle     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Marinade til kyllingfilet     Honningmarinade     Helstegt Oksestriploin     Røræg i ovn     Omelet m. skinke og ost     Gammeldags Agurksalat     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]