opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Auberginegratin

Auberginegratin

Auberginegratin
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(126)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
9.941
Visninger
214
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
1 kg mellemstore auberginer
1 kg modne, faste tomater
1 bundt basilikum
100 g friskreven parmesan + 2 spsk. ditto
300 g frisk mozzarella
(og hvis du er helt vild med ost, så også 200 g reven mozzarella)
2 hårdkogte æg
2 fed hvidløg
rigelig olivenolie til stegning og til fadet
groft salt og friskkværnet peber


SÅDAN GØR DU
1. Auberginerne vaskes, stilkene fjernes, frugterne skæres på langs i ½ cm tykke skiver. De drysses med salt, lægges på tallerken, dækkes med endnu en tallerken og noget tungt lægges ovenpå. Lad dem stå i mindst 1 time, så bitterstofferne trækkes ud.

2. Sauce: Tomaterne skylles, flås og udkernes. Frugtkødet hakkes fint og varmes i en gryde. 1/3 af basilikumen skæres i strimler, hvidløgsfeddene presses, og begge dele tilsættes. Det hele koges til en tyktflydende sauce og smages til med salt og peber. Der røres af og til.

3. I mellemtiden skylles aubergineskiverne let under rindende vand, de drypper af og tørres grundigt med et rent viskestykke. Rigelig olivenolie (d.v.s. mindst 1 cm) varmes i en pande, og skiverne steges gyldne heri efter tur. De drypper godt af på køkkenrulle.

4. Et ildfast fad smøres. Resten af basilikumen skæres i strimler. Den friske mozzarella og de hårdkogte æg skæres i skiver. Ovnen forvarmes til 175 gr.

5. Fadet dækkes med et lag auberginer. Noget parmesan drysses over. Nogle skiver æg lægges på, dernæst frisk mozzarella i skiver (og evt. reven mozzarella derefter). Der dækkes med tomatsauce, og basilikum strøes over. Der dækkes nu med auberginer og fortsættes med alle ingr. i den nævnte rækkefølge. Der sluttes af med tomatsauce.

6. Auberginegratinen sættes i den forvarmede ovn og bages ca. 30 min.
10 min. før bagetidens afslutning drysses med 2 spsk. friskreven parmesan.
SERVERING
Gratinen bør ikke serveres lige fra ovnen, men skal helst være lun. Smager himmelsk godt, også som enkeltstående ret med masser af groft landbrød.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Auberginegratin fra Maduniverset.dk i kategorien gratin/soufflé opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Auberginegratin, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Lækre sprøde æbleskiver og varm gløgg til de 4 advent søndage
Advent er de fire søndage før jul. Mere præcist søndagene op til den 25. december. Hvis juleaften falder på en søndag, er denne dag også fjerde søndag i advent.
Se opskrifter her
hvid streg
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Julekonfekt prøv fx. Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 3
Følg Maduniverset

Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...



Køkkenuniverset Køkkenudstyr - rabatkode





Populære søgninger: Min perfekte stegte kylling:     Børnenes kokoskugler     Hurtig banan milkshake     Mornay sauce     Banana Split     ormegryde med afskåret finger     Indisk rejesuppe     Raclette Lille Juleaften     Bagte rodfrugter med kartofler     vegetar gryde     Gullash-suppe     Forslag til sund hurtig frokost - Sej med grønt og dressing      Rødvinssovs til oskemørbrad (marinaden bruges)     SVINEKØD MED SELLERI I CITRONSAUCE     Små sandwich med laks 6 agurk     Hjemmelavet blodpølse     Tomatsalat med hvidløg     Fødelsdagsboller med rosiner     Ovnsstegt laks i folie     Engelsk Lakrids     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]