Udrør gær i vand. Tilsæt olie, æg, sukker og hytteost. Tilsæt ca. 300 g mel. Tilsæt salt, og ælt mel i til dejen er fast, men stadig blød og smidig.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. (ca. 40 minutter)
Slå dejen ned, og form til ca. 20-25 boller eller udrul til en plade, der er ca. 40 cm bred og 1 cm tyk.
Fold den ene tredjedel af dejen ind mod midten. Fold den modsatte tredjedel over. Nu har du en lang tynd stang. Vend den, så samlingen kommer nedad. Pensl med æg og drys med birkes.
Skæres i ”skæve” firkanter og sættes på bageplade.
Efterhæver ca. 20 minutter.
Bages ved 180 grader i ca. 20 minutter – til de er lysebrune i bunden, og det lyder hult, når man banker let på dem med en finger.
Tip: sæt en bradepande med vand i bunden af ovnen når du bager dem. Det giver en mere sprød overflade.