opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej

Rugbrød med surdej
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(223)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Rugbrød med surdej
104.536
Visninger
1.562
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Surdej 1: (den rigtige, den uden gær)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
2 dl groft rugmel
Massen røres sammen til en rugbrødslignende masse. Læg den i en skål og drys den godt med groft salt. Den skal være helt dækket. Dæk yderligere spanden med plastfolie.
Sæt spanden oven på det varmeste sted i køkkenet i 6-8 dage, afhængig af hvor surt du ønsker dit brød.
Surdej 2: (”snyde-metoden”, den korte vej med lidt gær)
5 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk salt
100 g groft rugmel.
Ingredienserne røres sammen til en tynd vælling. Hæld den over i en skål og dæk med plastfolie. Lad den stå på det varmeste sted i køkkenet i 48-60 timer. Det er vigtigt at dejen har skiftet farve (fra grå til lys gylden)

Opskrift på rugbrød: (2 store rugbrød)
2 dl surdej
2 ¼ l lunkent vand

1 spsk salt
1,3 l skårne rugkerner
2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø/blå birkes
2 dl solsikkekerner

2,5 l groft rugmel


SÅDAN GØR DU
Hæld surdej og vand i røreskålen på foodprocessoren, eller i en skål+ håndmikser med dejkroge. Lad det ælte sammen på laveste hastighed i ca. 5 minutter.

Tilsæt salt, rugkerner, sesamfrø, hørfrø/birkes og solsikkekerner under omrøring.

Stands omrøring, og tilsæt alt rugmelet på én gang. Sæt igen maskinen i gang, og lad den ælte massen godt sammen i ca. 15 minutter på laveste hastighed.

Lav 2 rugbrød, formene fyldes ca. ¾ op. (Gem den sidste rest dej til ny surdej.)
Stil dem i en kold ovn og lad dem hæve til næste dag. (min. 12 timer)

Næste morgen tændes ovnen på 170 grader, og rugbrødene bager i 1½ time.
Lad dem afkøle to dage før de skæres. (pak dem ind i rene viskestykker og læg dem på bordet)
SERVERING
Den nye surdej: Læg dejresten i en skål, og strø overfladen godt til med groft salt. Stil den op oven på ovnen i 3-6 dage. Skal den opbevares længere, kan den efter 3 dage sættes på køl – her overlever den nemt flere måneder. Den bør da tages ud af køl 1-3 dage før den skal bruges til nyt rugbrød. Skulle surdejen uddø, kan der tilsættes en lillefingernegl gær, så starter gæringen på ny. Sæt ikke surdej i fryseren, så dør den.
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Dorthea
16.03.2005, 14:11
Til Jannie Johanson! Er igang med at lave dit Rugbrød med surdej, men kan ikke forstå at der ikke skal mere vand (el. maltøl) i dejen? Mvh Dorthea
 
Denne gode opskrift på Rugbrød med surdej med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Basic opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rugbrød med surdej, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Massere af sild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Røræg i ovn     Svampet kanelkage     Gulerodskage- Deluxe     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Blommetrifli     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Kogning af majs     Grillet vildt dyrekølle     Piment sauce     Marinade til kyllingfilet     Raclette med det hele     Hel Kylling på roterende grillspyd (rotisseri)     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Gulerodskage (Rå)     Pastaret i fad     Absolut bedste BBQ marinade     langtidsstegt grillet vildsvinekølle     Cevapcici med ovnstegte grønsager og tzatziki(græsk)     Myntelikør     Squashkage     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]