1. Lun vandet, og rør gæren ud heri.
2. Tilsæt olie, salt og det sammenpiskede æg, ælt hvedemelet i lidt efter lidt, og stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
3. Pil løg og hvidløg. Skær løget i tern, og pres hvidløget. Svits dem i lidt olie i en gryde.
4. Kom kødet i en gryde, brun det, og tilsæt revet gulerod og tomatpuré. Tilsæy salt og peber.
5. Slå dejen ned, og del den i 8 - 10 stykker. Form hver stykke til en bolle. Rul bollen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 12-15 cm.
6. Læg lidt fyld på halvdelen af hver dejplade, pensl kanten med æg, og fold dejpladerne sammen til en halvmåner.
7. Tryk pirogerne sammen i kanten med en gaffel, læg dem på en plade med bageparpir, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
8. Pensl pirogerne med æg, og bag dem i ca. 12 minuter ved 225 Grader i midten af ovnen.
Som madpakke, til at tage med på en skovtur eller på et tagselvbord.