½ portion kogte pintobønner,
100 g røget bacon i tern,
100 g finthakket løg,
Tortillas- chips:
Majsolie,
4 tortillas skåret i trekanter,
Tilbehør:
50 g syltet jalapeno chili,
100 g groft revet cheddarost,
1 dl creme fraiche,
1-2 fed presset hvidløg,
salt & peber,
plukket koriander
Svits baconen ved middel varme, tilsæt løg og lad det stege videre 10 min ved svag varme. Kom de kogte bønner på panden og skru op for varmen.
Mos bønnerne med et piskeris indtil det er en stiv grov masse.tages derefter af blusset.
Tortillas chips:
Varm olien op i fx en wok og varm det op til middel varme. Skær totillasne i trekanter og frituresteg dem indtil de er gyldne. Kom dem herefter på fedtsugende papir.
Læg dem nu på en bradepande og placer bønnemosen i midten af hver tortillas. Kom syltet jalapeno chili på og drys med ost øverst. Sæt dem i ovnen ganske få min, til osten er smeltet. Bland creme fraichen med presset hvidløg, salt og peber og hæld det på i små klatter over tortillasne, pynt med koriander blade.
God som snack til velkomst drinken. Eller som tilbehør til middagen.