opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 08.04.19 vi er nu ca. 65% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › And à l`orange

And à l`orange

And à l`orange
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(432)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
And à l`orange
78.272
Visninger
1.733
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



var dagens opskrift 06.11.2018 And à l`orange var dagens opskrift den 06.11.2018

DU SKAL BRUGE
En and ca 2½ kg
salt og peber
lidt tyndstrimlet skal af appelsin.
Bouillon:
ca 2 spsk afsmeltet andefadt eller smør, hjerte kråse og vingespidser
½ gulerod
½ porre eller ½ løg
ca ½ l . vand
salt.
Sovs:
3-4 spsk afsmeltet andefedt
2-3 spsk mel
4-5 dl andebouillon
½ dl halvtør hvidvin
2 appelsiner
lidt citronsaft
salt
Garniture:
2-3 appelsiner
evt et par spsk cognac


SÅDAN GØR DU
Boullion.
Brun det hele i andefedt/smør det må gerne brune godt.
hæld vand ved og lad det småkoge i ca 1 time under låg. si den kogte bouillon.
AND:
Sæt ovnen på 250 G gnid anden med salt og peber læg lidt tyndstrimlet appelsinskal inden i anden.
Læg den i en ikke for stor stegegryde eller i et dybt ovnfast fad. brun den i 15-20 min med brystet nedad og lige så længe med brystet opad. dæmp ovnen til 180g. og lad nu anden blive i ovnen i ca. 2 timer.
tag anden ud og gem fedtet.
SOVS:
varm 3-4 spsk af det smeltede andefedt i en gryde og rør melet i, lad det brune let og spæd så lidt efter lidt med bouillon og vin. kog sovsen op og hæld den over anden i fadet
Dæk med låg eller staniol og lad den stege i ca 5 kvarter ved de 180g.
GARNITURE:
skræl appelsinerne omhyggeligt, skær dem i skiver og læg den på en tallerken og stænk dem med cognac.
SOVS:
skræl de 2 appelsiner (meget tyndt uden det hvide på skrallen)
og skær skrallen i meget tynde strimler kog dem klare i lidt vand ca 10 min.
lad dem dryppe af.
pres saften af de skrallede appelsiner og tilsæt lidt citronsaft der skal være et par dl saft.
hold den færdige and i ovnen, men hæld sovsen fra anden over i gryden med saften tilsæt 2/3 del af appelsinskallerne og lad sovsen simre i ca 10 min smag til med salt og hvid peber.
SERVERING
Skær anden i passende stykker læg det på et varmt fad, hæld lidt sovs over drys den med resten af appelsinskallerne. servere løse ris eller råstegte kartofler til
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
Tanja & Thor
11.11.2015, 20:19
Ja mange opskrifter er taget fra forskellige steder, kan se at opskriften på tiders kogebog er fra dec. og den her opskrift er fra juli så lige meget hvad så er opskriften lagt på Maduniverset.dk først.

Bruger billede
Ole Kresten Finnemann Juhl
10.11.2015, 12:37
Er det ikke ligyldigt?

Torben Thomsen
09.11.2010, 12:12
Kan det passe at opskriften er identisk med opskriften i tiders kogebog? Og hvem har kopieret hvem? mvh.
 
Denne gode opskrift på And à l`orange med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Andet Fjerkræ opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet And à l`orange, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu
Støv grillen af så du igen kan lave de mest fantastiske grilretter
NEM RENGØRING AF GRILLRIST. Når man er færdig med at grille, og risten er kølet lidt ned lægges den natten over i græsset. Næste dag er den meget nem at rengøre p.g.a. græssets fugtighed, der har opblødt snavset. Tip af bruger: Bente Kilian
Se opskrifter her
hvid streg
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 2
10504-paleo-hveder-maduniversetdk.jpg P4220066.JPG 15-hveder.jpg
Næste
Tid til sprøde luftige hveder, se fx. hveder med chokolade eller paleo hveder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Lammekøllerester i fad.     Mælkebøttemarmelade     Grillet kyllingefilet, saftigt og nemt     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     barbeque marinade     Svampet kanelkage     Tunmousse      Frisk pasta med laks og flødesovs     Grillspyd     Grov go'e boller     Røræg i ovn     Fiskeret med broccoli og rød peber.     Den bedste Kylling i Karry!     Pastaret i fad     Bedstemor Ands æbletærte II     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Kanelsnegle kagemand     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Karbonader i fløde/porre sauce     Indbagte rejer     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]