opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Søtunge i hvidvinssauce

Søtunge i hvidvinssauce

Søtunge i hvidvinssauce
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(142)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
22.775
Visninger
285
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
2 store søtunger à ¾ kg

1 dl. vand

1½ dl hvidvin

½ løg

1 bdt. persille

6 – 8 hvide peberkorn

salt

Sauce:

25 gr. smør

3 strøgne spsk. hvedemel

1½ dl. kogt fløde




SÅDAN GØR DU
Søtungen fileres, drysses med salt og trækker ca. ½ time. Rygbenene knækkes nogle gange og lægges i gryde sammen med 1 dl. vand og 1½ dl. hvidvin. Krydres med salt, hvid peber, ½ løg og persille. Bringes i kog og simrer i 15 min. Kogelage sies. Søtungefileterne lægges i en flad gryde, overhældes med kogelage og bringes langsomt i kog under låg. Gryden indsættes derefter i en varm ovn – 190 grader – i ca. 10 min. Samtidig tilberedes afbagning af 25 gr. smør, 3 spsk. hvedemel og den kogte fløde. Stilles til side, medens kogelagen sies fra fisken, der holdes varm i gryden. Suppen inddampes til det halve. Afbagningen stilles på svagt blus og kogelage tilsættes lidt ad gangen. Fileterne lægges i et ovnfast serveringsfad og overhældes med saucen, fintsigtet rasp drysses over, og der pyntes med smørklatter. Fadet stilles under grill til retten er gylden. I mangel af grill indsættes i forvarmet ovn på 250 grader.
SERVERING
Serveres med små kartofler drysset med persille. Resten af hvidvinen serveres til.
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Søtunge i hvidvinssauce fra Maduniverset.dk i kategorien Fisk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Søtunge i hvidvinssauce, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Mad til Festivalen
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson på havets guld: skaldyr
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: indbagte pølser     Fersken suppe (den er genial)     Kogning af majs     Luxsus kalkungryde     Raclette med det hele     Brownie med saltkaramel midte     Omelet m. skinke og ost     Pølsetærte     Hjemmelavet varmrøget laks     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Jordbær lemonade     Lækkert franskbrød med æg og skinke     Mormors Stegte sild i eddike     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Den Nemmeste Gourmet Spaghetti Bolognese Nogensinde     Frisk myntete     Marineret svinefilet med grøntsager og ris     Den bedste ungarske gullasch     Varm ostemad     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]