opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rugbrød med surdej II

Rugbrød med surdej II

Rugbrød med surdej II
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(57)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
9.467
Visninger
201
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
1 dag - surdej :

5 g gær (1/10 pakke)
(gæren skal ligge 1 – 2 døgn ved stuetemperatur inden brug)
2 del vand , 40 g
100 g groft rugmel ( ca. 2 dl )
1 tsk groft salt

3. dag – Grunddej :

1 portion surdej
1 liter vand 40 g
½ liter kærnemælk
1 kg groft rugmel
500 g knækkede rugkerner
1 spsk sirup
2 spsk groft salt

4. dag – færdig dej :

500 g knækkede rugkerner
½ liter kogende vand
20 g gær
1 spsk vand
1 portion grunddej
500 g groft rugmel


SÅDAN GØR DU
Bagetid :Sæt rugbrødene i en kold ovn .indstil på 200 g og bag i ca. 1 time og 45 min.
Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 15 min .


1.Dag – Surdej : Rør gæren ud i vandet. Tilsæt rugmel og salt. Rør surdejen godt sammen .
Hæld den i en høj ,slank beholder , og lad den stå tildækket med låg eller alufolie ved
25 g i 48 –60 timer.
Surdejen skal skifte farve til lys gylden.

3. Dag – Grunddej : Rør surdejen ud i vandet i en stor skål . Tilsæt resten af ingredienserne og rør grunddejen godt sammen. Lad den stå tildækket med fx et låg ved stuetemperatur i ca. 24 timer.

4. Dag – Færdig dej : Kom kernerne i en stor skål og tilsæt det kogende vand under omrøring.
Lad kernerne opsuge vandet . Rør gæren ud i 1 spsk vand . Rør de lune kerner i grunddejen . Tilsæt dernæst den udrørte gær og rugmelet . Rør den færdige dej godt sammen ( tag 400 g fra til ny surdej).
Fordel resten af dejen i 2 smurte rugbrødsforme (a 2½ liter ). Dæk formene med bagepapir , og lad brødene hæve ved stuetemperatur ca. 2 timer . Bag brødene , stadig med bagepapir , nederst i
ovnen.Tag bagepapiret af efter ca.1 time og 45 min . Sluk ovnen og ” bag ” brødene færdige ved eftervarme i ca. 15 min .
Tag brødene ud af formene , og lad brødene køle af på en bagerist.

SERVERING
Tips : Læg brødene i plastikposer egnet til madvare, mens de endnu er lune. Så ”sætter ” brødene sig og bliver lettere at skære . Rugbrødene kan fryses.
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Rugbrød med surdej II opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Rugbrød med surdej II fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rugbrød med surdej II, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Salmiak - Lakrids Pastiller     Helstegt grillet oksefilet     Estragonsovs     Gulerodskage (Rå)     Børnenes kokoskugler     Helstegt Oksestriploin     Den bedste Kylling i Karry!     Blødende chokoladekage     Dressing til tunmousse     Frisk pasta med laks og flødesovs     Tranebærsauce     Mælkebøttemarmelade     Paprika dip     Laksetærte med spinat og ricotta ost     Forloren hare m ribs-flødesovs     Rødvinssauce     Piment sauce     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Omelet m. skinke og ost     Svampet kanelkage     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]