opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(260)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Baklava (Bulgarsk kage)
21.556
Visninger
233
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Filodej
100g fint hakkede valnødder
vaniljesukker
Smør
1 æg

Sukkerlage:

200g sukker
2dl vand
1 spsk citrosaft
1 spsk Cognac (kan undlades


SÅDAN GØR DU
Man tager en smurt form og starter med at lægge 3-4 gange dobbeltlag af filo med smør imellem ( skal være meget tynde lag).

Så tager man en blanding af 100g finthakkede valnødder og vaniljesukker. Det bredes ud over filolagene. Man lægger et nyt lag , bestående af 3-4 dobbelte lag med smør imellem. Ovenpå lægges resten af valnøddeblandingen.Der sluttes af med endnu 3-4 dobbeltlag filo med smør imellem. Der pensles særligt omhyggeligt på det øverste lag med det pisskede æg. Pas på ikke at presse det ned, det er luften imellem lagene der giver den gode smag.

Skær Baklavaen ud i firkantede serveringsstykker med en meget skarp kniv.

Baklavaen skal bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader, til den er gylden på overfladen. Derefter tages den ud og afkøles lidt før den skal overhældes med sukkerlagen.

Sukkerlagen:
200g sukker og 2 dl vand + citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og lagen er ensartet . Så tages den fra ilden og en spsk cognac røres i (kan undlades).

Lagen hældes over baklavaen der får lov til at stå og trække minimum ½ time før den serveres.

Velbekommen



SERVERING
Opskrift på filodej kan du finde under mine opskrifter eller kan købes i forretningerne
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR

anonym
19.01.2016, 15:46
Det skal lige siges at baklava er en tyrkisk dessert og ikke bulgarsk.

Bruger billede
Linda
03.12.2007, 21:55
Du kan trykke på mit navn vedsiden af Opskriftsgiver: derinde kan du vælge at se alle mine opskrifter

heidi
03.12.2007, 15:56
hvordan ser jeg alle de opskrifter du har lagt ind? for det ser ud til du har nogle rigtig gode opskrifter :)
 
Denne gode opskrift på Baklava (Bulgarsk kage) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Baklava (Bulgarsk kage), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren, halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne, alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften. Så bliv allerede nu klar til Halloween
Se opskrifter her
hvid streg
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Laksesæson - find inspiration på lækre opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Klamme fingre     Kvædemarmelade     Fersken suppe (den er genial)     Perfekte Mørbradbøffer med bløde løg     Halloween menu     Halloween kage kirkegård     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Marengs spøgelser     Blødende hænder     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     irsk stuvning med svinekød     Spagetti carbonara     Omelet m. skinke og ost     Lækker hokkaido (græskar) suppe her i den kolde tid...     Hamburgerryg m. Kartofler, hvid sauce & rosenkål     Blødende chokoladekage     Andebryst i ovn til mange     Brownie med saltkaramel midte     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]