Annoncering | Mobil/tablet version | 223 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.415 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(260)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Baklava (Bulgarsk kage)
18.418
Visninger
209
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Linda

DU SKAL BRUGE
Filodej
100g fint hakkede valnødder
vaniljesukker
Smør
1 æg

Sukkerlage:

200g sukker
2dl vand
1 spsk citrosaft
1 spsk Cognac (kan undlades


SÅDAN GØR DU
Man tager en smurt form og starter med at lægge 3-4 gange dobbeltlag af filo med smør imellem ( skal være meget tynde lag).

Så tager man en blanding af 100g finthakkede valnødder og vaniljesukker. Det bredes ud over filolagene. Man lægger et nyt lag , bestående af 3-4 dobbelte lag med smør imellem. Ovenpå lægges resten af valnøddeblandingen.Der sluttes af med endnu 3-4 dobbeltlag filo med smør imellem. Der pensles særligt omhyggeligt på det øverste lag med det pisskede æg. Pas på ikke at presse det ned, det er luften imellem lagene der giver den gode smag.

Skær Baklavaen ud i firkantede serveringsstykker med en meget skarp kniv.

Baklavaen skal bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader, til den er gylden på overfladen. Derefter tages den ud og afkøles lidt før den skal overhældes med sukkerlagen.

Sukkerlagen:
200g sukker og 2 dl vand + citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og lagen er ensartet . Så tages den fra ilden og en spsk cognac røres i (kan undlades).

Lagen hældes over baklavaen der får lov til at stå og trække minimum ½ time før den serveres.

Velbekommen



SERVERING
Opskrift på filodej kan du finde under mine opskrifter eller kan købes i forretningerne

 
BRUGERNES KOMMENTAR

anonym
19.01.2016, 15:46
Det skal lige siges at baklava er en tyrkisk dessert og ikke bulgarsk.

Bruger billede
Linda
03.12.2007, 21:55
Du kan trykke på mit navn vedsiden af Opskriftsgiver: derinde kan du vælge at se alle mine opskrifter

heidi
03.12.2007, 15:56
hvordan ser jeg alle de opskrifter du har lagt ind? for det ser ud til du har nogle rigtig gode opskrifter :)


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Baklava (Bulgarsk kage) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
Denne gode opskrift på Baklava (Bulgarsk kage) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Baklava (Bulgarsk kage), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


madplaner Indkøbslister
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Den bedste Kylling i Karry!     Halve æbler med ribsgele     Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Pasta Carbonara     Bolcher     Grønne asparges med bacon     pommes anna     Mørbradgryde m. ris     Omelet m. skinke og ost     Hvidkålssuppe     ovnstegte kartofler     Nemme pølsehorn     Græske frikadeller     Kaperssauce     Arabisk Falafel     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Hakket Oksekød med Hvidkål     Fransk Nougatdessert     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com