opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
Opskrifter   › Madopskrifter   › Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(260)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Baklava (Bulgarsk kage)
20.760
Visninger
225
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Filodej
100g fint hakkede valnødder
vaniljesukker
Smør
1 æg

Sukkerlage:

200g sukker
2dl vand
1 spsk citrosaft
1 spsk Cognac (kan undlades


SÅDAN GØR DU
Man tager en smurt form og starter med at lægge 3-4 gange dobbeltlag af filo med smør imellem ( skal være meget tynde lag).

Så tager man en blanding af 100g finthakkede valnødder og vaniljesukker. Det bredes ud over filolagene. Man lægger et nyt lag , bestående af 3-4 dobbelte lag med smør imellem. Ovenpå lægges resten af valnøddeblandingen.Der sluttes af med endnu 3-4 dobbeltlag filo med smør imellem. Der pensles særligt omhyggeligt på det øverste lag med det pisskede æg. Pas på ikke at presse det ned, det er luften imellem lagene der giver den gode smag.

Skær Baklavaen ud i firkantede serveringsstykker med en meget skarp kniv.

Baklavaen skal bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader, til den er gylden på overfladen. Derefter tages den ud og afkøles lidt før den skal overhældes med sukkerlagen.

Sukkerlagen:
200g sukker og 2 dl vand + citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og lagen er ensartet . Så tages den fra ilden og en spsk cognac røres i (kan undlades).

Lagen hældes over baklavaen der får lov til at stå og trække minimum ½ time før den serveres.

Velbekommen



SERVERING
Opskrift på filodej kan du finde under mine opskrifter eller kan købes i forretningerne
 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR

anonym
19.01.2016, 15:46
Det skal lige siges at baklava er en tyrkisk dessert og ikke bulgarsk.

Bruger billede
Linda
03.12.2007, 21:55
Du kan trykke på mit navn vedsiden af Opskriftsgiver: derinde kan du vælge at se alle mine opskrifter

heidi
03.12.2007, 15:56
hvordan ser jeg alle de opskrifter du har lagt ind? for det ser ud til du har nogle rigtig gode opskrifter :)


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Baklava (Bulgarsk kage) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Baklava (Bulgarsk kage) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Baklava (Bulgarsk kage), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Piment sauce     Møllehjuls brød     Græske frikadeller     Skotsk Chokoladekage med Whisky     Forslag til sund hurtig frokost - Sej med grønt og dressing      Lenes boller     Jordbærlagkage     Kylling med soltørrede tomater II     Charlotte russe     Den sorte gryde     Gullasch med kartoffelmos     Osso buco med porre & granulata     Bagt æblekage med mandler     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Estragon-bøffer     Dalgaards Burritos     Oldemors pebernødder:     Fyldt kalkunbryst II     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Husarsteg.     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]