Annoncering | Mobil/tablet version | 200 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)

Baklava (Bulgarsk kage)
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(260)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Baklava (Bulgarsk kage)
18.699
Visninger
209
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Linda

DU SKAL BRUGE
Filodej
100g fint hakkede valnødder
vaniljesukker
Smør
1 æg

Sukkerlage:

200g sukker
2dl vand
1 spsk citrosaft
1 spsk Cognac (kan undlades


SÅDAN GØR DU
Man tager en smurt form og starter med at lægge 3-4 gange dobbeltlag af filo med smør imellem ( skal være meget tynde lag).

Så tager man en blanding af 100g finthakkede valnødder og vaniljesukker. Det bredes ud over filolagene. Man lægger et nyt lag , bestående af 3-4 dobbelte lag med smør imellem. Ovenpå lægges resten af valnøddeblandingen.Der sluttes af med endnu 3-4 dobbeltlag filo med smør imellem. Der pensles særligt omhyggeligt på det øverste lag med det pisskede æg. Pas på ikke at presse det ned, det er luften imellem lagene der giver den gode smag.

Skær Baklavaen ud i firkantede serveringsstykker med en meget skarp kniv.

Baklavaen skal bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader, til den er gylden på overfladen. Derefter tages den ud og afkøles lidt før den skal overhældes med sukkerlagen.

Sukkerlagen:
200g sukker og 2 dl vand + citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og lagen er ensartet . Så tages den fra ilden og en spsk cognac røres i (kan undlades).

Lagen hældes over baklavaen der får lov til at stå og trække minimum ½ time før den serveres.

Velbekommen



SERVERING
Opskrift på filodej kan du finde under mine opskrifter eller kan købes i forretningerne

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
BRUGERNES KOMMENTAR

anonym
19.01.2016, 15:46
Det skal lige siges at baklava er en tyrkisk dessert og ikke bulgarsk.

Bruger billede
Linda
03.12.2007, 21:55
Du kan trykke på mit navn vedsiden af Opskriftsgiver: derinde kan du vælge at se alle mine opskrifter

heidi
03.12.2007, 15:56
hvordan ser jeg alle de opskrifter du har lagt ind? for det ser ud til du har nogle rigtig gode opskrifter :)


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Baklava (Bulgarsk kage) opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Baklava (Bulgarsk kage) med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Baklava (Bulgarsk kage), kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Den bedste Kylling i Karry!     Krydder frikadeller     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Nemme pølsehorn     Glace til kage     Helstegt grillet oksefilet     Kogning af majs     Tunmousse      Absolut bedste BBQ marinade     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Grillet vildt dyrekølle     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Marinade til kyllingfilet     Honningmarinade     Helstegt Oksestriploin     Røræg i ovn     Omelet m. skinke og ost     Gammeldags Agurksalat     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]