100 g smør (saltet)
150 g rugkiks-sød
7 stk. husblas/gelatine
1 tsk. kardemomme
2 tsk. ingefær
300 g ost,fløde,15%
2 stk. æg
1 dl yoghurt (naturel)
1 tsk. citron, skal (revet)
1 1/2 dl flormelis (sukker)
250 g hindbær,frost
2 1/2 dl saft,blandet,sød,1:4
lidt citronmelisse
Smelt smøret.
Smuldr kiksene i det og bland ingefær deri.
Læg blandningen i en springform beklædt med film.
Spred det grundigt ud og tryk det godt til langs kanterne og midten.
Sæt husblasen i blød i kolt vand.
Rør kardemomme i flødeosten, æggeblommer, yoghurt og citronskal.
Tag 4 blade husblas og smelt dem over vandbad og rør den i ostemassen i en tynd stråle medens der røres godt til.
Pisk æggehviderne meget stive og vend det i ostemassen.
Kom ostemassen i springformen oven på kikseblandningen.
Sættes i køleskab i et par timer til den er stiv.
Fordel bærne oven på ostemassen.
Smelt de 3 stk husblas over vandbad og kom saften i.
Hæld saften over bærene og lad den stivne i køleskabet i en times tid eller til den er stiv.
Løsne den langs lanten med en skarp kniv og flyt den over på et fad inden serveringen.