Gær og mælk røres sammen i en skål, med en grydeske.
Æg, sukker og halvdelen af melen tilsættes under omrøring. Smeltet margerine, salt og resten af melen ældtes i.
Vigtigt at salten kommer i som noget af det sidste, ellers ødelægges gæren.
Dejen hæver i en halv time, tildækket, et lunt sted.
Bollerne formes og sættes på en bageplade med bagepapir, hæver endnu en halv time, tildækket.
Bollerne pinsles med æg, og bages ved 200 gr. midt i ovnen, ca.12 min.
Bollerne må gerne blive brune, de smøres let med margerine på toppen lige når de kommer ud af ovnen, får at få nogle lækre bløde boller.
Serveres med varm kakao smør og pålæg.
Varitationer:
Fødselsdag, med hakket chokolade eller rosiner i.
Eller hakkede nødder og sukker på toppen.
Pølsebrød, samme opskrift, pølserne halveres og trilles ind i dejen.
Fastelavnsboller, samme opskrift, lagkagecreme, syltetøj eller chokolade ligges i midten af et lille stykke dej og formes som en bolle.
Madpakken, gullerødder og solsikke kerner ældtes i dejen.
Velbekomme