Annoncering | Mobil/tablet version | 248 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.407 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær

Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær

Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(76)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
11.193
Visninger
139
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Linda

DU SKAL BRUGE
Bunde:
75 g Valrhona Guanaja 70%
75 g god marcipan
25 g smør
4 æggeblommer
3 + 1 æggehvider
25 g hvedemel
50 g rørsukker
Hindbærsirup :
300 g frosne hindbær
100 g rørsukker
Polynesisk vanille(¼ stor eller ½ lille)
Te-trøffelcreme:
200 g Valrhona Manjari 64%
3 spsk earl grey te
ca. 3 dl mælk
3 æggeblommer
80 g rørsukker
¼ l piskefløde

Chokoladeglasur:
125 g mørk chokolade
50 g smør
100 g flormelis
Ca. 3 spsk vand





SÅDAN GØR DU
Bunde:
Æggeblommerne samt den ene æggehvide piskes med sukker og marcipan. Hvis man river marcipanen på et rivejern først, er det lettere.

Chokoladen hakkes fint og smeltes i gryde sammen med smørret.

Chokolademassen piskes i æggeblandingen, og der piskes til massen er fuldstændig afkølet. Melet vendes forsigtigt i.

De 3 resterende æggehviderne piskes stive med 1 spsk sukker og vendes forsigtigt i dejen.

Bages i en springform (22 cm i diameter) ved 175 grader i 20-30 minutter. Tages ud af formen og afkøles.

Hindbærsirup :
Hindbærrene tøes op og presses igennem tætmasket sigte. Saften hældes i en gryde sammen med sukkeret og vanillen og koges lidt ind. Afkøles.

Te-trøffelcreme:
Chokoladen hakkes meget fint og hældes op i en skål, der er stor nok til at kunne rumme den færdige creme.
2 dl mælk koges op med tebladene. Tages af varmen og trækker 5-10 minutter. Mælken sigtes og måles, og der tilsættes mælk så der igen er 2 dl væske i alt.
Æggeblommerne piskes sammen med sukkeret.
Te-mælkeblandingen varmes op og hældes under omrøring ned i æggemassen, hvorpå det hele hældes tilbage i gryden og opvarmes forsigtigt under omrøring/piskning til massen tykner (ca. 85 grader).
Cremen hældes nu langsomt under omrøring/piskning ned i den finthakkede chokolade – det er vigtigt, det er langsomt, ellers risikerer man at massen skiller.
Chokoladecremen afkøler nu til 35 grader, hvorpå den piskede fløde vendes forsigtigt i.
Chokoladeglasur:
Chokoladen hakkes fint og smeltes i vandbad, og smørret røres i. Flormelis sigtes ned i massen, og til sidst røres vandet i lidt af gangen indtil glasuren er blank.

Samling af kagen:

Den rengjorte springform fores med husholdningsfilm. Chokoladebunden flækkes i to halvdele, og den ene lægges i bunden af formen med skærefladen opad. Halvdelen af hindbærsiruppen fordeles over bunden (hvis den er blevet for stiv, kan man evt. lune den lidt). Herefter fordeles halvdelen af te-trøffelcremen over.

Den anden bund lægges ovenpå, stadig med skærefladen opad. Resten af hindbærsiruppen fordeles over, og der sluttes med resten af te-trøffelcremen.

Kagen stilles i fryseren, så den kan sætte sig - minimum et par timer, men gerne op til en uge.

Den dag kagen skal serveres tages den ud af formen (mens den stadig er frossen), og stilles på en bagerist, som er anbragt på bagepapir. Glasuren hældes over kagen og glattes forsigtigt ud.

Når glasuren er stivnet, lægges kagen over på et fad og pyntes f.eks. med friske hindbær.






 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Påske opskrifter
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Jordbærgrød - med ristede havreryn     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Svampet kanelkage     Røræg i ovn     Den bedste Kylling i Karry!     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Tunmousse      Grønne asparges med bacon     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Nemme pølsehorn     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Omelet m. skinke og ost     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Frisk pasta med laks og flødesovs     Hannes vafler.     Helstegt Oksestriploin     Helstegt grillet oksefilet     Marineret kalkunbryst- helstegt     Yoghurtboller     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com