opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær

Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær

Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(76)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
11.557
Visninger
149
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Bunde:
75 g Valrhona Guanaja 70%
75 g god marcipan
25 g smør
4 æggeblommer
3 + 1 æggehvider
25 g hvedemel
50 g rørsukker
Hindbærsirup :
300 g frosne hindbær
100 g rørsukker
Polynesisk vanille(¼ stor eller ½ lille)
Te-trøffelcreme:
200 g Valrhona Manjari 64%
3 spsk earl grey te
ca. 3 dl mælk
3 æggeblommer
80 g rørsukker
¼ l piskefløde

Chokoladeglasur:
125 g mørk chokolade
50 g smør
100 g flormelis
Ca. 3 spsk vand





SÅDAN GØR DU
Bunde:
Æggeblommerne samt den ene æggehvide piskes med sukker og marcipan. Hvis man river marcipanen på et rivejern først, er det lettere.

Chokoladen hakkes fint og smeltes i gryde sammen med smørret.

Chokolademassen piskes i æggeblandingen, og der piskes til massen er fuldstændig afkølet. Melet vendes forsigtigt i.

De 3 resterende æggehviderne piskes stive med 1 spsk sukker og vendes forsigtigt i dejen.

Bages i en springform (22 cm i diameter) ved 175 grader i 20-30 minutter. Tages ud af formen og afkøles.

Hindbærsirup :
Hindbærrene tøes op og presses igennem tætmasket sigte. Saften hældes i en gryde sammen med sukkeret og vanillen og koges lidt ind. Afkøles.

Te-trøffelcreme:
Chokoladen hakkes meget fint og hældes op i en skål, der er stor nok til at kunne rumme den færdige creme.
2 dl mælk koges op med tebladene. Tages af varmen og trækker 5-10 minutter. Mælken sigtes og måles, og der tilsættes mælk så der igen er 2 dl væske i alt.
Æggeblommerne piskes sammen med sukkeret.
Te-mælkeblandingen varmes op og hældes under omrøring ned i æggemassen, hvorpå det hele hældes tilbage i gryden og opvarmes forsigtigt under omrøring/piskning til massen tykner (ca. 85 grader).
Cremen hældes nu langsomt under omrøring/piskning ned i den finthakkede chokolade – det er vigtigt, det er langsomt, ellers risikerer man at massen skiller.
Chokoladecremen afkøler nu til 35 grader, hvorpå den piskede fløde vendes forsigtigt i.
Chokoladeglasur:
Chokoladen hakkes fint og smeltes i vandbad, og smørret røres i. Flormelis sigtes ned i massen, og til sidst røres vandet i lidt af gangen indtil glasuren er blank.

Samling af kagen:

Den rengjorte springform fores med husholdningsfilm. Chokoladebunden flækkes i to halvdele, og den ene lægges i bunden af formen med skærefladen opad. Halvdelen af hindbærsiruppen fordeles over bunden (hvis den er blevet for stiv, kan man evt. lune den lidt). Herefter fordeles halvdelen af te-trøffelcremen over.

Den anden bund lægges ovenpå, stadig med skærefladen opad. Resten af hindbærsiruppen fordeles over, og der sluttes med resten af te-trøffelcremen.

Kagen stilles i fryseren, så den kan sætte sig - minimum et par timer, men gerne op til en uge.

Den dag kagen skal serveres tages den ud af formen (mens den stadig er frossen), og stilles på en bagerist, som er anbragt på bagepapir. Glasuren hældes over kagen og glattes forsigtigt ud.

Når glasuren er stivnet, lægges kagen over på et fad og pyntes f.eks. med friske hindbær.





 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Chokoladekage med te-trøffel creme og hindbær, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Studenterkørsel: Hvad skal I servere?
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Lækker mad i Sankt Hans-bålets skær
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Grillspyd med kyllingeinderfilet      Kogning af majs     Svampet kanelkage     Hjemmelavet Hyldeblomstsaft     Frisk pasta med laks og flødesovs     Spagetti carbonara     Grillspyd     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Helstegt Oksestriploin     Grillet vildt dyrekølle     Røræg i ovn     Pasta Cabonara uden æg     Muffins med kokos, chokolade og nødder     Den bedste Kylling i Karry!     Gulerodskage (Rå)     Raclette med det hele     Kartoffelret med krydderurter og bacon.     Marinade til kyllingfilet     Pastaret i fad     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]