opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › 3-dages-gryde

3-dages-gryde

3-dages-gryde
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(69)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
17.197
Visninger
184
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Kogt kalvekød med grøntsager (1. dag):
1 stykke kalvebov (uden ben, godt 1 kg)
1 1/2 liter vand
1 spsk groft salt
5-6 hele peberkorn
2 laurbærblade
4 porrer
3-4 gulerødder
1 selleri
1 persillerod
persille

Blandet grønsagsret (2. dag):
1 dåse flåede tomater
1 pakke cocktailpølser
125 g champignon (gerne mere)
2 spsk smør og olie
1-2 peberfrugter

Husets linseret (3. dag):
250 g grønne linser
2 porrer
evt. 1-2 dl bouillon eller rødvin
1 kvist timian
1-2 fed hvidløg
8-10 sorte oliven
1 spsk kapers




SÅDAN GØR DU
Kogt kalvekød med grøntsager (1. dag):
Kom kalvekødet i en gryde og hæld vand på. Bring i kog og skum fri for urenheder. Tilsæt salt og peber samt laurbærblade. Lad det småkoge under låg i 1 time.
Gør imens grøntsagerne i stand og skær dem i apssende stykker, gulerødder og selleri i stave, porrer i skiver og persillerod i små terninger. Kom grøntsagerne i, og lad det koge endnu en 1/2 times tid. Smag til. Skær kødet i pæne skiver og kom det tilbage i suppen.
Serveres i et dybt fad med persilledrys på. Sennep og groft brød serveres til.
Tip: Hvis der er grøntsager til overs, tages de op af suppen og opbevares i køleskab for sig selv.

Blandet grønsagsret (2. dag):
En pæn del af kødet vil sikkert være spist, men måske vil der være lidt grøntsager igen. Skær dem i meget små stykker. Tilsæt yderligere ingredienser til 2. dag. Skær evt. rester af kogt kalvekød i meget små terninger og kom dem i suppen sammen med resten af grøntsagerne. Hæld de flåede tomater i med væde og tilsæt cocktailpølser og fintsnittet peberfrugt. Rist skivede champignoner for sig i en lille gryde, kom dem i retten. Varm igennem og smag til.
Pasta og løstkogte ris kan serveres til.

Husets linseret (3. dag):
Suppen er efterhånden kogt så meget ind, at den dybe tallerken er skiftet ud med en flad. For at give mere fylde til retten, bliver der på 3. dagen bl.a. tilsat linser. I stedet for linser, kan der tilsættes en dåse hvide bønner.
Kom linserne i retten sammen med de fintsnittede porrer. Hæld væden ved sammen med timiankvisten og det pillede, flækkede hvidløgsfed. Lad retten snurre ved svag varme, til linserne er møre, ca. 40 min. Rør jævnligt, så retten ikke brænder på. Smag til og bland oliven og kapers i. Godt landbrød serveres til.

 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Bruger billede
jeanette wagner
25.06.2006, 08:54
God opskrift fra uge bladet
 
Denne gode opskrift på 3-dages-gryde fra Maduniverset.dk i kategorien Gryderetter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet 3-dages-gryde, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Indisk Kyllingeret     Karbonader i fløde/porre sauce     Gode Råd - lette og luftige     Klamme fingre     Grillede små kartofler med bacon på spyd     irsk stuvning med svinekød     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Kvædemarmelade     Blommelikør     Bananmuffins     Champignon-broccolitærte med skinke     Fantastisk Grillet majs     Brownie med saltkaramel midte     Fersken suppe (den er genial)     Kalkunkonvolut.     Mormors citronfromage     Ristaffel     Lakseroulade med peberrod     Røræg i ovn     Oldemors sirupskage - nem og lækker     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]