opskrifter
Søg i 12.568 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Grøn kastekage

Grøn kastekage

Grøn kastekage
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(31)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
3.433
Visninger
90
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Kagebund:

175 g sukker

125 g mel

50 g hakkede pistacienødder

4 spsk kirsch

25 g blødt usaltet smør

skallen af 1 citron
Pistacie-smørcreme:

4 tsk hakkede pistacienødder

2 spsk kirsch

500 g usaltet blødt smør

2 tsk spinat-farve

75 g melis

2 æg

2 æggeblommer

2 tsk mel

2,5 dl mælk
Fondant:

725 g melis

1 spsk flydende glycose

1 tsk spinat-farve

saft fra 1 stk citron

samt:

275 g spinat







SÅDAN GØR DU
Lav først spinat-farven. Blancher spinaten i 125 ml kogende vand i 1 min. Pres al væden fra spinaten i en sigte, kør den til total puré i foodprocessor. Den grønne puré bruges til farvning af smørcreme + glasur.

Forvarm ovnen til 150 gr. Smør kageform (20 cm). Æggene slås ud i em tykbundet gryde på lav varme, pisk dem sammen med sukkeret til massen er vokset til dobbelt størrelse. Pisk melet i til det bliver til en lind massse. Tilsæt pistachenødder, kirsch, smør og citronskal. Rør godt igennem med en træske Hæld massen i kageformen og bag den i 30 min. Check med en kniv om kagen er færdig. Vend den ud på bagerist, og lad den afkøle.

Fondant: opløs sukkeret i gryde med 500 ml vand. Kog, uden at røre rundt, ved høj varme til sukkeret opløses. Hold øje med kogepunktet, tilsæt glycose og spinat-farve og tag gryden af varmen.

På en let olieret marmorplade hældes siruppen ud og flades med en træ-spatel indtil det begynder, at blive hvidt. Sprøjt citonsaft på og fortsæt med at klappe til det er en lind lysegrøn pasta. Rul det til en bold og pak det ind i varmt klæde. Derefter køles det.

Smørcreme: bland pistachenødder med kirsch og 25 g blødt smør til en lind masse. Farv det med spinat-farve. I en tykbundet gryde (uden varme) blandes sukkeret med de hele æg + æggeblommerne. Pisk mel og mælk i. Opvarm blandingen rørende ved lav varme og pisk pistachepastaen i. Fjern massen fra varmen og rør resten af smørret i.

Skær forsigtig kage i 3 lige store bunde. Smør to af bundene med pistachecreme, og "saml" kagen igen (= lagkage). Køl den i en time, så smørcremen bliver stiv. Glacér tilsidst kagen, ved at rulle glasuren ud med kagerulle og derefter dække kagen med den.

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Grøn kastekage opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Grøn kastekage fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Grøn kastekage, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Julefrokost opskrifter
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: sprængt kylling med peberrodssovs.     Mormors Kokos makroner     Flødekartofler med fløde     Nudler & kylling i rød karry     Rødkålsalat m. appelsin, vindruer og glaserede valnødder     Blommer i Madeira      M & M cookies     Rødkålssalat a’la Waldorff:     Helstegt kalkun     Gul citruslikør     Kylling med bacon, mozarella og pesto     Humus     Kyllinge- risret med karry og kokosmælk     Knasende chokolade cornflakes     Pizzabøffer     Kyllingefajitas     Aubergine-tomatsalat med frisk basilikum     Rødbedesalat II     melon salat     Kogt hummer naturel.     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]