450 g. hakket spinat (optøet)
6 æg (hviderne piskes)
2½ dl. piskefløde
salt og peber
rejemousse:
6 blade husblas
300 g. groft hakkede rejer
½ l. cremefraiche 18 %
2 spsk. sød chillisauce
1 spsk. frisk hakket dild
salt og peber
Til pynt:
rejer, citronskiver og dild.
Æggeblommerne røres i fløden, spinaten blandes i, der smages til med salt og peber og de stift piskede hvider vendes i.
Blandingen fordeles i en braddepande beklædt med bagepapir, der er penslet med olie.
bages ved 180 grader i ca. 20-30 min.
Efter bagning vendes spinatbunden over på et andet stykke bagepapir, da oversiden skal være yderst når den rulles sammen.
Lad spinatkagen køle af.
Rejemoussen:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
bland cremefraiche, hakkede rejer, chillisauce samt dild og smag til med salt og peber.
Smelt husblassen og rør den i moussen.
Rør forsigtigt i moussen til den begynder at stivne.
Fordel moussen på spinatkagen.
Rul sammen til en roulade og lad den trække i køleskabet til næste dag.
Spinatrouladen skæres i skiver og kan pyntes med lidt rejer, citronbåde og dild.
Server flutes og evt en dressing til.
09.01.2008, 17:33