250 g. kyllingefilet
50 g. (1 håndfuld) tørrede tranebær eller rosiner
150 g. knoldselleri
1 fed hvidløg
1 rød chilipeber (kan udelades/reduceres)
4 persillekviste og mere hakket til pynt
2 dl. hvidvin ( champagne eller dessertvin)
salt
Sauce:
3 spsk. sesamfrø, 2 dl. yoghurt naturel, 1 fed hvidløg (kan udelades), salt, friskkværnet peber
1. Skræl sellerien, skyl grundigt og skær den i små terninger på 1/2 x 1/2 cm. eller hak den fint. Skær hvidløg og chili i bitte små terninger. Riv 2 stykker sølvpapir på størrelse med ovnens bradepande af rullen. Læg dem ovenpå hinanden og fold de 3 af sidernes kanter om nogle gange, så du har en "konvolut", der er åben i en af siderne. Luk siderne godt til, så væskem ikke løber ud. Kom alle ingredienserne i pakken og luk den 4 side til. Pakken kan gøres klar og lægges i køleskab, til den skal serveres. Bages i ovnen ved 250 grader i 20 min. Server pakken på et fad. Åben med en saks, tag persillekvistene ud og drys med masser af friskhakket persille
Sauce:
1. Rist sesamfrø på en tør, hed pande, til de popper. De må ikke være brændte. Køl dem af og stød dem evt. i en morter. Bland med de øvrige ingredienser og smag til. Server til kyllingen sammen med ris eller bulgur, og evt. grøn salat.
03.11.2007, 23:44