1 stk porterhouse steak 600g 2 couverter
(andet oksekød kan bruges f.eks. inderlår, yderlår, bov ect bruges, tiden kan blive lidt længer så)
½ - 1 flaske porter
80 - 100g Solbær
1 dl. Soya
Timian
ca.10 stk. Enebær
sorte peberkorn
4 fed hvidløg
1 - 2 dl fond/boulion
2 løg
Varm din gryde godt op, og brun dit kød af i den, tag køddet op og hæld porter, solbær og soya i gryden. Tilsæt derefter krydderurter både friske og tørre, kvartede løg og grofthakket eller banket hvidløg, peber korn peber samt boulion (kan undlades intil du skal smage saucen til, hvis du gør det smager portvinen meget mere igennen i kødet). Når lagen koger, skrues der ned på svag varme og kødet kommes i, skal simre 1½ - 2 timer, men hold øje med den, svinger fra kødstykke til kødstykke. Hvis lagen ikke dækker hele dit kød stykke, så vendes det halvvejs. når kødet er lige ved at være færdigt tages det op og ligges på et spækprædt eller anden form for opbavarings mulighed, bare det ikke er forvarmt eller for kold, stue temperatur er fint, kan også ligges ind i ovnen på 50 grader.
Lagen sigtes, koges op, smages til med salt og evt jævnes eller reduceres til passende konsistens.
serveres med kartofler, hvide, bage elller hvad lysten er til