Annoncering | Mobil/tablet version | 220 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Annettes gourmetlasagne

Annettes gourmetlasagne

Annettes gourmetlasagne
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(144)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
22.281
Visninger
350
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Tapas

DU SKAL BRUGE
Friske lasagneplader - se evt. min opskrift på Hjemmelavet pasta - grunddej. 1 portion til denne opskrift.

Kødsauce:
½ dl god olivenolie
1 stort eller 2 små løg
4 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret timian
500 g hakket oksekød max. 6 % fedt
140 g koncentreret tomatpuré
1 dåse hakkede tomater med basilikum og oregano
Friskkværnet havsalt og friskkværnet peber

Sauce bechamel:
1 liter minimælk
blond roux af 100 g margarine og 100 g mel - bages på 120 grader i 10-15 min.
1 lille løg
1 knivspids reven muskatnød

Desuden 200 g reven ost - evt. en god, mellemlagret skæreost på 45+, der smager af noget :)


SÅDAN GØR DU
Start med kødsaucen. Kom olivenolien i en gryde og varm den op, uden at den tager farve. Svits det finthakkede løg sammen med de pressede hvidløgsfed. Tilsæt oregano, basilikum og timian og lad det svitse med. Kom oksekødet i, og steg under omrøring, til det har skiftet farve overalt. Tilsæt først den koncentrerede tomatpuré, dernest vendes de hakkede tomater i. Smag til med havsalt og peber.

Sauce bechamel:
Snit løget fint og tilsæt muskatnød og mælk. Varm mælken op langsomt under konstant omrøring og lad den ramme kogepunktet. Kom rouxen i og pisk den, til du bliver varm i kinderne - der må ikke være klumper tilbage.

Fordel kødsaucen, sauce bechamel og lasagneplader lagvis i et ovnfast fad. Bages på 200 grader i 30-45 min. Fordel den revne ost over lasagnen, og lad den bage yderligere 15 min.
SERVERING
Kan serveres sammen med en god, sprød salat med oliven, finthakkede soltørrede tomater i olie og ristede pinjekerner. Desuden friskbagte paniniboller - se opskrift. Rødvin af god, italiensk kvalitet hører selvfølgelig til. Jeg kan anbefale en Chianti Classico D.O.C.G.-vin med kvalitetsstemplet den sorte hane (gallo nero).

 
TIPS / INFO FRA VORES LEKSIKON
BRUGERNES KOMMENTAR

Frederik
27.11.2007, 18:01
Virkelig virkelig lækker lasagne! Kan kun anbefales!!

Bruger billede
Tapas
03.07.2007, 19:59
Ok, helt i orden... Jeg bryder mig ikke om, når lasagnen svømmer i væske. Den tager sig bedst ud, når den kan skæres i reeelle stykker. Jeg haader gulerødder i lasagne, de giver en unaturlig sød smag - grøntsager skal efter min mening serveres til, ikke i en lasagne. Vin i lasagnen? Tja, måske - et familiemedlem er tørlagt alkoholiker, deraf måske en "tidligere skade". Friske krydderurter god idé - olivenolien kan udskiftes med solsikkeolie - ikke rapsolie, der smager bittert. Det drejer sig om en stor ds. konc. tomatpuré. Vin er en smagssag - jeg kan godt li´, at jeg kan smage lasagnen, og den ikke drukner i vinen, hvis den er for kraftig. Smag og behag =)

Allan Vittrup
28.06.2007, 16:00
Det er lidt vanskeligt at se, hvor det gourmetagtige kommer ind i billedet ved Annettes lasagne, som for mig virker temmelig traditionel og kedelig. Kødsovsen mangler væske. Lasagne bliver tørt, når der ikke er rigeligt med væske i kødsovsen, som i øvrigt savner grønsager, vin og friske krydderurter. Olivenolien kan i øvrigt med fordel udskiftes til en olie, som tåler høj varme...! 140 g koncentreret tomatpuré? Er det en lille eller stor dåse? Og vinen, kære Anette!!! Lasagne skriger på en mere kraftig italiener a lá barolo, amarone eller brunello.


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Annettes gourmetlasagne opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Annettes gourmetlasagne fra Maduniverset.dk i kategorien Oksekød opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Annettes gourmetlasagne, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Den bedste Kylling i Karry!     Krydder frikadeller     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Svampet kanelkage     Glace til kage     Helstegt grillet oksefilet     Kogning af majs     Tunmousse      Absolut bedste BBQ marinade     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Grillet vildt dyrekølle     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Marinade til kyllingfilet     Honningmarinade     Helstegt Oksestriploin     Røræg i ovn     Omelet m. skinke og ost     Gammeldags Agurksalat     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]