2 kyllinger af 1 kg, 3 spsk mel, 2 tsk salt, 1 spsk karry
smør el.margarine , 1 rød æbel eller 1 dåse ananas i skiver...
KARRYSOVS
1 stor løg, 10 skiver bacon , 1-2 spsk karry, 2 spsk mel , 1 stor syrlig æble, 2 spsk tomatpure, 3 dl hønseboullion.
Begynd med sovsen så den er klar når retten skal i ovnen. skræld og hak løg og æblet. skær baconen i strimler . svits løg æble og bacon et par minutter. strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. bland mel og tomatpure i. tilsæt boullionen og væden fra ananasen og lad det koge i ca 10 min.
dmag til med salt og kom ananasstykkerne i .
del kyllingen i portionsstykker. bland karry,mel og salt i en plasticpose. læg nogle kyllingstykker ad gangen i posen og ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. gør det samme med resten af stykkerne.
brun kyllingstykkerne i fedtstoffet og læg dem over på et ovenfast fad efterhånden.
hæld karrysovsen over.
sæt retten i oven i ca 35-60min ved 200 grader.
graner fadet med ananasringe eller små æbelstykker.
sever løse ris til kyllingen.
TIP: såvel rødvin som hvidvin passer fint til denne ret.
24.12.2018, 15:30