ca. 1 kg græskar (dansk, læder- eller hokaido)
1 æble i tern
25 g skrællet, frisk ingefær i tern
2 spsk olivenolie
1 dl saltede peanuts
2 ½ dl appelsinjuice
750 ml vand
timian
2 løg i tern
2 fed hvidløg i skiver
1 spsk karry
citronsaft
salt efter smag
friskkværnet peber
lidt tabasco
100 g bacon i tern
en håndfuld tørrede græskarkerner
lidt olie
salt
creme fraiche
basilikum
Halver græskarret og skrab kernerne ud. Hvis du vil bruge græskarskallen til et uhyggeligt græskarhovede, skal du skrabe alt kødet ud. Ellers er det nemmest at skære hele græskarret i både, fjerne skrællen og skære græskarkødet i tern. Græskar, ingefær, æble, løg, hvidløg, peanuts og timian steges – pas på, det ikke tager farve- i en gryde med olien. Tilsæt karry og lad det riste kort med. Tilsæt juice og vand - lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 min. Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt, peber og tabasco.
Rist græskarkernerne i olie og lidt salt på en pande i et par minutter. Steg bacon sprødt på en pande og sigt fedtet fra.
Server suppen med ristet bacon, græskarkerner, basilikum og en skefuld creme fraiche.