Annoncering | Mobil/tablet version | 228 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.479 opskrifter fra 25.403 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Julestamme

Julestamme

Julestamme
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(39)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
10.049
Visninger
204
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Lonnye Bacher

DU SKAL BRUGE
Mandelbund:
250 g marcipan
12 æggehvider
250 g sukker
Creme:
4 blade husblas
1 æggeblomme
2 spsk sukker
2 tsk maizena
1 dl mælk
70 g mørk, smeltet chokolade
70 g lys, smeltet chokolade
saft af 1 appelsin
1 dl piskefløde
Overtræk:
70 g overtrækschokolade
10 g smør
hasselnøddeflager


SÅDAN GØR DU
Mandelbund: Kom de 6 hvider i marcipanen lidt efter lidt og ælt det sammen. Pisk de 6 andre hvider stive med 250 g sukker. Vend denne marengs i marcipanmassen. Lav en rektangulær form, ca 15x30 cm. af bagepapir, hold den evt sammen med clips. Smør formen, hæld dejen i og sæt den nederst i en 200 grader varm ovn. Lad den bage 15 min. Tag den ud og vend den over på et andet stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Lad mandelbunden stå, til cremen er færdig.
Creme: Sæt husblas i blød i koldt vand. Rør æggeblommen med sukker, tilsæt derefter maizena og mælk. Varm det op til kogepunktet under omrøring. Rør den udblødte husblas i tillige med det smeltede chokolade og appelsinsaften. Sæt cremen i køleskabet, til den er kold, den må ikke stivne helt, gør den det må den varmes op igen. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme. Læg cremen på ene tredjedel af mandelbunden og rul den sammen på den lange led som en roulade. Pak den i folie læg den i køleskabet.
Overtræk: Et par timer inden den skal spises, overtrækkes kagen med smeltet chokolade tilsat smør. Man trækker striber i chokoladen med en gaffel så den ligner en træstamme. Drys med hasselnøddeflager og pynt evt. med kristtjørn.

 
BRUGERNES KOMMENTAR

Vagn Dixen
12.12.2002, 22:55
Jeg har bagt julestamme for det første bliver den ikke bagt nok og så kan man ikke rulle den sammen 15x30 det er ikke meget så den er lige til skralderen


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Julestamme opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Julestamme fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Julestamme, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

sæson lige nu hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 2
10584-syltet-ramsloeg-knopper.jpg 10765-ramsloegpesto.jpg 10932-ramsloegssalt.jpg
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Påske opskrifter
AFSTEMNING

Hvilke ting hader du mest når du handler ind?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus






Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Krydder frikadeller     Den bedste Kylling i Karry!     Boller i Karry (mælkefri)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Omelet m. skinke og ost     Nemme pølsehorn     Tunmousse      Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Grønne asparges med bacon     Hakket Oksekød med Hvidkål     Frikadeller med havregryn     Gulerodskage (Rå)     Nachos m/kylling     Røræg i ovn     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Den bedste ungarske gullasch     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com