opskrifter
Søg i 12.593 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)
Opskrifter   › Madopskrifter   › Julestamme

Julestamme

Julestamme
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(44)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
tilføj opskrift billede
10.952
Visninger
224
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



DU SKAL BRUGE
Mandelbund:
250 g marcipan
12 æggehvider
250 g sukker
Creme:
4 blade husblas
1 æggeblomme
2 spsk sukker
2 tsk maizena
1 dl mælk
70 g mørk, smeltet chokolade
70 g lys, smeltet chokolade
saft af 1 appelsin
1 dl piskefløde
Overtræk:
70 g overtrækschokolade
10 g smør
hasselnøddeflager


SÅDAN GØR DU
Mandelbund: Kom de 6 hvider i marcipanen lidt efter lidt og ælt det sammen. Pisk de 6 andre hvider stive med 250 g sukker. Vend denne marengs i marcipanmassen. Lav en rektangulær form, ca 15x30 cm. af bagepapir, hold den evt sammen med clips. Smør formen, hæld dejen i og sæt den nederst i en 200 grader varm ovn. Lad den bage 15 min. Tag den ud og vend den over på et andet stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Lad mandelbunden stå, til cremen er færdig.
Creme: Sæt husblas i blød i koldt vand. Rør æggeblommen med sukker, tilsæt derefter maizena og mælk. Varm det op til kogepunktet under omrøring. Rør den udblødte husblas i tillige med det smeltede chokolade og appelsinsaften. Sæt cremen i køleskabet, til den er kold, den må ikke stivne helt, gør den det må den varmes op igen. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme. Læg cremen på ene tredjedel af mandelbunden og rul den sammen på den lange led som en roulade. Pak den i folie læg den i køleskabet.
Overtræk: Et par timer inden den skal spises, overtrækkes kagen med smeltet chokolade tilsat smør. Man trækker striber i chokoladen med en gaffel så den ligner en træstamme. Drys med hasselnøddeflager og pynt evt. med kristtjørn.
 
 
BRUGERNES KOMMENTAR

Vagn Dixen
12.12.2002, 22:55
Jeg har bagt julestamme for det første bliver den ikke bagt nok og så kan man ikke rulle den sammen 15x30 det er ikke meget så den er lige til skralderen
 
Denne gode opskrift på Julestamme fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Julestamme, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Halloween opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Smagen af kød fra vildt, er helt fantastisk
Se opskrifter her
hvid streg
Halloween 31 okt. - farlige hekse og spøgelser :)
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Græskar kage     Røræg i ovn     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Kokosstykker     Klamme fingre     nem spejlæg      Mornay sauce     Daim konfekt     Lækker chokoladekage med kun 2 ingredienser     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Beskøjter     Gulerodskage (Rå)     Pastaret i fad     Brownie med saltkaramel midte     Brunch pølser,æg og bacon     grov kartoffelmos     Nøddekurve     Pasta Cabonara uden æg     Havregrynskugler med fløde og romessens     Gode Råd - lette og luftige     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]