500g kylling i strimler
2 fed hvidløg finthakket
1½ dåse kokosmælk (600ml)
1 rød peberfrugt i strimler
1 gul peberfrugt i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
1 ds vandkastanjer
1 ds bambusskud
4-5 babymajs i skåret i 3-4 stykker.
125 g ananas frisk el. på dåse
250g nudler gerne fuldkornsnudler
3-4 spsk. kokosolie til stegning
salt & peber efter smag
Rød karrypasta:
½ rødløg, pillet
1 rød chili, udkernet og i skiver
1 lille stilk citrongræs i tynde skiver
2,5 cm ingefær i skiver
1 fed hvidløg, pillet
1 spsk fiskesauce
Dressing:
1 lille rødløg finthakket
2 forårsløg fintsnittede
1 spsk frisk rød chili, finthakket uden kerner
friskpresset limesaft af to lime
6 spsk fiskesauce
Hæld alle ingredienser til karrypastaen i en foodprocessor eller minihakker, og blend det til en jævn masse. Rist karrypastaen og hvidløg og hæld en spsk kokosmælk ved, så det ikke brænder på. Tilsæt kyllingestrimler og steg det hele i 5 min. Hæld herefter resten af kokosmælken og peberfrugterne, bambusskud, vandkastanjer, babymajs og ananas i, og lad det simre i 10-15 min uden låg.
Knæk 50g af de rå nudler ud på en pande i rigelig kokosolie og steg dem gyldne. Læg dem på køkkenrulle, så det suger fedtet og hæld dem i en skål. Kog resten af nudlerne som anført på pakken, og lad dem dryppe af.
Bland dressingen af rødløg, forårs løg, chili, lime og fiskesauce i en lille skål og lad den trække 10-15 min.
Anret de kogte nudler, hæld karryretten over og dernæst dressing. Drys med de stegte nudler og server straks