12 æg, delte
500 g sukker
360 g mel, sigtet
3 tsk. Bagepulver
(Chokoladepulver hvis chokoladekagemand)
Lagkage creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2½ dl mælk
½ tsk vanillesukker
4 bananer
200 gr. bær fx. brombær
1 pakke flormelis
vand
750. gr. fløde
lidt kakao pulver eller rødfarve
1.
Kagecreme:
Pisk æg, vanille & sukker sammen i en tykbundet gryde.
pisk maizena & mælk i, bring cremen i kog ved konstant piskning. Smag cremen til med vanille.
For at undgå at cremen trækker skind.
2.
ovnen forvarmes til 180 grader.
Æggehvider piskes stive, sukker og æggeblommerne piskes sammen og vendes i marengsmassen.
Mel og bagepulver blandes godt, og sigtes ned i dejen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
3.
Dejen bredes ud på 3 bradepander med bagepapir. Bages 15 min. i varmluft eller en af gangen i normal ovn, de bages til de er lysebrun og ”giver efter”, når man trykker let på dem.
Fløde piskes til flødeskum
4
Start med at lave en skabelon til kagen fx. en viking ud af bagepapir
Skærebundene ud fra skabelonen
Læg en bund på et stort lagkagefad
1 lag: Del kagecreme ud på bunden, fordel bananer i skiver på kagecremen og slut af med lidt kagecreme så den næste bund sidder godt fast.
2: Del kagecreme ud på bunden, fordel frugt på kagecremen og slut af med lidt flødeskum så den næste bund sidder godt fast.
Toppen dækkes af flormelis rørt op i meget lidt vand. Flødeskum påføres på siden af kagemanden.
Man kan dekorer med flormelis rørt op i meget lidt vand og kakaopulver, så man kan lave et ansigt m.m.