Makronmasse:
Ælt marcipan og sukker sammen med 1/3 af æggehviderne. Ælt den blandingen er helt fri for klumper. Tilsæt herefter resten af hviderne lidt efter lidt, og makronmassen stilles i køleskabet til den bliver tyk.
Når makronmassen er blevet tyk formes små makroner på størrelse med en 5-krone. Disse anbringes på en bageplade beklædt med bagepapir. Bagepladen kommes i ovnen og bages ved 180 grader i 15-20 minutter.
Når makronerne er bagt tages de ud af ovnen og afkøles. De afkølede makroner opbevares i køleskabet i en boks med tætsluttende låg.
Chokolademousse:
Kog piskefløden op, tilsæt chokoladen og kog op igen. Når chokoladen er helt smeltet sættes moussen på køl i 12 timer.
Efter 12 timer fordeles makronerne på en bageplade med den flade side opad. Pisk moussen igennem igen. PAS PÅ det går stærkt. Moussen må ikke blive grynet, hvilket let sker, hvis der piskes for meget.
Kom massen i en sprøjtepose, evt. en frysepose, hvor der klippes et hul i det ene hjørne. Sprøjt massen på makronerne, så den danner en top. Glat efter med en paletkniv og stil dem på køl i 30-60 minutter. Så har moussen mulighed for "at sætte sig".
Efter en times tid smeltes chokoladeknapperne over et vandbad. Kagerne dyppes i den smeltede chokolade og pyntes/drysses med kandiserede violer.