1,5 kg. kartofler
2-4 fed hvidløg
1 kaffefilter
salt
½ "klar suppe" terning fra Maggi eller Knorr
2,5 dl. Creme Fraiche
1-2 spsk. hakket dild (frisk eller frosset)
½ citron
½ spsk. sukker
Tomater og dild til pynt.
• Hvidløg renses, skæres i tern og puttes i et kaffefilter, der lukkes og lægges i en gryde.
• Kartoflerne skrælles og deles i små stykker. Stykkerne lægges ovenpå kaffefilteret i gryden, og vand tilsættes så stykkerne lige knapt er dækkede.
• 1-1½ tsk. salt tilsættes.
• Kartoflerne koges MAX (!) 15 minutter til stykkerne netop er sprøde.
• Umiddelbart efter kogning hældes kartoflerne op i et dørslag, afdryppes og stilles derefter køligt. Kaffefilter og hvidløg smides væk.
Dressing:
• ½ kop vand bringes i kog. Suppeterningen opløses heri, og suppen dampes ind, til den kun netop er flydende, hvorefter den afkøles.
• citronsaft, sukker, creme fraiche og dild, tilsættes og omrøres.
• dressingen stilles køligt.
• Umiddelbart inden servering omrøres dressingen igen, hvorefter den hældes over hartoflerne.
• Pynt med tomater og dildkviste.
• Jo længere tid du koger kartoflerne, desto mere dressing skal der til...
• Både kartofler og dressing kan med fordel laves dagen før servering.