Tatarklubbens nøgle til vellykket bøf tatar er frisk kød, frisk hånd-hakkede i sidste øjeblik. En kødhakkemaskine kan synes effektivt, men man bør bruge en meget skarp kniv og bare hakke og snitte. Konsistensen vil blive bedre. Og brug endelig ikke en foodprocessor til tatar da man så fuldstændig vil ødelægge retten!
Ingredienser til tatar a la Tatarklubben
2 æggeblommer
2 spsk Dijon sennep
4 ansjos fileter, finthakket
2 teskefulde ketchup
1 tsk Worcestershire sauce
Tabasco sauce, efter smag
Friskkværnet sort peber
1 / 4 kop olie (60 ml)
1 lille glas Cognac (30 ml)
1 lille løg, frisk og fint hakket
2 kapers, skyllede (55 g)
2 pickles, finthakkede (55 g)
4 kviste af persille, finthakket
560 g magert oksekød
6 skiver godt rugbrød
Tatarklubben fremgangsmåde
Slå æggeblommerne ud i en stor rustfri stål skål og tilsæt sennep og ansjoser. Bland godt, tilsæt derefter ketchup, Worcestershire sauce, Tabasco og peber og bland godt igen. Olien piskes langsomt i, tilsæt derefter Cognac og bland igen. Tilsæt løg, kapers, cornichoner, og persille.
Tilsæt det hakkede kød i skålen og bland godt med en ske eller dine hænder. Fordel kødet jævnt blandt de seks kølede middagstallerkener og form kødet til bøffer eksempelvis ved hjælp af en spatel.
Serveres straks med godt rugbrød
Tatarklubben siger velbekomme!
21.03.2011, 14:21