Kage:
2 Økologiske appelsiner, 6 æg, 250 g sukker, 250 g smuttede mandler, 1 tsk bagepulver, 200 g mørk chokolade og evt lidt guldpynt!
Chips:
1 appelsin, 1 dl sukker og 1 dl vand.
Andet:
Mandolinjern, muffinsforme, blender,
Chips:
Kog sukker og vand sammen til en sirup. Skær appelsinen i tynde skiver på mandolinjernet. Læg skiverne i en lille bradepande eller i et fad. Hæld siruppen over og lad dem stå i 30 min.
Tænd ovnen på 140 grader C. Læg appelsinskiverne på en bageplade på bagepapir. Læg endnu et stk. bagepapir ovenpå og en plade øverst, så de bliver holdt lige. Sættes i ovnen i en time. Afkøl appelsinskiverne på en rist.
Kage:
Kog de hele appelsiner i vand i en gryde i 30 min, og afkøl dem derefter i et dørslag. Imens de koger blendes mandlerne så fint så muligt, og ovnen skrues op på 180 grader C. Skær herefter appelsinerne i stykker med skal og det hele og blend dem.
Pisk æg og sukker til en skummende æggesnaps. Tilsæt mandelmelet og appelsinpurè i æggesnapsen og rør bagepulver i.
Hæld dejen i muffins og bag dem i 20 min. ved 180 C. Afkøl kagerne på en rist. Tag dem derefter ud af formene og læg dem på en plade med bunden opad. Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad. Hak den anden halvdel af chokoladen fint og hæld den i en skål. Når chokoladen i vandbadet er smeltet så hæld den over den hakkede chokolade. Lad det stå lidt og smelte. Vend nu chokolade rundt så den smelter helt og er fin blank. Læg en skefuld smeltet chokolade på hver kage. Få chokoladen til at løbe ned af kagerne, det er lækkert. Læg appelsinchips på toppen og pynt evt med guldstøvet!
Smukt og pragtfuldt!!!