opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.
Opskrifter   › Madopskrifter   › Varme hveder

Varme hveder

Varme hveder
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(104)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Varme hveder  Foto af : Maduniverset
3.587
Visninger
94
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF





DU SKAL BRUGE
10 g salt,
1 æg,
8 g kardemomme,
50 g gær,
75 g smør,
2½ dl vand,
ca. 575 g hvedemel,
50 g flormelis.


Andet:
En stor skål, fugtigt klæde, mellem stor form med bagepapir, bagevægt og decilitermål.


SÅDAN GØR DU
Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter vandet. I skålen smuldres gæren. Når vandet er afkølet til lunkent hældes det over gæren. Rør. Tilsæt nu ægget, salt, kardemomme og flormelis under stadig omrøring. Rør noget af melet i, og når det bliver for sejt, tages skeen op og der æltes videre med hænderne imens resten af melet tilsættes. Æltes til dejen er fin og blank.
Dejen stilles så i skålen i 15 min.
Tages derefter ud på bordet, og æltes kort igennem.
Dejen deles i 20 lige store stykker, og rulles til boller. Bollerne sættes med nogle centimeters mellemrum i formen, så de kan 'vokse sammen' under hævning. Dette foregår et lunt sted med et fugtigt klæde over i 60 min.
Tænd ovnen på lige under 200 grader C.
Hvederne bages i 17-20 min ved lige under de 200 grader!
Afkøles!
SERVERING
Når hvederne skal serveres, er det en tradition at de skæres over på midten, og ristes midt i ovnen i ca. 5 min ved 230 grader C, og så er de klar til servering! Mums... Jeg har hørt dem blive serveret med alt fra koldt smør, marmelade, chokolade creme (se evt opskrift herinde), rejer, til suppe, koldt kylling osv. Jeg tror kun at det er ens egen fantasi og smagsløg der sætter grænser! God St. bededag!
 
BRUGERNES KOMMENTAR
 
Denne gode opskrift på Varme hveder med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Varme hveder, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Mangogryde     Tina´s Theboller     Citronsild     Chilli-mandler     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Frikadeller med feta og spinat     Fuldkornsboller     Ramsløgsmør     Forloren hare m ribs-flødesovs     Marcipan med krokant og karamel     Æble-appelsin puré med Kanel og vanille      Svampet kanelkage     Paprika koteletter     Romkugler     Amerikanske pandekager     Aubergine pure     Mandelhorn med marcipan     Andebryst     kokosmarengs     Auberginer og tomater, gratinerede     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]