1 dl. tequila
2 lime, saft af dem
2 abol chile
3-5 kyllingebryst
6 plum tomater,
1 / 2 løg, skåret i kvarte
3 spsk olie
½ L. kylling bouillon
1 tsk oregano
1 / 2 tsk spidskommen
2-3 hvidløg, pillet og knust
10 g. Oacaxa chokolade/mørk chokolade 70 % eller 1 tsk usødet kakaopulver
1 spsk. rød chile pulver eller chile pasta
1spsk. majsmel/maizena til jævning
salt
Rist arbol på en tør pande.
Placer kyllingebryst mellem to stk. wrap og bank dem ud til ca 1½ cm. tyk. I en skål, bland tequila, limesaft, salt og knust chile sammen. Prik kyllingebryst med en gaffel og læg dem i marinaden i en overdækket container eller en plasticpose og opbevares i køleskab i 2-4 timer.
Rist kyllingebryst på en grill over høj varme kun for at lukke kødet, eller rist dem på en tør pande/ gryde, på en grill eller på en tør pande rist løg til de er bløde og hak dem groft, tomater til skindet sprækker, og flå tomaterne når de er kolde, del dem fjern frø med fingrene/ ske, hak dem groft, i en gryde bring bouillon og marinade i kog og kom kyllingebryst i gryden, når det koger tilsæt tomater, chile pasta, kommen, oregano, løg, hvidløg og chokolade, lad det simre til kyllingerne er færdige ca. 20 min. tag dem op pak dem ind i alufolie, kog væsken ind i 5 min. tilsæt majsmel kog et par min.
Serveres med ris, stegte bønner og tortilla.
Evt. et par shot tequila med chile til at skylle efter med.