Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
50 g Gær. 2 spsk.Kold mælk. 1 tsk. Kardemomme. 2 Æg. 50 g Sukker. 50 g Smør. 250 g Mel.
Fyld: Nutella, marcipan,nougat.Perlesukker.
Ingredienser:
til 2 stk.
50 g. gær
2 dl. mælk
1 spsk. sukker
200 g. magarine
ca. 400 g. hvedemel (mærk dig frem)
1/2 tsk. salt
Fyld:
200 g. smør
2 spsk. kanel
1 lille pose knuste makroner
75 g. sukker
4 æbler i både
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til ca. 1,2 ltr.
1/2 ltr. kaffe (gerne mørk ristet af en god kvalitet)
1/2 ltr. vodka
2 dl sukker
1 vanillestang
1/2 økologisk/usprøjtet appelsin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 +ovntid
Pris: 40 kr.
til 8
250g hvedemel
4 spsk kakaopulver
1 tsk natron
2,5 tsk bagepulver
2 tsk vanilesukker
120 g smeltet smør
1 dåse Nestle kondenseret mælk ca 400g (fåes i Irma)
150 ml vand
Ingredienser:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2½ dl mælk
½ tsk vanillesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min + afkl
til 2,5 dl ca
1 æg
2 spsk. Sukker
1 spsk. Vanillesukker
2½ tsk. maizena
2½ dl mælk
Ingredienser:
til ca. 24 personer
300 g. magarine
6 dl vand
9 æg
300 g. mel
2 tsk. Sukker
2 tsk. Bagepulver
3 tsk. Vanillesukker
Flormelis og vand til glasur
Blandet slik ( evt. matadormix) til pynt
Lakrids snører til hår
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30min+hævetid+ovn
til 20
50 g. gær
7 dl. mælk
150 g smør
150 g. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 spsk. vanillesukker
Ca 1.5 kg. Mel
Mælk til pensling
Pynt:
200g flormelis til glasur
100g Haribo minimix
100g Smarties
4 stk "snørrebånd" enten cola/karamel/jordbær eller lakridssmag, vælges ud fra den rigtige farve til hår.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: kr.Billig
Spyd. Kalkunbryst. Rød,gul,grøn peber. Coktailtomater. Champinoner. Pølser.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20-30 min.
til 2-3 prs.
ca. 300-400 g. kalkunbryst i tern eller strimler
2 porrer i tynde skiver
2-3 æbler i tynde både
2-3 tsk. karry
salt og peber
2 dl. mælk
lidt fedtstof
Ingredienser:
2 stk kalkunbryster (ca. 2 kg)
3 pk bacon i skiver
god portion hakket persille
stegemargarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 15
Pris: kr.Billig
1 Kalkunbryst .1 pk. Bacon. 1 bakke Pikantost. Salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
1 Kalkunbryst. Hvidløg. Karry. Salt & peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til ca. 4 prs.
1 kalkunbryst ca. 900 g.
1 dl. hakkede soltørrede tomater
1 dl. fetaost i tern
2 fed finthakket hvidløg
1-1½ spsk. finthakket frisk rosmarin
salt og peber
lidt smør
2 dl. hvidvin
Til sovs:
skyen, 1-2 spsk. mel og lidt fløde (evt lidt kartoffelvand)
Ingredienser:
til 2 prs.
Til spyd( 8 små spyd)
ca. 300 g kalkunbryst i tern
ca. 16 cherrytomater
ca. ½ grøn peber i store tern
1 løg (halveret, forkogt 5 min. og delt i "skæl")
lidt blomkålsbuketter, agurketern eller champignon
Kartoffelskiver:
2 store kartofler
Grillmarinade:
1 spsk. olie
1 tsk sennep
1 tsk. honning(eller farin)
3 spsk. ketchup
1 spsk. balsamico
1 fed presset hvidløg
½ tsk hakket frisk timian
salt og peber
Ingredienser:
Kaloriebombe
4 æggehvider
200 g brun farin
3 kopper knust corn flakes
2,5 dl piskefløde
1 pakke creme fraiche 36%
3 æbler
100 g chokoladerosiner
50 g chokolade
Bunde:
Pisk æggehviderne stive, pisk derefter farin i, til sidst vendes de knuste cornflakes i.
Del dette til to lige store bunde. Bag 1½ time ved 150 grader.
Fyld:
Imellem bundene skal du piske fløden stiv, herefter piske creme fraiche i. Riv æblerne. Æbler, chokoladerosiner og chokoladen (hakket) vendes i fløden.
Læg fyldet imellem bundene.
Velbekomme
Ingredienser:
til 48
Dej: 50 gr. gær, 1 dl lunken mælk, 1 spsk. sukker, ½ tsk. salt, 1 æg, 100 gr. blødt smør, ca. 300 gr. mel
Fyld: 60 gr. blødt smør, 60 gr. brun farin, ½-1 tsk. kanel
Pensling: 1 sammenrørt æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
500 g Sukker. 600 g Mel. 3 spsk. Kanel. 3 tsk. Natron. 7 1/2 dl. Kærnemælk. 175 g Smeltet magarine.
Glasur : 175 g Smeltet magarine. 350 g Flourmelis. 3 spsk. Kakao. 1 Æg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til ca 12 stk
300 g mel
100 g marg
50 g. gær
1 spsk. sukker
1 tsk salt
1 æg
1 dl. mælk
fyld:
100 g. mørk farin
100 g. marg.
3-6 tsk kanel (efter smag)
1 spsk. mel
æg til pensling
Ingredienser:
til 15 stk
1 dl lunkent vand
25 g gær
1 æg
2 dl skummet/minimælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olie
1 dl grahamsmel (60 gram)
400-450 g hvedemel
Kanelfyld:
100 g brun farin
1 spsk kanel
Ingredienser:
til 28 pers.
400 g mel
2 dl. mælk
80 g fedtstof
40 g sukker
40 g gær
½ tsk salt
2 æg
Kanelfyld:
60 g smør
60 g. sukker el. farin
4 tsk. kanel
Pynt: Slik
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
50g gær
2dl. mælk
50g sukker
100g smør
375g mel
fyld
100gsmør
100g sukker
1 tsk. kanel
Ingredienser:
til 16
Bolledej:
100g margerine
2½ dl mælk
50g gær
100g sukker
1 stk æg
lidt kardemomme
500g mel
Fyld
150g smør/ margerine (flydende margerine kan ikke benyttes )
85g sukker
2 spsk kanel
Ingredienser:
50 gær
2 spsk. lunkent vand
2 æg
2 dl mælk
600 g. mel
250 g. margarine
2 spsk. sukker
Fyld:
150 g margarine
Sukker
Kanel
pensling:
Sammenpisket æg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer
Pris: 75kr.
50 g gær
5 dl sødmælk
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g rørsukker el brunfarin
5 g salt
15 g stødt
Kardemomme
150 g smør
Fyld
200 g blødt smør
200 g rørsukker el. brunfarin
20 g stødt kanel
Æg til pensling
Ingredienser:
til 4prs.
5 dl grønsagsbouillon
1 dl hvidvin
250 gr. kantareller
250 gr. bacon
2 spsk olivenolie/raps olie
1 løg i tern
2 spsk hakket persille
400g risottoris
40g frisk revet parmesan
Ingredienser:
2 dl vildt fond (fx. fond fra en dyrekølle)
2 dl fløde
100 gr. kantareller
1 dl grønsalgsbouillon
½ løg
salt/peber
evt. lidt rødvin
smør
Lidt jævner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
500 g kantareller,
100 g hakket løg,
1/4 l piskefløde,
lidt citronsaft,
salt & peber
salatblade og tomatskiver til pynt,
4 skiver frisk franskbrød
evt. lidt hakket dild eller persille i retten
Ingredienser:
1 dl. lys sirup
2 dl. sukker
50 g. smør
3 spsk. smuttede og finthakkede mandler
250 g. flødechokolade
Ingredienser:
1 dl lys sirup
2 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 dl piskefløde
1 spsk smør eller margarine
evt. hakket mandler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 40 min
til 4
4 store faste pærer
100 g sukker
2 spsk. vand
50 g mandler
1/4 l piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til ca 6 pers,
ca 8oo g. hakket kalv og flæsk --max 12 %
mel eller æg og rasp til panering
500 g. ærter
500 g. gulerødder i tern
½ l. grønsags-bouillon ( evt vand og terning)
majsstivelse til jævning
salt peber revet muskatnød--evt lidt sukker
et blomkålshoved
persille til pynt
Ingredienser:
til 4 pers.
ca. 500 g. flæskefars
4-5 porrer
1 pk. bacon i tern
1/4 fløde
2 spsk. sennep evt. lidt mere.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
Pris: billig
til 1 pers.
En af mine absolutte favoritter!!! Det smager tæske godt og er virkelig hurtigt og nemt at lave!!
170 g kyllingefilet
et glas champignon (ca. 170 g)
50 g løg
5 g olie til stegning
125 g ananas + 2 spiseskefulde saft (i egen saft på dåse)
salt og peber
karry
62,5 g græsk yoghurt 10%
100 g fintrevet gulerod
75 g kogte ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6 pers
Marinade:
2,5 dl yoghurt naturel
1,25 dl kokosmælk
½ dl friske, hakkede koriander
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. Fintrevet limeskal
1 spsk. Limesaft
1 spsk. Karry (bombay)
peber
1 kg kyllingestykker (med eller uden skind)
2,5 dl yoghurt naturel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
til 6-8 pers
150 g mayonaise
½ dl creme fraiche 18%
1 knsp salt
karry efter smag og styrke
5 hårdkogte æg
1 æble, skrællet, i små tern
2 spsk. Revet løg
Ingredienser:
3 marinerede sildefileter
stykker af 2 hårdkogte æg
2 chalotteløg
Karrysauce:
1/2 dl pisket fløde
1 tsk karry
lidt citronsaft
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Suppe
1 porre
1 grøn chili
1 Aubergine
1 fed hvidløg
2 tsk grøn pesto
1 tomat
2 dl ris
1dl kokosmælk
1½ l vand
2 spk rørsukker
Saft af en citron
Karry efter behag
Salt og peber
Citruskødboller
1 tsk spidskommen
1 æg
Revet skal af en citron
500 g oksekød
4 spk rasp
Danskvand
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: 70kr.
til 4
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, knust
1 spsk olivenolie
1 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
200g broccoli, skåret i grove stykker, frisk eller frossen.
1 spsk fint hakket frisk timian ( el. 1 tsk tørret)
1 liter grøntsagsboullion, så det dækker kartoflerne.
1/4 l piskefløde
salt og peber
Drys til suppen:
to pakker bacon spørdstegt og knust til drys
Solsikkekerner og græskarkerner stegt i lidt bacon fedt.
Pære el. æbletern med 1 dryp citron el. limesaft vendt i lidt honning.
purløg eller ærteskud til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
Pris: kr.20 kr.
til 4-6 pers.
600 gr. Kartofler ( ca. 8 store kartofler )
150 gr. Gulerøder ( ca. 3 gulerøder )
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 stk. Suppe eller grønsags bulion
12 dl. vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr. 25 max
til 20-22 stk
8-10 ml.store kartofler (750 gr)
4-5 gulerødder (250 gr)
1 stort løg
1 æg
3-4 dl mel
1 dl havregryn
2-3 fed hvidløg
2 tsk groft salt
1 tsk parika
peber
1 håndfuld revet ost (kan udelades)
Raps-/og eller olivenolie
Ingredienser:
til 10 stk.
6 -7 store kartofler, gerne bagekartofler
2 dl. piskefløde
2 æg
1/2 løg
evt. lidt revet parmesan
salt-peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4
1,5 kg. kartofler
3 spsk. kold presset rapsolie
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Bagekartofler.Olie. Paprika. Groft salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4 pers.
4 store bagekartofler
salt
peber
smør
Timian
Ingredienser:
1 kg. kartofler
2 løg
1/2 l. piskefløde
1-2 fed hvidløg
2 1/2 dl. karolines mornay sauce
1 lille broccoli
salt-peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca.4 prs.
ca. 1 kg. kogte kartofler evt. halverede
1 lille rødløg skåret i tynde både/skiver
2 spsk. kapers
lidt olie til pensling
Marinade:
ca. 2 spsk. citronsaft eller hvidvinsedikke
4 spsk. olie
½ tsk. tørret dild (eller 1 spsk. frisk klippet)
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 10
Vandbakkelser:
1½ dl vand
1½ dl mælk
100 gr. smør
150 gr. mel
1 tsk salt
1 spsk. sukker
4 æg
Cream:
2½ dl sødmælk
½ vaniliestang
60 gr. sukker
2 æggeblommer
25 gr. majsstivelse
Kakaoblanding:
100 gr. kakao
10 gr. sukker
Ingredienser:
til 2 mader
4 små Kogte kartofler
Rugbrød
4 blade Ramsløg
Mayonaise
salt
peber
Smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: kr.Billig
Kartofler . Mælk. Vand. salt. smør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Kogte kartofler i skiver
Revet Ost
Majs
Tomater
krydderurter
Ingredienser:
til stor bradepande
1 kg mel. 1 pk . Gær. 1 tsk salt. 7 dl lunken vand. Kartofler . Ketchup. Oregano. timian. 1 ps. revet ost.salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min. + hævetid
Pris: kr. 25
til 2 store pizza
Dej: 25 gr. gær, 300 ml. lunkent vand, 1 tsk. sukker, 1 spsk salt, 2 spsk. olivenolie, hvedemel.
Fyld: 6-7 store rå kartofler skæres i meget tynde skiver, brug evt. den ene side af rivejernet.
3 spsk grøn pesto blandes med ½ - 3/4 dl. olivenolie og ca. 2 spsk salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30
til 4
1½ kg kartofler
ca. 250 g. bacon
2 løg
2½ dl. bouillon
1 lille bundt af hver: persille, dild og purløg.
salt og peber.
Ingredienser:
1 kg kogte asparges kartofler
1 spsk dijonsennep
1½ spsk honning
4 spsk olie uden smag
1 spsk eddike
salt og peber
1 fint hakket rødløg
1 dl let ristede solsikkekerner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til ?
9 mellemstore kartofler
2 dl. cream fraiche
lidt mayonaise
salt
peber
Lidt paprika
Purløg
½ løg
2 tomater
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Salat:
3 Kartofler
1/4 Agurk
5 Soltørrede Tomatstyker (i Olie)
1 1/2 dl. Brune Bønner
Blandet Babysalat
En Kødrest i tern (eller ej..)
Dressing:
1 Avocado
1 Håndfuld Pistacenødder
1/2 Citron
1 tsk. Creme Fraiche
Salt/Peber
1/2 Lille Løg
1 tsk. Stærk sennep
Ingredienser:
til 6 pers.
1 1/2 kg. kogte kolde faste kartofler
1/2 l. cremefraiche 9 %
1 bundt hk. purløg
salt-peber
2-3 tsk. karry
tomat/agurk evt. persille til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 50 kr.
til 4
1,5 kg små nemme el. nye kartofler med fin skræl
1 bundt forårsløg
200 g smuttede grofthakkede mandler
Olie/eddikedressing:
salt og peber
½ dl god olivenolie
½ dl god hvidvinseddike eller æblecidereddike
1 tsk dijonsennep
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
1 kg Nye kartofler (Aspargeskartofler er fortrukket)
2,5 dl Creme Fraiche 18%
4 Spsk Ylette
1 Lime
3 Fed Hvidløg
1-3 Spsk Groft Revet Parmesan
10 Spinatblade
Groft salt, peber og paprika