Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
til 2-3 pers.
Kødboller:
1 løg (ca. 100 g.), 1 fed hvidløg, 1 lille øko. citron - (revet skal og saft), 400 g. hakket oksekød, 1 æg
1 spsk. vand, 1/2 tsk. cayennepeber (eller anden slags chili efter smag), 1 1/2 tsk. salt
Sauce:
1 løg, 1 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie, 1 spsk. tørret basilikum, 2 dåser hakkede tomater, 1/2 dl. fløde
ca. 2 tsk. sukker, 1/2 tsk. cayennepeber, salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
til 1 stor
1 pk. lagkage bunde
bananer
ananas
kagecreme:
Sødmælk
Piskefløde
Pålægschokolade
Chokoladespåner eller andet pynt
lys & flag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 dag+½ time
Marengsbunde:
4 æggehvider
180 g sukker
125 g mandler
Mousse til fyld
200 g mørk chokolade(toms guldbarre er en o.k. kvalitet uden kunstige smagsstoffer og en rimelig kakaoprocent)
4 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
reven skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
2 pasteuriserede æggehvider
2½ dl flødeskum
frugt til pynt:
250 g jordbær
2 appelsiner i fileter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time + ovntid
til 12
Bunde 3 stk. 100 g smuttede mandler 7 æggeblommer 1 dl sukker 125g mel 1 tsk bagepulver 7 æggehvider 25 g smør til at smøre bagepapiret med. ½ dl. Madeira til at dryppe på bundene.
Hindbærmakron fyld:
250 g frosne hindbær
100 g makroner
2,5 dl Piskefløde 38%
Citroncreme:
200g Cremefraiche 38%
25 g flormelis
kornene fra 1 vaniljestænger
2 spsk citronskal
½ dl Madeira
evt.Marcipanovertræk
400 g overtræksmarcipan
Citroncreme:
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 120
til 10
Fragilitébunde:
225 g kogte smuttede mandler
300 g flormelis
9 æggehvider
Hvid chokolademousse:
250 g hvid chokolade
6 blade husblas
4 spsk. fløde
3 dl. græskyoghurt 10%
8 pastauriserede æggehvider
1 spsk. sukker
2,5 dl. piskefløde
1000 g blandede bær fx hindbær, solbær, blåbær og brombær (både til at lægge i kagen og til pynt)
1 stk. Overtræksmarcipan på rulle fra Odensemarcipan til lagkager.
Ingredienser:
Hvid brownie:
250 g smør
400 g Hvid Chokolade
6 æg
600 g sukker
kornene af en vaniljestang
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
150 g valnødder groft hakkede
evt. 50 g friske hindbær (blandes i sammen med valnødderne)
KARAMELMOUSSE
5 blade husblas
5 dl piskefløde
110 g sukker
60 g vand
4 stk. pasteuriserede æggeblommer
Lakridslag
1 blad husblas
1 dl fløde
4 tsk. lakridspulver
Pynt:
Glaceret valnødder
Små Hvid chokolade stykker
Karamelpynt (sukker varmes op i en tykbundet gryde og når det er karamel farve laves pynt med en ske på bagsiden af bagepapir)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til 6-8
3 Lagkagebunde(kan evt laves selv)
Fyld:
300-350g friske Jordbær
3 bananer
100g chokolade
Råcreme:
3 dl Fløde
3 æggeblommer
1 1/2 dl sukker
1/2 tsk vanilie sukker
Pynt:
et par store flotte jordbær
ca.3 dl pisket fløde
Lidt råcreme
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 25 min.
Pris: Billigt
til 4 bunde
4 æg
3 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 dl kartoffelmel
1 dl vand
2 tsk. vanillie
2 tsk bagepulver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 5-6 pers/ 12 pers
5-6 pers:
150g mel
150g smør
150g sukker
3 æg
½ tsk bagepulver
½ tsk vanillesukker
12 pers.
350g mel
350g smør
350g sukker
7 æg
1 stor tsk bagepulver
1 stor tsk. vanilie
Ingredienser:
til 6 pers.
375 gr. havkat filet
2½ dl. piskefløde
2 æg
250 gr. laks skåret i strimler
Sauce:
2 skalotteløg
1 spsk. hvidvins eddike
5 dl fiskefond
4 dl piskefløde
1 bundt dild
Citronsaft
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 70
til 4
800 gr. laks
800 gr. kartofler
500 gr. Cremefraise
Dild, purløg, basilikum (til dressing, en håndfuld af hvad du har)
1 hvidløg
800 gr. cherrytomater
1 pakke mozzarella
1 håndfuld basilikum
Mayonnaise
salt/peber
Olie
Sesam og citron (kan undlades)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: kr.95
til 4
Sauce:
3 Stk. Tomater.
1 Stk. Rødløg.
½ L. Fløde.
1 Plante basilikum (Normal størelse)
Kød:
1 Stk. Lakse filet.
100 G. Rejer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 pers.
4 laksefileter
4 skiver ananas
20 gram smør
2 spsk honning
2 presset hvidløg fed
2 spsk. limesaft
Frisk hakket dild
Salt og peber
alu folie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 150kr.
til 4
Fisk:
800g Laks i skiver/stykker
2 pk. bacon
Grønsager:
1 ps. frisk el. frosen spinat
1 ps. frosne bønner
100g hasselnødder
Krydderurte mayo:
2 pastauriserede æggeblommer
1,5 dl rapsolie
citronsaft af ½ citron
1 fed presset hvidløg
½ tsk. honning
2-3 spsk.hakkede kryderurter basilikum.
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 + ovntid
Pris: 150kr.
til 4
1 kg fersk lakseside
1 pk. parmaskinke
100g pinjekerner
1 ps. frisk spinat
3 røde peberfrugter
3 porrer
500g cherrytomater
1 bundt basilikum
Kryddersmør:
100g smør
2 spsk. hakket dild
15 hakkede hasselnødder
salt & peber
1 usprøjtet citron (saft og skal)
Dressing:
250g græsk yoghurt 10 %
1 bundt dild
Revet citronskal fra 1 stk. citron
1 kg Bage kartofler
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1 time
til 2 prs.
2 stykker laks
salt og peber
lidt margarine til stegning
sky: 1 bakke cherrytomater
5 g. smør
lidt citronsaft
et par sølvbeder med blade (ca. 1 håndfuld ialt)
50 g. bacon i ret små tern
ca. 1 spsk grofthakkede mandler
lidt plukket timian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Laks.Træspyd. Hvidløgs. salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35-40
Pris: kr.Rimelig
Laksebøffer. Bacon. Revet ost.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Laksefilere.Tomater. Forårsløg.Salt,peber. citronsaft...
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
til 24 stk
24 Muffinsforme. Olie. 3 Plader Frisk butterdej. 300 g Røget laks. 3 dl. Cremefraise 18 %. 6 Æg. 1 Rødløg.1 Bundt dild. Peber og lidt salt.
Ingredienser:
1 varmrøget laksefilet
3 spsk. cremefraiche
1 tsk. mayonnaise
Frisk finthakket dild
Citronsaft
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time + afkøl.
225 gr. Laksestykker
Lille pakke fiskefars
½ dl. hvidvin
Dild
Purløg
Dressing:
250 ml. Cremefraiche
Dild
Purløg
Salt
Peber
Lidt Citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 60 min.
Pris: 65 kr.
til 4 pers.
200 g røgede lakseskiver
150 g flødeost naturel
3-4 kviste dild
1 spsk. tør hvidvin
saft fra ½ limefrugt
salt og peber
to spsk finthakket rød peber
..............................
to håndfulde babysalat (eller spæde spinatblade)
4 kogte vagtelæg
1 gulerod revet fint
10-12 grønne asparges
ørred- eller lakserogn
lidt frisk dild til garnering
..............................
Dressing:
3 tsk. olivenolie
1 tsk. (tranebær-)balsamico
1 tsk. flydende honning
salt og peber
lidt finthakket dild
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8 stk
2-3 pk. røget laks
Fyldet:
2 dl cremefraise 18%
1 pk. Philadelphia flødeost
3 stk. rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 aml. løg
1 rødløg
(brug evt. 1 fed hvidløg)
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
til 3 stk
stegt laks 1 stk. (fx. fra dagen før)
Dild
1 tomat
Ærter efter ønske (helst friske)
Salt/peber
Spinat, En håndfuld
2 spsk mayonaise
Lidt Citron
Rugbrød 3 stk.
Smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45 min.
til 6-10 forme
300 g laksekød
lidt salt
peber
1/4 tsk. revet muskatnød
2 æggehvider
3 dl piske-- eller madlavningsfløde
100 g friske spinatblade
smør til formene
dressing:
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. hakket dild
1 tsk. dijonsennep
salt og peber
lidt blandet salat
Ingredienser:
til 6 pers.
ca. 400 g. koldrøget laks
1 rødløg
2 spsk. finthakket purløg
ca. 6 spsk. cremefraiche
1 hjertesalat
ruccolasalat
1citron
cherrytomater
dild
sort kaviar
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 8
Tærteform (min er 30 cm, med brug hvad du har. Husk at bruge mindre tærtefyld)
1 pk Grovtærtedej (hvis det skal være den hurtige og nemme version)
5 æg
500 ml Karolines 8% fløde
400 g frossen laks
1 ps optøet frossen spinat (drænet for al væde)
250 g Ricotta ost (fås i Kvickly, Super Best og Bilka)
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til ca.4 prs.
1 lammekølle eller bov, gerne udbenet.
salt og peber
evt. 1-2 fed hvidløg skåret i snitter
ca. 3 spsk. sennep
3-4 spsk. hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + stegetid
til 6-8 pers
tomatpesto:
150 g soltørrede tomater i olie gerne med hvidløg ol
olivenolie
150 g peanuts (eller pinjekerner efter smag)
3 stilke frisk rosmarin
4 fed hvidløg
2oo g flødeost naturel
et bundt persille (evt bredbladet)
3 små lammeslag (ryg)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 60
til 2 prs.
1 lammeculotte ca. 0,5 kg.
2 fed hvidløg skåret i snitter
½ - 1 tsk. tørret rosmarin
½ - 1 tsk. tørret merian
1 tsk. groft salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1½ time
til ca 4 pers.
lammeculotte:
2 lammeculotter ca. 5-600 g.
salt peber
hvidløg.
kartoffelfad:
ca 1½ kg. kartofler
2 fintsnittede løg
3-5 fed hvidløg (efter smag)
2½ dl piskefløde
2½ dl. lammebouillon (eller evt. grønsags)
revet muskatnød
oregano
salt og peber
evt. et par smørklatter.
champ. og snackpeber:
ca. 3-4 snackpeber- skåret i strimler
250 g. champ. skiveskåret
1 spsk. olie
knorr kød og grill kryd.
Ingredienser:
til 6
2000 G LAMMEKØLLE
2 FED HVIDLØG
4 STILKE PERSILLE
2 TSK SALT
3/4 L VAND
PEBER
KULØR
EVT.MELJÆVNING
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer.
til 4-6 prs.
1 lammekølle ca 2 kg. (gerne udbenet)
3-4 fed hvidløg skåret i snitter
ca. 1 tsk. tørret rosmarin
ca. 1 tsk. tørret merian
ca. 2 tsk. groft salt
peber.
Lidt smør
Kartofler i skiver ( efter appetit)
3 rødløg i tern ( eller alm. løg)
ca. 2 dl. ærter (optøede)
ca. 2 dl. vand ( evt. lys bouillon)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
Pris: kr.Rimelig
1 Lammekølle uden ben. 1-2 Fed hvidløg. Salt & peber. Kartofler. 2-3 Løg. 2 Fed hvidløg. 1 bdt. Hakket persille. 2 Kviste merian. 1 Kvist frisk rosmarin. 4 dl. Hønseboulion.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 45 min.
til 2-3 prs.
5-6 kartofler skåret i både
2-3 gulerødder i store stave
1 løg i både
ca.150 g. champignon i kvarte
1 bæger fetaost smuldret
ca. 200 g. stegt lammekølle i tern
lidt fedtstof til svitsning
1½-2 dl. hvidvin
salt, peber og evt. lidt rosmarin og merian
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til ?
1 stort lammeslag 3/4-1 kg.
3 tsk. salt
1 tsk. peber
½ tsk. sukker
ca. 2 bundter persille
1 lille kvist tørt/frisk rosmarin
2-3 fed knust hvidløg
3 blade husblas
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5 min. max
Pris: 10-20 kr.
til 1
1 flüte ca. 30 cm.
Spegepølse
1 æg (hårdkogt)
Leverpostej / Paté
Hamburryg / rullepølse
Remoulade
Italiensk salat
Cherry tomat
ristede løg
Miracle Whip
Purløg / karse
1 stribe bacon (steges let)
Ingredienser:
til 4 stk.
50 g. Gær
1 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
4 dl. Lunkent vand
hvedemel til dejen er smidig og ikke klistrer for meget
Til pensling:
sesamfrø
æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60-180
til 18-24
500 g. hakket svinekød
2 stk. æg
3 spsk. hvedemel
2 spsk. havregryn
2 tsk. groft salt
2 tsk. stødt peber
2 tsk. paprika
1 tsk. stødt chili eller karry
150 ml. mælk
1 stk. løg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
1kg mel.7dl.vand.10g gær. 1spsk.honning.2spsksalt.
Ingredienser:
Pris: 100kr.
til 4 pers
1,5 kg cherrytomater
1 aubergine
1 rulle gedeost
1 bundt frisk basilikum
100 g ristede pinjekerner
3 fed hvidløg
saf og skal fra 1 øko citron
salt og peber
1 spsk olivenolie.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 16 timer ca.
Pris: 20 kr.
til 4
Der skal laves dej af to omgange. Først en såkaldt Poolish fordej aftenen før. Næste dag blandes der så flere ingredienser i og den røres og hæver igen.
1.fordej:
210 g øko Hvedemel
2 dl koldt vand
3 g øko gær
2.dej: (slutresultatet)
Den færdige fordej blandes med
4 dl koldt vand
5 øko gær
630 g øko Hvedemel
1 spsk. havsalt (først senere)
1/4 - 1/2 dl koldt vand (først senere)
1/4 - 1/2 dl olie, koldpresset øko olivenolie
til at smøre formen med.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min +8 timer
til 20-24 stk
Grunddej:
½ l lunkent vand
25 g gær
2 spsk. Olie
2 spsk. Salt
100 g durum
50 g sukker
800 g hvedemel
Evt op til 2½ dl ekstra vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 370
til 10
15 g gær, 4 dl koldt vand, 1 spsk, smagsneutral olie, 1 spsk. sukker, 1 tsk. salt, 75 g. havregryn, 100g grahamsmel, 50 g hvid hvede, 250 g hvede mel.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 6 timer
til ca 6 pers.
en and på mindst 3 kg.
(hvis den er frossen tager den 3 døgn om at tø i køleskabet)
salt
peber
2-3 æbler ( gerne belle de boskoop)
ca. 16 svedsker uden sten.
(bommuldstråd eller til at lukke anden med)
fars:
ca. 500 g. svine eller flæskekød (evt hakket svinemørbrad)
100 g. rensede og skårne champignoner
1 lille løg
3 skiver (daggammelt ) franskbrød
ca 1 - 1½ dl piskefløde eller hønsebouillon
1 æg
evt. 2 spsk. pistaciekerner.
½ tsk. tsk. støt timian.
salt og peber
til fond:
2 gulerødder
1 porre
1 løg
hals - vinger (de to uderste led) og kråsen og skroget
lidt smør
ca 1 liter vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 8 timer
til 6 pers
Ca. 2 - 2,5 kg Vildsvinekølle
salt og peber
2 stk. hakket rødløg
4 stk. gulerødder i skiver
½ fennikel i skiver
4 timiankviste
6 blade salvie
1 øl - porter
Ingredienser:
til 4 pers.
Kødsauce:
50 gr. bacon i tern
1 løg
400 gr. hakket oksekød
2 fed presset hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk timian
Salt & peber
1 dl. vand
2,5 dl. tomatpuré
Bechamelsovs:
25 gr. margarine
4 spsk. mel
1 liter mælk
Salt
Muskat
Desuden:
300-400 gr. lasagneplader
Revet ost eller parmesan
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + ovntid
Pris: Billig
til 4
- 2 auberginer til plader
bechamelsovs:
1 lille blomkålshoved
- 1 hakket løg
Olie el.kokosolie
- 4 dl plantemælk fx soyamælk el. Usødet mandelmælk
1 terning grønsagsbouillon
- 50 g revet ost
- Revet muskatnød
- Salt og peber
Tomatsovs:
- Olivenolie
- 1 hakket løg
- 2 fed presset hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 1/2 bundt friske basilikumsblade groft hakkede
- Salt og peber
1 tsk honning
100 -150g ost til gratinering
Lidt oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Hakketoksekød max.10 %.Hakkede tomater.Konsentret tomatpure.Revetgulerødder.Hvidløg.Løg.Dolmio bechamelsauce.Pasteplader.Olie. SAlt & Pebber...
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 70
Pris: 150 kr.
til 4 - 5
1 pk. Knorrs lasagnette
700g oksekød
3 ds. cocktail pølser
4 dl. sødmælk
1 ds. tomat pure
2 ds.hakket tomat
1 pk. bacon i tern
1 ps. revet ost
3 - 5 fede hvidløg
1 løg
Groft chilikrydderi, salt, peber
Olie til stegning
Ingredienser:
Version 1 Kan bruges 3 dage efter:
Surdej opskrift: (konsistens mellem pandekagedej og tandpasta)
2 dl. vand
2 dl. mel (halv hvedemel og halv fuldkornshvedemel)
Version 2 Kan bruges dagen efter:
Surdej opskrift: (konsistens mellem pandekagedej og tandpasta)
2 dl. vand
2 dl. mel (halv hvedemel og halv fuldkornshvedemel)
1 tsk. salt
½ tsk honning (kickstarter så surdejen gære)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10+15
til 12 sk.
3 æg
3 spsk. Flødeost
1 knsp. bagepulver
evt. lidt sødt (sødemiddel)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 2 pers.
1 Mellemstor squash
1 pk. bacontern
1 fed hvidløg
½ løg
1 æg
1 dl. fløde
40 gram parmesanost
Salt / Peber
1 knsp. Oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 50kr.
til 4
Ca. 640 g blomkål (svarer til ét stort blomkål uden stok
2 x fond du chef grøntsagsboullion
7 dl kogende vand
125 g kalkun bacon
1 dl creme fine 7%
2 stk Schulstad multi kerne sandwich skiver
1 håndfuld frisk persille
Salt, peber
Ingredienser:
til 4 personer
400 g kalkunfilet i strimler eller tern
en smule olie til stegning
400 g pasta skruer
200 g grøntsager (ærter,bønner eller anden blanding)
1 karton (½ L) cheasy sauce med karry
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 15-20
500g hakket kalv og flæsk
4 store løg
½ hvidløg
1 håndfuld salt
1½ spsk cayennepeber
1 stor rød frisk chili
1 stor grøn peberfrugt
1 håndfuld frisk ingefær
1 dåse majs á 400g
½ rødkålshoved
½ knoldselleri
4 store gulerødder
2 dåser flåede tomater
vand
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
3 Æg. 125 g Cacao. 150 g Sukker. 250 g Palmin. 1 pk. Firkantet vanilekiks.
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
3 Æg. 150 g Sukker. 150 g Smør. 1/2 tsk. Kardemomme. 3 spsk. Fløde. Revet skald af 1 Økologisk Citron. 500 g mel.Palmin til kogning..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20+ovntid
Pris: 50kr.
til 6
3 æggeblommer
100 g sukker
100 g blød smør
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3/4 dl mælk
saft af 1 citron
Mellemlag:
4 spsk Lemoncurd
Marengs:
3 æggehvider
200 g sukker
Pynt:
Reven skal af 1 citron