Ingredienser:
til 4 pers.
3 dl langkornet ris
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
6 dl vand eller fiskebouillon
1 spsk. salt
1/2 laurbærblad
1/2 g safran eller gurkemeje
1 stegt kylling eller kanin
250 gr magert svinekød i terninger
200 gr chorizopølse
1 rød peberfrugt
200 g frosne rejer (eller passende mængde store tigerrejer)
125 g frosne ærter
250 g muslinger fra dåse
2 tomater
1/2 tsk. cayennepeber
1 citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 + ovntid
Pris: 100 kr.
til 1
800 g blandede nødder og frø
(fx. 100g cashewnødder, 100g pinjekerner, 100g hasselnødder, 100g paranødder, 100g valnødder, 100g mandler, 100g hørfrø, 100 g sesamfrø)
6 æg
1 dl. oliven olie
1 tsk. salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+ovntid
Pris: 80kr.
til 1 brød
250g hørfrø
125g cashewnødder
125g mandler
6 æg
2 spsk. vand
2 spsk. olivenolie
Lidt havsalt
Ingredienser:
til 6 pers
500 gr. kylling i strimler
1 spsk vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 spsk Panang karrypasta (Shop Asia)
4 dl kokosmælk (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
4 stk. kaffir limeblade (Shop Asia)
15 friske basilikum blade (Shop Asia)
1 spsk palme sukker (Shop Asia)
Ingredienser:
til 4
2 usødede pandekager eller wraps
1 avocado
lidt rucola
lidt fintsnittet salat, fx romainesalat
lidt dild
50-100 g røget laks i tynde skiver
4 spsk creme fraiche 18%
2 spsk reven peberrod
salt, peber
dressing:
ca 250 g creme fraiche 18 %
lidt citronsaft
evt. lidt dild
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til ca.12
200 g. mel
2 spsk. Sukker
3 spsk. Vanillesukker
½ spsk. Salt
3 æg
Ca. 4 dl mælk
Til bagning:
Smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 6-8 stk
4 Æg.
50 g. Sukker.
1/2 vanilje stang, eller 1 tsk. vaniljesukker.
50 g mel.
75 g smeltet smør.
375 g/ml. mælk.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4
2 æg
2,5 dl soyamælk eller rismælk
1 stk. fintrevet gulerod
1 tsk. vaniliepulver (ikke sukker)
½ tsk. kardemomme
revet citronskal af en økocitron
1 knivspids salt
1-2 tsk. birkesød (kan udelades)
ca. 75g. hirsemel
ca. 75g. quinoamel ( til det er den ønskede konsistens)
Ingredienser:
til 4 personer
dej:
250 g mel
25 g rørsukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 æg
2½ dl mælk
1 spsk flydende fedtstof
flydende fedtstof (til panden)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 2
Dej:
3 dl. mælk
1 dl. A38
½ tsk. salt
2 æg
2 dl. mel
Fyld:
450 gr. laks eller ørred filet
100 gr. ærter
1 løg
Frisk unge salat blade (små)
Citron
2 dl. A38
Et bundt Frisk dild
Lidt mayonaise
Hvidløg
Wasabi eller peberrod
salt peber
Ingredienser:
375 g hvedemel
7½ dl mælk
3 æg
1½ tsk salt
60 g sukker
1½ tsk. natron
Smør til bagning.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 (plus nedkølning)
til 4
Pandekager:
375 g hvedemel
5 dl mælk
3 æg
1 tsk salt
40 g sukker
Lidt Vanilje (stang eller Vaniljesukker)
Smør til bagning
Æblemos:
4 store æbler
3 spsk. vand
1 stang vanille
1 spsk. sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 15-20 kr.
Bund:
• 250 g mel
• 1,5 dl lunken vand
• 1 tsk. bagepulver
• 1 stor pande (28-30 cm) med låg
Tomatsovs:
• 1/3 dåse hakkede tomater (ca. 130 g)
• 1/2 dåse tomatpure (ca. 70 g)
• 4 soltørrede tomater
• 1 frisk tomat
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. Dijon sennep
• En sjat æblecider-eddike
• 1/2 dl vand
• 1 løg
• 4 champignoner
Topping:
• Oliven (halverede)
• Peberfrugt i strimler
• Peperoni
• Revet ost
• Krydderier
Ingredienser:
4-6 koteletter
rasp
hvedemel
1 æg
lidt mælk
salt & peber
kartofler
friske rosenkål
knorrs hollandaisesauce
Ingredienser:
til 4 pers.
4-8 koteletter
1 æg
rasp
hvedemel
salt og peber
1 savoykål
ca. 4 dl. mælk
3-4 spsk mel (med top)
salt peber
magarine ca. 30 g.
nye kartofler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 10 min.
til 3-4 prs.
Der bruges en god ikke for moden brie. Enten en lille trekant til hver person, eller man kan skære trekantede skiver ud af et stykke brie.
sammenpisket æg
rasp
lidt olie til stegning.
Tilbehør:
Solbærsyltetøj.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30 min.
til 2 prs.
6-8 skiver stribet flæsk
Panering af sammanpisket æg og rasp
salt og peber.
sovsen:
125 g. champignon i skiver
ca ½ rød/gul peberfrugt i små stykker
ca. 2½ dl. mælk eller fløde 13 (rystet med lidt mel)
salt, peber og lidt fond.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 2 pers.
2 pangasiusfileter ca. 300 g. ialt
2 skiver laksefilet - uden skind og ben ca. 200 g.
madolie til ovnfast fad
fiskekryderi - eller dild
lidt citronsaft.
salt peber
2 springløg
1 dl fløde (evt fløde 9 %)
1 dl fiskefond (evt fra terning)
evt . lys sovsejævner -hvis man ønsker en lidt tykkere sovs.
6 store rejer til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: kr.50
til 4 pers.
4 pangasiusfileter eller anden fiskefilet
1 spsk. olivenolie
1 hk. løg
1 finthk. fed hvidløg
1 ps. optøet hel spinat(hvis den ikke er optøet kan den optøs på panden)
1 tsk tørret timian
½ citron
salt og peber
serranoskinke eller parmaskinke til at dække de 4 fileter
Evt. lidt revet parmesan
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 -4 timer
til 4 - 6 personer
½ liter fløde evt. halvt piske- og halvt fløde 13%
Korn af 1 stang vanilje
75 g sukker
4 blade husblas
Karamelsirup:
150 g sukker
1 dl vand
Kompot:
150 g snittede, spæde rabarber stilke
¼ dl jordbærsaft
Pynt: Ribs, jordbær eller blåbær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4
500-1000 gram skært oksekød
2 hele friske chili (Rød eller grøn)
2 fed hvidløg
3 store tomater
1 bundt forårs løg
1 pakke baby majs
1 stk buillon, (okse/kylling/grøntsags Afhængig af hvilket kød der bruges)
2 dåser kokosmælk
1 hel dåse rød thai curry (Kan fås i mange supermarkeder eller special foretninger)
3-4 spiseskeer fiskesauce (Gerne "Squid Brand" fiskesauce, hvis du har mulighed for at anskaffe dette)
Karryblade (Kan være svære at få fat i og er heller ikke alfa omega)
Iceberg salat
Jasmin ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: 50-60 kr.
1 lille, ung papaya på ca. 300-400 g.
8-10 cherry tomater
5-10 røde mellemstore chili (Prik kii nuu)
1 spsk. jordnødder (uden salt)
5 fed hvidløg
2-3 lange slangebønner (Thua fahk yao)
1 spsk. tørrede rejer (Gung haeng)
1-2 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
2 spsk. citron- eller limesaft
1 tsk. sukker
sprøde salatblade
en stor morter med støder
en skarp kniv
en ske
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
Pris: kr. 60
til 4
250 g. pappadelle (eller andet frisk båndspagetti)
Saft og skal af 1 økologisk citron
100 g. chorizopølse
3 store fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. reven parmesan
2 tsk. salt
3 håndfulde brændenældeblade
1 lille håndfuld basilikumblade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 2-3
-200 g frisk pappardelle (båndede lasagneplader kan også anvendes)
-250 g champignoner
-200 g bacon
-50 g pinjekerner
-50 g fast parmesanost
-1/4 dl madlavningsfløde
-1 stort skalotteløg
-Rucola efter behag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4-6 pers.
Varm kartoffelsalat:
600 g aspargeskartofler
2-3 fed hvidløg
3 spsk. balsamico
1/2 dl oliven olie
1 broccoli
1 bundt forårsløg
salt peber
Bøf m. tilbehør:'
750 g. 3-7 % oksefars
stærk paprika
salt - peber
1 rød peber
1 gul peber
2-3 løg
lidt rapsolie til stegning.
Flutes
Ingredienser:
til 6-8 pers.
8-10 koteletter
1/2 l. piskefløde
2 store rødløg
1 glas champignon i skiver
ca. 1/2 dl rød balsamico
salt-peber
stærk paprika
magarine til stegning
Ingredienser:
3 stk. Kyllingfilet
Ægte parmesanost
1 æggehvide
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4
4 gulerøder
en dåse tomat
400 gr. mel
en gær
mange fed hvidløg
1 rødløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
3 gulerødder
2 buillionterning en oksekød og hønsekød
2 champignoner
1 dåse flåede tomater
300 gram pasta
3 forårsløg
4 fed hvidløg
1 almindeligt løg
En halv gryde vand
Ingredienser:
til 4 pers.
1 pk. frisk fettucine pasta 500 g.
1 pk. skinketern (175 g)
1 pk. bacontern (200 g)
1/4 l. piskefløde
2-3 porrer i tynde ringe
ca. 50 g. danablue/gorgonzola...eller efter smag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 pers
400-500 gram pasta penne (eller andet pasta)
100 gram gorgonzola
1 dl fløde
500 gram champignon i skiver
100 gram tomater i tern
100 gram spinat (frisk eller frosen)
1 pakke bacon
lidt salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 20 min.
til 2-3
1 pakke frisk pasta gerne grøn
ca. 2spsk. olie
1 tsk. karry
1 mellemstort løg
2 gullerødder
1 lille broccoli
1 rød peberfrugt
125 g champignon
1-2 fed hvidløg
1 tsk tørret basilikum eller 1 håndfuld friskt (snittet)
2½ dl. fløde 13 eller madlavningsfløde
1 pk. skinke i tern
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 20 min.
til 2-3 prs.
1 pakke frisk pasta
200 g. frosne optøede rejer
Pesto:
1 stor håndfuld frisk basilikum (1-2 potter)
50 g. pinjekerner
2 fed knust hvidløg
100 g. frisk revet parmesan eller grana padana
ca. 1 dl. olie
evt. salt og peber
små cherrytomater til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 20 min.
til ca. 2-3 prs.
Ca. 200 g. krebsehaler/rejer
ca. 1 dl fløde
1/4 grøn peber
1 løg
2 fed hvidløg
10-15 cherrytomater
½ tsk. karry
½ tsk. paprika
½-1 tsk. citronpeber og salt
½ bundt basilikum
2 spsk olie
1 pk. frisk pasta
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
1 pose skrue pasta
1 lille pose hele soltørrede tomater, uden krydderi
1 håndfuld basilikum
1 rødløg
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
salt og peber
Ingredienser:
til 6 pers.
500 g. pasta penne
1 bakke daddel tomater
2 bundter forårsløg
1/2 broccoli
3 fed hvidløg
2 dl. piskefløde
1 potte frisk basilikum
3 pk. sliced bacon
1 bæger krydder flødeost ( evt. toscana uko, eller andet)
salt - peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 10 min.
til 2 prs.
1 pakke frisk pasta.
300 g. Toscanagrønt fra coop (½pose)
1 spsk. olie
ca. 2½ dl. fløde 13 (eller madlavningsfløde)
ca. 150-200 g. rejer (eller skinke i tern)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4 pers
1 dåse hakket tomat eller tomater uden skind
2 spsk. olie
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
1 stk. løg
2 fed hvidløg
1 knivspids chilipulver
1 knivspids timian
Lidt hakket basilikum
salt/peber
1 dl. fløde
400 gram laks
Pastapenne ud fra hvor meget spiser
Frisk revet parmesan ost
Frisk basilikum som pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20+20
Pris: 100kr.
til 6-8
500g hakket oksekød
1 ds. flåede hakkede tomater
1 stort hakket løg
2-3 fed hakket hvidløg
1-2 stk. peberfrugter i tern
200g champignoner
evt. 1 pakke bacon i tern
evt. 150 g cocktailpølser
1 spsk. oregano
1 tsk. barbecue
1 tsk. sukker
salt & peber
500g pasterør/penne
500ml mornaysauce
Ingredienser:
til 6 pers.
1 pk. suppenudler(mini makaroni)
ca. 75 g. smør
2 pk. skinke tern eller strimler
2 pk. sliced bacon
3 fed hvidløg
2 store løg
1 pk. friske pebermix ( 1 rød - 1 gul - 1 grøn peber)
1/4 piskefløde
2 små ds. koncentreret tomatpasta
salt - peber
revet parmesanost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
450 g. laks
½ fløde
250 g. cherrytomater
1 lille løg
halvt bundt frisk basilikum
ca. 1 spsk. Revet citronskal
1 spsk. tørret oregano
Pastarør eller andet pasta efter ønske
½ grøntsagsbouillon
salt og peber
Ingredienser:
til ca. 2 liter
ca. 40 æbler
flasker eller dunke til opbevaring
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4
400-500 gr. Kyllingefileter
1 Løg
4 Fed Hvidløg
½ dl. Soja
1 Dåse Kokosmælk (400 ml.)
2 spsk. Peanutbutter
1 tsk. Rød Karry Pasta
1 Rød Peber
5-6 Kaffir Limeblade (Kan fås tørrede i Kvickly, "frisk frosne" i nogle asiatiske butikker)
Salt, Peber, Paprika efter smag
1 tsk. Massala (Findes bl.a. fra Santa Maria, hvor det hedder Garam Massala INDIA)
Ingredienser:
125 gr blød smør
125 gr creamy peanutbutter
225 gr sukker
2 æg
1 go tsk vanillesukker
80 gr hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 lille nip salt
125 gr finvalsede havregryn
100 gr hakket mørk kogechokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30 min.
til 2 plader
125 g. margarine
125 g. sukker
250 g. mel
1 tsk. natron
½ tsk. ingefær
3/4 tsk. kardemomme
½ tsk. kanel
1 knivspids hvid peber
1 lille æg
Ingredienser:
25 g. gær
1/2 dl. olie
3 1/2 dl. lunken vand
100 g. rød peberfugt
6 dråber tabasco
700 g. hvedemel
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min + stegetid
til 4
500 g hakket oksekød
4 spsk grov pebermix
1 spsk paprika
1 spsk karry
1 spsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+ovntid
Pris: 15kr.
til 1 skål
peberfrugtcreme:
2 store røde peberfrugter
3 spsk. olivenolie
1 tsk honning
1 tsk. paprika
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+30
Pris: 40kr.
til 4
3-4 store peberfrugter (rød, gul og grøn),
2-3 æbler,
1 glas perleløg,
½ dl. olivenolie,
1-2 tsk. dild (gerne frysetørret),
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min
1 dl. creme fraiche
1-2 tsk peberrod
Røres sammen
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min
Pecorino ost
Oliven uden sten
Tandstikkere
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 6
2 svinemørbrad i ca. 2,5 cm skiver
2 løg
Lidt frisk timian
2 tsk sukker
Smør
salt og peber
Lidt mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min+ovntid
til 4
150g perlebyg el. perlespelt
500g cherrytomater
1 rødløg el. et lille bundt forårsløg (fint skåret)
1 stort bundt basilikum
lidt flydende honning
salt & peber
evt. lidt olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 6 pers.
4 dl perlebyg
1 liter vand
2 stykker frugt fx. æbler,pærer eller blomme
Honning
Salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 40kr.
til 4
300g perlebyg
170g rygeost af sødmælk
100g Skyr eller græsk yoghurt
1 stk. frisk bundt dild
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min + stegetid
til 4 pers
4 stk perlehønebryster
2 spsk. Olie – gerne oliven
¼ tsk. Groft salt
1/8 tsk. Knust peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 100
til 4 personer
500 g hakket kyllingekød
2-3 spsk. hvedemel
1 æg
Salt og peber (sådan på gefüle)
1/2 dl. mælk
1 stk. finthakket løg (gerne rødløg)
3 fed presset hvidløg
50 g. hakket soltørrede tomater
Fedt til stegnnig - personligt foretrækker jeg margarine.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 25 kr.
1 dl persille
2-3 solo hvidløg
25 gr. pinkekerner
25 gr. parmesanost
50 ml. soya cuisine
½ chili
salt
Lidt saft fra en lime eller citron
Ingredienser:
til 4 personer
1 dl hakkede persille
1 spsk ristede pinjekerner
½ dl frisk revet parmesanost
½ dl olivenolie
salt og peber
Ingredienser:
til 1000
1 bundt bredbladet persille
150 g saltet smør
1 stk. fedt hvidløg
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20+20
Pris: 100kr.
til 6-8
500g hakket oksekød
1 ds. flåede hakkede tomater
1 stort hakket løg
2-3 fed hakket hvidløg
1-2 stk. peberfrugter i tern
200g champignoner
evt. 1 pakke bacon i tern
evt. 150 g cocktailpølser
1 spsk. oregano
1 tsk. barbecue
1 tsk. sukker
salt & peber
500g pasterør/penne
500ml mornaysauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1time 30min
til 5 personer
250 g smør
5 store bagekartofler
2 zitauerløg
salt, peber, muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50-60
til 4
Dej:
75g margarine
200g mel
½ tsk salt
1 æg
1-2 spsk vand
Fyld:
3-4 porrer (ca. 400g)
Vand, salt
1 bæger creme fraiche (18%)
3 æg
1 tsk salt
Peber
2-3 spsk parmesanost
evt pinjekerner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til ca.12
200 g. mel
2 spsk. Sukker
3 spsk. Vanillesukker
½ spsk. Salt
3 æg
Ca. 4 dl mælk
Til bagning:
Smør
Ingredienser:
til 4 pers
Dej:
75 g margarine
100 g hvedemel ( 1½ dl )
50 g grahamsmel ( 1 dl )
¼ tsk salt
¼ dl kærnemælk
Fyld:
3-4 porre ( ca 600 g )
vand, salt
100 g skinke i tern.
2 æg
2 dl mælk
½ tsk salt
lidt revet ost
Ingredienser:
600 g hakket oksekød
4 skiver franskbrød
salt, peber
fedtstof til stegning
høvlet peberrod efter smag
4 spsk hakket løg
4 spsk hakket kapers
4 spsk hakket rødbede
4 æggeblommer
Ingredienser:
til 4
2 usødede pandekager eller wraps
1 avocado
lidt rucola
lidt fintsnittet salat, fx romainesalat
lidt dild
50-100 g røget laks i tynde skiver
4 spsk creme fraiche 18%
2 spsk reven peberrod
salt, peber
dressing:
ca 250 g creme fraiche 18 %
lidt citronsaft
evt. lidt dild
Ingredienser:
til 4
Dej:
Ca. 3 dl. hvedemel
125 g margarine
3 spsk. vand
1/2 tsk salt
Smuldr magarinen i melet, kom det hele i din foodprocessor med dejkrogen sat i. Tilsæt vand og salt. Ælt dejen til den er smidig og glat. Tilsæt evt. en smule mere eller mindre mel. Mærk dig frem.
Rul dejen ud til den passer i en alm. Stor tærteform og pres den godt op ad kanterne.
Fyld:
3 porrer
1 lille frisk mozzarella
Revet pizzaost ( en god håndfuld)
1 pk. Skinke strimler ca. 150-200 g.
3 æg
2 ½ dl. Cremefraiche
Salt og peber
Oregano
1 tomat
Ingredienser:
4-6 porrer
2 skivet eller revet gulerod
1 stort hakket løg
1 lille stk groftrevet selleri( kan udelades)
400-500 gr hakket oksekød
olie
1 ds. flåede tomater
3 spsk. tomatpure
2 dl. bouillon eller vand
hakket persille
3 æg
1-2 dl mælk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
50 g Gær. 4 spsk. Olie. 4 dl. Lunken vand. 1 tsk. Salt. ca. 12 dl Pizzamel.
Fyld : 3 dl.Tomatpure. 5 dl. Revet ost. 1 Revet løg. 2 tsk.Oregano. 300 g skinke.
Alle opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.