opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i

Kommen opskrifter

Anvendes mest til bagning.


Histori:
kommen ( og spidskommen).

mange mennesker bryder sig ikke om kommen, selv om alle kender den fra brød og ost. Det er synd og skam.

Spidskommen menes at stamme fra Syrien og Egypten, hvor man har fundet den i de tidlige faraoners grave. Man ved, at både egyptere og hebræere solgte hele planter på deres urtemarkeder. Biblen fortæller, at den blev brugt til supper, ragouter og brød. Spidskommen har den fineste smag af de to slags kommen, den er stærkt aromatisk, krydret, skarp og bitter. Duften minder efter min mening meget om fenikel. Spidskommen er glimrende til supper og alt det andet, Biblen siger.

Den anden type kommen er et lille halvmåneformet frø, som skulle stamme fra neolitiske grave. Den kommer altså fra et køliger klima og findes også vildt i Frankrig, hvor den vokser i Vogeserne og Alperne. Det siges, at den endda findes her i landet.

Historien siger også, at romerne tyggede kommenfrø for at fjerne dårlig ånde, man mener, at de fik dem fra Gallien, hvor de blev brugt som pølsekrydderi. Det bruges de stadig til.

Kilde: Kirkfood (Nikolaj Kirk)


       

Top 10 liste over udprintede opskrifter, i Kommen opskrifter




Alle madopskrifter i kategorien Kommen opskrifter er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrift på Kommen i kategorien Kommen opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje en eller flere opskrifter med Kommen.

 
 

Opskrifter med frugt
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Blommetrifli     Den bedste Kylling i Karry!     Krydder frikadeller     Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Kogning af majs     Tunmousse      Helstegt grillet oksefilet     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Røræg i ovn     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Marinade til kyllingfilet     Absolut bedste BBQ marinade     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Helstegt Oksestriploin     Omelet m. skinke og ost     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Honningmarinade     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]