Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 8
500 g. hvedemel
50 g. gær
3 dl. vand
30 g. smør/ margarine
2 spsk. honning eller rørsukker
2 tsk. salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
50 g. gær
6 dl. lunken vand
2 spsk. rapsolie
1 tsk. kryddersalt
1 tsk. rørsukker
2 spsk tørrede pulveriserede brændenældeblade
2 spsk. tørret sort tang
600 - 650 g. økologisk hvede eller speltmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10+hævetid/ovntid
Pris: 10 kr.
til 1 stort brød
25 gr gær
6,25 dl vand
1 spsk salt
2 tsk. honning
l kg hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min + hævetid og ovntid
til 2 stk
5 dl mælk
50 g gær
75 g smør
2 tsk salt
1 tsk sukker
10-15g bageenzym
ca 800-900 g mel
Æg til pensling
evt. birkes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 165
til 1 Brød
5.9 g Tørgær (en halv pose).
Ca. 125 g 40´ varmt vand.
1 tsk mørk sirup.
250 g Hvedemel 12% protein.
!------------BLAND TIL DEJ----------!
6-8 g salt.
25 g Blødt smør.
Ingredienser:
til 4
Til surdejen:
10 gr. gær
4 dl lunken vand
250 gr. mel
Til dejen:
2 dl. lunken vand
20 gr. salt
750 gr. mel (cirka)
Der er forskel på mel og hvor meget væske det kan opsuge.
1 æg
Ingredienser:
til 32 stk.
30 stk. Pølsehorn:
2 dl lunkent vand
1 pk gær
150 g. Magarine
900 g. Hvedemel
2 dl ymer
2 æg
1 tsk. Salt
1 spsk. Sukker
32 pølsehornspølser (kan købes i fakta)eller 16 partypølser
1 æg til pensling
Ingredienser:
til fylder en brade
25 g. gær
6 dl. lunkent vand
0.5 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
750 g. fint durumhvedemel
Pensling: olivenolie
Pyntes med: 1-2 spsk. tørret Provencekrydderi eller rosmarin
evt. ½ spsk. groft salt til drys
Ingredienser:
25 g. gær
1/2 dl. olie
3 1/2 dl. lunken vand
100 g. rød peberfugt
6 dråber tabasco
700 g. hvedemel
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
til 2 brød
1. Surdej
1 dl. lunkent vand
½ dl. eddike
25 g gær
100 g rugmel
100 g hvedemel
2. Rugbrød
1,25 liter lunkent vand
surdejen + 1/4 pk. gær fra 50 g
1 spsk. groft salt
1 kg. rugmel
ca. 1 kg hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+hævetid+ovntid
Pris: 20kr.
til 1 stk.
5 dl. vand
5 gram gær.
2 tsk. salt
100g havregryn
100g rosiner
525 g hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 240
til 1 stort
500 g. hvedemel
40 g. grahamsmel
3½ dl. koldt vand
1½ dl. surdej (evt. + 5 g. gær hvis du ikke stoler på din surdej :) )
10 g. salt
lidt rapsolie
Ingredienser:
3 dl. mælk
25 g. gær
550 g. hvedemel
1½ tsk. salt
1 spsk. rørsukker
1 æg
50 g. smeltet afkølet smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+hævetid+ovntid
Pris: 30kr.
til 1 stk.
5 dl. vand
5 gram gær.
2 tsk. salt
100g hakkede valnødder
100g grahamsmel
525 g hvedemel
Tip til brødet kan holdes sig lidt længere.
Brug:
35 gr. gammelt brød
150 gr. vand
smuler det gamle brød godt ned i vandet og sørg for at alt brødet er vådt, lad det stå i 30 min.
når du tilføjer vand i din normale brød opskrift så tilføje denne masse istedet for 35 gram mel og 150 gram vand.
Ingredienser:
til 1
Med surdej:
700 gr. mel
4 dl. vand
2 tsk salt
4 dl. surdej
med gær istedet for surdej:
625 gr. mel & ½ l. vand og en tsk gær samt 2 tsk salt
Surdej opskrift: (konsistens mellem pandekagedej og tandpasta)
2 dl. vand
2 dl. mel
1 tsk. salt
½ tsk honning (kickstarter så surdejen gære)
Lægges i en lukket beholder natten over i stue temperatur ca. 20-22 grader.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 120
til 2 brød
Dejen:
50g gær
4dl vand
1 spsk. salt
150g grahamsmel
ca. 500g hvedemel
15g smør
Fyld:
150g hytteost
1dl hakket dild
Ingredienser:
2 brød:
50 gr. gær
6 dl. lunken vand
70 gr. rosiner
60 gr. hakkede hasselnødder
60 gr. hakkede valnødder
75 gr. smeltet smør
1 spsk. rørsukker
1 tsk. groft salt
ca. 800 gr. hvedemel
æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: kr.10
til 2 brød
6 dl rugmel
10 dl hvedemel
1 ts salt
40 gr blød gær
3 spsk olie
2 spsk eddike
5,5 dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 135
til 24 boller/2 brø
5,5 dl lunkent vand
50g gær
½ tsk. salt
2 spsk. olie
250g revne gulerødder (mere kan tilføjes hvis man ønsker)
1,5 dl solsikkekerner (mere kan tilføjes hvis man ønsker)
ca. 1kg hvedemel
æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 100
3 dl. mælk, 1 pakke gær, 50 gr. smør, 125 gr. rosiner, 50 gr. brun farin, ½ dl. hørfrø, ½ dl. solsikkekerner, 50 gr. grofthakket hasselnødder, ca. 500 gr. speltmel eller hvedemel, bland gerne speltmel og hvedemel, 1 æg til pensling af brødet.
Ingredienser:
25-30 gr. gær
3 dl. håndvarmt vand
1 1/2 tsk. groft salt
1 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret basilikum
eller
1 go håndfuld frisk, skyllet og finthakket
500 gr. hvedemel
1 stegeso
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 2/15
335 g. durum mel
650 g. hvedemel (italiensk hvedemel type 00)
1 pk gær
2 æg
1 spsk sukker (evt honning)
1 ps. sesamfrø
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 8
5 dl hvedemel
1 1/2 spsk baepulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
1/4 tsk sort peber
50 g smør
1 æg
2 dl kærnemælk
1 dl reven mager ost
3 spsk klippet purløg eller 1 spsk tørret
Ingredienser:
til 8-9 stk
2 dl. hvedemel
100 gr. blødt smør
1/4-1/2 tsk. paprika
50 gr. revet parmesanost
1/2 - 1 spsk. vand
1 æg
revet ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 1 brød
2 ½ dl. lunkent vand
500 gr. mel
15 gr. salt
15 gr. sukker
50 gr. fedtstof
25 gr. gær
Ingredienser:
til 4 pers.
Dej:
25 g gær
3 dl vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
1 æg
9 dl (ca 500 g) hvedemel
Yoghurtblanding:
1 æg
1 dl yoghurt
1 spsk olie
Drys:
Oregano
100 g revet ost
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i Lyst brød opskrifter
Ingredienser:
til 32 stk.
til 32 stk.
Bagværk
30 stk. Pølsehorn:
2 dl lunkent vand
1 pk gær
150 g. Magarine
900 g. Hvedemel
2 dl ymer
2 æg
1 tsk. Salt
1 spsk. Sukker
32 pølsehornspølser (kan købes i fakta)eller 16 partypølser
1 æg til pensling
Ingredienser:
til 4
Til surdejen:
10 gr. gær
4 dl lunken vand
250 gr. mel
Til dejen:
2 dl. lunken vand
20 gr. salt
750 gr. mel (cirka)
Der er forskel på mel og hvor meget væske det kan opsuge.
1 æg
Ingredienser:
til 1
Med surdej:
700 gr. mel
4 dl. vand
2 tsk salt
4 dl. surdej
med gær istedet for surdej:
625 gr. mel & ½ l. vand og en tsk gær samt 2 tsk salt
Surdej opskrift: (konsistens mellem pandekagedej og tandpasta)
2 dl. vand
2 dl. mel
1 tsk. salt
½ tsk honning (kickstarter så surdejen gære)
Lægges i en lukket beholder natten over i stue temperatur ca. 20-22 grader.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
til 2 brød
1. Surdej
1 dl. lunkent vand
½ dl. eddike
25 g gær
100 g rugmel
100 g hvedemel
2. Rugbrød
1,25 liter lunkent vand
surdejen + 1/4 pk. gær fra 50 g
1 spsk. groft salt
1 kg. rugmel
ca. 1 kg hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10+hævetid/ovntid
Pris: 10 kr.
til 1 stort brød
25 gr gær
6,25 dl vand
1 spsk salt
2 tsk. honning
l kg hvedemel
Ingredienser:
til fylder en brade
25 g. gær
6 dl. lunkent vand
0.5 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
750 g. fint durumhvedemel
Pensling: olivenolie
Pyntes med: 1-2 spsk. tørret Provencekrydderi eller rosmarin
evt. ½ spsk. groft salt til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 1 brød
2 ½ dl. lunkent vand
500 gr. mel
15 gr. salt
15 gr. sukker
50 gr. fedtstof
25 gr. gær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: kr.10
til 2 brød
6 dl rugmel
10 dl hvedemel
1 ts salt
40 gr blød gær
3 spsk olie
2 spsk eddike
5,5 dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 165
til 1 Brød
5.9 g Tørgær (en halv pose).
Ca. 125 g 40´ varmt vand.
1 tsk mørk sirup.
250 g Hvedemel 12% protein.
!------------BLAND TIL DEJ----------!
6-8 g salt.
25 g Blødt smør.
Ingredienser:
25 g. gær
1/2 dl. olie
3 1/2 dl. lunken vand
100 g. rød peberfugt
6 dråber tabasco
700 g. hvedemel
salt
Alle madopskrifter i kategorien Lyst brød opskrifter er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrift på Lyst brød i kategorien Lyst brød opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje en eller flere opskrifter med Lyst brød.