Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 75
Pris: 50kr.
til 15
50 gram økologisk gær
½ tsk. fint salt
50 gram rørsukker
4 dl. økologisk mælk
1 dl rapsolie
660 gram økologisk hvedemel (de 60 gram bruges til æltning).
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50 min + hævetid
Pris: 50 kr.
til 12 store
30 g gær,
2 spsk olie,
2 tsk salt,
50 g sukker,
500 g hvedemel,
1 sammenpisket æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: med hævning ca 90 min.
til ca. 20 stk
50 g gær
2dl. vand eller mælk
1/2 dl A38 (kan også bruge andre surmælksprodukter)
125 g smeltet margarine eller flydende Becel
2 æg
1/2 tsk salt
2 tsk sukker
1 spsk. kanel
2 spsk. vanillesukker
ca. 500 g mel
evt. 1 dl rosiner
æg eller mælk til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 2 timer
Pris: kr.Billig
300 g Majsmel. 300 g Durum. 400 g Hvedemel. 1 pk. Gær.1 tsk. Salt. 1 tsk. Sukker. 7 dl. Lunken vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 10 stk
75g magarine
1dl mælk
35g gær
2 spsk sukker
en spids salt
1 æg
275g mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 20 - 25 stk
1,5 dl lunken vand
50 gr gær
1 dl A38
1/2 dl olie
50 gr sukker
1/2 tsk salt
500-700 gr mel
Kan evt. komme solsikkekerner, hørfrø, valdnødder eller line i
Pensel kan undlades ellers med mælk eller æg
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
50 g Smør. 1 dl. ælk. 25 g Gær. 1 1/2 spsk. Sukker. 1/4 tsk. salt. 1 Æg.275 g Mel. 3 spsk. Hakket chokolade. Æg til pensling.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Pris: kr.Billig
500 g Mel. 150 g Smør. 75 g Gær. 2 1/2 dl. Mælk. i tsk. Sukker. 1 tsk. Salt. 1 tsk. Kardemomme. Man kan putte lidt rosiner i dejen.Perlesukker til pynt..Æg til pensling.
Ingredienser:
til 20-25 stk
50 g gær
3 dl håndvarmt vand
½ dl olie
2 æg
3 spsk. Sukker
1 tsk. Groft salt
1 bæger hytteost
hvedemel
1 æg til pensling
hvid birkes/blå birkes/sesamfrø til drys
Ingredienser:
50 g. gær
1 dl. olie
1/2 tsk. salt
1 spsk. sukker
3 dl. vand
3 dl. kærnemælk
150 g. klid mel
200 g. grahamsmel
200 g. speltmel
Hvedemel til dejen er god blød og ikke klistrer mer.
1 æg til pensling
sesamfrø til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ialt ca. 120
til ca. 16 stk.
2 spsk. olie
4 dl. vand
1 dl. A38 (eller andet surmælksprodukt)
25 g. gær
2 tsk. groft salt
2 tsk. sukker (eller honning)
1 dl. solsikkekerner, ristet på pande og grovhakket
50 g. fuldkornshvedemel
650 g. hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: Lidt af de hakkede solsikkekerner
Ingredienser:
50 g magarine
1½ dl vand
1 dl mælk
50 g gær
½ tsk sukker
½ tsk salt
2 dl fuldkornshvedemel
4½ dl hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til ca. 18 stk.
5oo g. mel
150 g. margarine
50 g. sukker
evt. ½ tsk. kardemomme
40 g. gær
2 dl. mælk
1 æg
Fyld:
creme (evt. af cremepulver)
Pynt:
kakaoglasur eller smeltet chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer
til 10 til 15
Fiberkost fra chrispyfood 200 gram
Hvedemel 300 gram
Sukker ½ spiseske
Mælk eller vand 2,5 dl
Æg 1
Gær 25 g
Olie eller magarine 50 g
Salt 1 teskefuld
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
50 g. gær
½ del lunkent vand
125. Smeltet smør/margarine
1 ½ dl. Koldt vand
2 æg
1½ tsk. Salt
2 tsk. sukker
500g. Mel
Pensling: sammenpisket æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
1 dl. Lunkent vand
50 g. gær
25 g. smelt smør/margarine
1 ½ dl. Kærnemælk
250 g. fuldkornsmel
250 g. alm. Mel
2 æg
4 tsk. Sukker
4 tsk. vanillesukker
Pensling med sammenpisket æg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: koldhævning natten over
til 30
1,2 l lunken vand
50 g gær
½ dl olivenolie
2 tsk. salt
En stor håndfuld af 2-3 forskellige friske hakkede krydderurter
fx. salvie, oregano, persille, basilikum, rosmarin eller andet.
50 g hakkede soltørrede tomater
300 g fuldkornsdurumhvedemel
1,5 kg hvedemel
Pensling:
1 dl. olivenolie
2-3 spsk. tørret oregano til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
500 g Mel. 2 1/2 dl.Mælk. 50 g gær. 3spsk. Sukker. 1 tsk.salt. 100 g smør og et æg til pensling.Rosiner..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 150
til 14
2 En halv dl vand
2 En halv dl mælk
En halv pakke gær
25 g smør
1 tsk salt
3 tsk sukker
1 tsk kardemomme
1 æg
850 g mel
1 æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+hævetid/ovntid
Pris: 30kr.
til 15-20
25g gær
2 dl. lunken mælk
1 tsk. salt
100g smeltet afkølet smør
1 æg
50g sukker,
evt. 100 g rosiner
½ tsk. kardemomme
ca. 500 g mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 15
50g gær
100g smør
2½ dl kærnemælk
1 æg
3 spk sukker
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
300g speltmel
200g hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+hævetid+ovntid
Pris: 50kr.
til 30-40
½ l lunken vand
½ pose tørgær
1 spsk flydende honning
1 tsk salt
1 æg
1 spsk fiberhusk til bagning (vigtig for fugtigheden)
5 dl daggammel rest af "Den flade maves grød" fra Aurion
300 g majsmel
ca. 500 g boghvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2-3 timer
til ca. 48 stk.
2 dl. havregryn.
3 dl. ialt af følgende (man bruger hvad man har):
solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hele eller knækkede kerner af rug eller hvede.
6 dl. vand.
5 dl. mælk (evt. et surmælksprodukt)
1 pk. gær.
1 tsk. grov salt
2 spsk. sødemiddel (honning, sirup eller sukker)
½ dl. olie (eller en klat margarine)
2 æg.
3 dl. grov mel (rugmel eller fuldkornshvede)
1-1½ kg. hvedemel
sammenpisket æg til pensling (eller kaffe)
lidt frø eller birkes til drys (grov mel kan også bruges)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
50g. Gær
½ dl. Lunkent vand
2 ½ dl. Kærnemælk
50. Smeltet smør/margarine
1½ tsk. Salt
75 g. rugmel
400 g. sigtemel
Pensling sammenpisket æg.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
til 6 stk.
25 g Smør. 1 1/2 dl. Koldt vand. 1dl Kærnemælk. 25 g Gær. 1/2 tsk. Sukker. 1/2 tsk. Salt. 2 dl Rugmel. 4 1/2 dl Mel.
Pensling : Kærnemælk
Pynt : Rugmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ialt ca. 2 timer
til ca.16 stk.
50 g. smør
4,5 dl mælk.
25 g. gær.
2 tsk. groft salt.
2 tsk. sukker.
60 g. hakkede solsikkekerner (ca. 1 dl)
500 g. hvedemel.
200 g. rugmel.
Pensling: Sammenpisket æg
Pynt: Hakkede solsikkekerner.
Ingredienser:
Pris: 20 kr.
til 20
25 g gær,
2 tsk salt,
2 sukker,
5 dl lunken vand,
½ dl olie,
1 dl havregryn,
1 dl rugkerner,
1 reven gulerod,
ca 700 g mel,
æg til pensling
Ingredienser:
1kg. Mel - 1pk. Gær - 7dl. Vand - 4 Gullerødder- 1tsk. Salt. 1tsk. Sukker..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 + bagning/hævning
til 12 stk
25 g. gær
3,5 dl. mælk
75 g smør
75 g. sukker
1 tsk. salt
Ca 700 g. Mel
Æg el. mælk til pensling
Flormelis til spindelvæv og måske karamelsnørebånd hvis man laver en korsedderkop (karamelsnørebånd som ben og glasur laves til et kors.)
Ingredienser:
til 32
50 g. gær
1 l. lunkent vand
1 1/2 dl olie
400 g. havregryn
100 g. sesamfrø
100 g. solsikkekerner
2 tsk. salt
2 spsk. sukker
hvedemel for resten af af melet, indtil dejen er god og smidig.
1 æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+20
til 25
10 g gær
10 dl lunkent vand
1 kg mel
4½ dl havregryn
3 spsk sukker
3 tsk salt
sesam til pynt
Ingredienser:
til 32
3 dl. havregryn
1 dl. olie
1 tsk. salt
5 dl. vand
Alt dette koges til grød
1 pk. gær
1 dl. sirup
5 dl. mælk
1 kg. mel
Ingredienser:
Ingredienser
25 g gær
2 dl danskvand
3 dl græsk yoghurt 10% eller almindelig yoghurt
1 spsk honning
1 tsk salt
2 dl havregryn
1 revet æble
Ca. 6-7 dl hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8-10
50 g smeltet margarine
50 g gær
1/2 dl lunkent vand
400 g mel
2 dl mælk
1 nip sukker
Ingredienser:
40-50 gr gær
2 1/2 dl. håndvarmt vand
75 gr. smeltet smør
1 tsk. groft salt
1 æg
50 gr. flormelis
1 go tsk. kardemomme
600 gr. hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 + koldhævning og bagning
Pris: 30kr.
til 15-18
6 dl vand
25 g gær
3 tsk. salt
½ dl. olivenolie
500 g fuldkornshvedemel
ca. 500 g durummel
æg til pensling
Ingredienser:
50 g. gær
2 tsk. salt
4 dl. hvedeklid
3 dl. kærnemælk
2 dl. lunkent vand
1/2 dl. olie
ca. 800 g. hvedemel (prøv dig frem)
Ingredienser:
til 20 stk.
25 gr. gær
2 dl. fløde
2 æg
1 æggeblomme
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
400 gr. mel
100 gr. cocktailbær
75 gr. rosiner
50 gr. hakket sukat
50 gr. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min. + ovntid
Pris: 20 kr.
til 20
12,5 g gær
1 tsk salt
1 tsk honning
8 dl. vand
100g havregryn
100g rosiner
800-900g hvedemel
(Man kan erstatte 400g gram af hvedemelet med grahamsmel)
½ dl Oliven olie til at dryppe på bollerne.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 370
til 10
15 g gær, 4 dl koldt vand, 1 spsk, smagsneutral olie, 1 spsk. sukker, 1 tsk. salt, 75 g. havregryn, 100g grahamsmel, 50 g hvid hvede, 250 g hvede mel.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til ca. 32 stk.
1 liter sødmælk
5 æg
2 pk. gær á 50 g.
ca. 1/2 dl. sukker
1 tsk. salt
1/2 pk. stegemagarine
så meget hvedemel der kan være
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Pris: 150kr.
til 40
100 g gær
5 Lunkent dl vand
2 æg
45 g sukrin sukker
600 g protein hvedemel
45 g Fiber Husk
4,5 dl DDV Yoghurt
75 g chokolade 80%
Ingredienser:
til 30-35 stk
1½ pk gær
250 g margarine
½ l lun mælk
3 æg
8 spsk. sukker
ca. 1 kg mel
Evt. 1 tsk. kardemomme
Ingredienser:
til 32 stk
300 g knækkede hvedekerner
3 dl kogende vand
50 g gær
4 dl lunkent vand
50 g smør
50 g stødt melis
1 spsk sirup
4 tsk salt
900 g hvedemel
Ingredienser:
til ca 20 stk
50 g gær
1 dl ymer eller andet surmælksprodukt
3 dl håndvarmt vand
1 dl appelsinjuice
1 tsk. Groft salt
2 spsk. Honning
1 dl havregryn (gerne grovvalset)
½ dl kokosmel
½ dl solsikkekerner eller græskarkerner
½ dl nøddeflager
½ dl rosiner
½ dl ymerdrys
2 spsk. Brun farin
2 æg
Hvedemel (ca. 650-750 gram)
Ingredienser:
til 16 stk.
4 dl lunkent vand
50 g gær
1 1/2 tsk salt
75 g. magarine
1 æg
125 g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel
1 æg til pensling
Drys:
Græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø eller birkes.
Ingredienser:
1 pk gær
7 dl mælk
1,5 dl sukker
1 tsk. kardemomme
100 g smeltet smør
ca. 1 kg mel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 30
250 gram varmt vand
50 gr. gær
7,5 dl mælk
1 spsk. salt
70 gram. sukker
2 kg. mel
Ingredienser:
Pris: 30kr.
til TT
2 1/2 dl mælk
50 g smør
2 tsk sukker
1 tsk salt
20 g gær
ca. 500 g hvedemel
1 stk æg
lidt gul frugtfarve.
Æg til pensling.
Serveres dem med iskold smør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
1 pak gær
4 dl. vand
1 dl. mælk
½ spsk. salt
2 spsk. sukker
100 g. havregryn
700 g. hvedemel
Birkes eller græskarkerne eller lignende
Æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20+hævetid/ovntid
Pris: 40kr.
til 20
25g gær
5 dl lunken vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 portion havregrød fx rest fra morgenmaden -ca. en dybtallerken fuld
100g grofthakkede hasselnødder
evt. 100g rosiner,
1 dl. oliven olie
ca. 1 kg hvedemel med alle kim og skaldele fx. Søris Hvedemel
Ingredienser:
til 16 stk
50 gram Gær
2 dl. Sødmælk
200 gram Squash
125 gram Solsikkekerner
600 gram Hvedemel
100 gram Margarine
1 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
1 Æg
Pensling:
1 Æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: god tid
til 30-35 stk
50 g gær
1 dl surmælksprodukt, feks A38 eller yoghurt
4 dl lunkent vand
½ dl olie
1 tsk. Salt
1 tsk. Eddike
2 spsk. Sukker
200 g speltmel
150 g 10-kornsblanding (+ 50 g til drys)
500-800 g hvedemel
Ingredienser:
til 14 stk.
500 g. hvedemel
5 dl. vand
20 g. gær (gerne surdej)
2 tsk. salt
+ lidt mel til når boller laves
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 100
Pris: 50kr.
til 12
15 g gær
4 dl vand
1 tsk Suvida salt
4 spsk rapsolie
200 g Ølandshvede
225 g hvedemel
50 g FiberFin
1 æg til pensling
Birkes efter behag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
til 10 - 12
25 gram gær
100 gram smør
2 dl sødmælk
1/4 tsk salt
3 spsk sukker
4 æggeblommer
1 tsk bagepulver
7 dl hvedemel (Eller hvad dejen har brug for)
1 æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca 60
til 10 stk
50 g. gær
2 dl. vand
1 dl. A38 eller andet surmælksprodukt
2 spsk. sukker
2 ær
1 dl. solsikkekerner eller græskarkerner
1 spsk. hørfrø
2 revne gulerødder (ca 200 g.)
1 tsk. salt
450-500 g. hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120+25
til 8-16
50g gær
2 revne gulerødder
1 revet løg
2dl havregryn
300g fuldkornshvedemel
500 – 600g hvedemel
6dl vand
3 spsk. olivenolie
3 tsk. salt
3 tsk. Oregano eller timian
Ingredienser:
til 25stk el.2 brød
1 dl ymer – eller andet surmælksprodukt
4 dl håndvarmt vand
50 g gær
2 spsk. Honning
50 g valnødder
1 tsk. Groft salt
½ dl olie
hvedemel
Ingredienser:
til 20 stk
10 g salt,
1 æg,
8 g kardemomme,
50 g gær,
75 g smør,
2½ dl vand,
ca. 575 g hvedemel,
50 g flormelis.
Andet:
En stor skål, fugtigt klæde, mellem stor form med bagepapir, bagevægt og decilitermål.