Annonce
5 retter der er værd at rejse efter
maduniverset.dk
Sponsoreret artikel
5 retter der er værd at rejse efter I Danmark kan vi få de fleste madvarer, og det skorter heller ikke på etniske restauranter i gadebilledet. Alligevel er der bare noget mad, som ikke smager rigtigt, når man selv laver det, eller bestiller det på en restaurant i Danmark. Nogle retter SKAL simpelthen opleves i hjemlandet, for at få den fulde, autentiske oplevelse. Her kommer fem forslag til retter, der skal prøves, når rejsen går til enten Spanien, Belgien, Polen, Skotland eller Østrig. Har du brug for at låne penge til din næste rejse, så undersøg muligheden for at tage et kviklån her Paella i Spanien Mens omverdenen anser paella som en af Spaniens nationalretter, ser spanierne selv paella som en regional ret med tilknytning til Valencia-området. Her begyndte man i midten af det 19. århundrede at lave risretten ved Albufera-lagunen på Spaniens østkyst. Der findes mange typer paella, men særligt fremherskende er variationerne grøntsagspaella (Spansk: Paella de Verduras), paella med fisk og skaldyr (Spansk: Paella de Marisco) og blandet paella (Spansk: Paella Mixta). Den oprindelige paella fra Valencia består af hvide ris, grønne bønner (bajoqueta og tavella), kød (kylling, and og kanin), hvide bønner (garrofon), snegle og krydderier såsom safran og rosmarin. En anden meget almindelig men sæsonbestemt ingrediens er artiskokker. Moules-frites i Belgien Mens både Frankrig og Belgien hver især påstår at have opfundet pomfritter (pommesfrites), hersker der ingen tvivl om kombinationen af pomfritter og muslinger; den er nemlig Belgiens nationalret. Skal du til Belgien er der derfor ingen vej udenom; du SKAL have mindst én portion moules-frites. Det gælder særligt hvis du opholder dig ved den flamske kyst, hvor muslingerne er lækre og helt friske. Muslingerne i moules-frites kan tilberedes på mange forskellige måder (og nogle gange tilberedes de slet ikke, men spises rå). Den mest kendte variation er moules marinière hvor muslingerne tilberedes i hvidvin med skalotteløg, persille og smør. Pirogger i Polen Pirogger, eller pierogi som de kaldes lokalt, findes i det fleste centraleuropæiske lande, men er særligt populære i Polen og Slovakiet, hvor pirogger er nationalretter. Pirogger laves ved at indpakke kød og/eller grøntsager i en usyret dej og tilberede dem i kogende vand. Til dessert kan pirogger også laves med sødt fyld. Pirogger kan laves med meget forskelligt fyld, som ofte afhænger af egnen. De typiske fyld inkluderer kartoffel, surkål, forskelligt hakkekød, ost og frugt. Piroggerne kan desuden serveres med en topping, som f.eks. smeltet smør, creme fraiche, stegt løg eller en kombination af alle disse. Haggis i Skotland Haggis er Skotlands nationalret, og en ret, som kan være ganske umulig at finde på selv den mest autentiske skotske pub i Danmark. Derfor bliver du simpelthen nødt til at smage retten, hvis du er på ferie i Skotland. Haggis er en sødlig stuvning, som består at fåreindvolde (hjerte, lever og lunger); hakket med løg, havregryn og krydderier, blandet med suppefond og traditionelt tilberedt i dyrets mave. Stuvninger i stil med haggis er blev spist i Skotland siden oldtiden, og i dag findes utallige egns- og familiebestemte variationer. Haggis skal naturligvis spises i følgeskab med et glas skotsk whisky. Apfelstrudel i Østrig Skal du have en kage eller dessert på din ferie i Østrig, kan du roligt lade valget falde på en apfelstrudel, der nok er den bedst kendte dessertkage fra landene i det tidligere kejserdømme Østrig-Ungarn. Den ældste bevarede opskrift på apfelstrudel er tilbage fra 1696, og den håndskrevne opskrift findes på biblioteket i Wiens rådhus. Apfelstrudel laves som en aflang rulle i mørdej og fyldes med æblestykker, sukker, kanel, rosiner og rasp. Der kan også tilføjes rom, valnødder eller mandler. En Apfelstrudel serveres varm, overdrysset med flormelis og ofte sammen med vanillecreme.
Kommentarer
Skriv kommentar
Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt
Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset |
Kontakt